MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πόσο πουλήθηκε η κιθάρα του Ίαν Κέρτις από το “Love Will Tear Us Apart”;

Η χαρακτηριστική κιθάρα που έπαιζε ο Ίαν Κέρτις στο βίντεο κλιπ των Joy Division για το κομμάτι “Love Will Tear Us Apart” δημοπρατήθηκε και πωλήθηκε για ένα εξωφρενικό ποσό

Ο Ίαν Κέρτις με την Vox Phantom κιθάρα του
Ο Ίαν Κέρτις με την Vox Phantom κιθάρα του
Monopoli Team

Η κιθάρα που έπαιζε ο Ίαν Κέρτις στο βίντεο κλιπ των Joy Division για το κομμάτι “Love Will Tear Us Apart”, που κυκλοφόρησε λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του Κέρτις και είχε γυριστεί από το συγκρότημα λίγο πριν πεθάνει, δημοπρατήθηκε και πωλήθηκε για 162 χιλιάδες λίρες -δηλαδή περίπου 180 χιλιάδες ευρώ!

Η κιθάρα του Ίαν Κέρτις είχε σχήμα πενταγώνου και ονομάζεται Vox Phantom VI Special Guitar. Η τιμή που αναμενόταν να “πιάσει” η κιθάρα ήταν 60 με 80 χιλιάδες λίρες, τελικά όμως πωλήθηκε για ένα εξωφρενικό ποσό σε δημοπρασία που έγινε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου.

Μετά τον θάνατο του Ίαν Κέρτις η κιθάρα είχε περάσει στον φίλο του και επίσης μέλος των Joy Division, Μπέρναρντ Σάμνερ, και στη συνέχεια στην κόρη του Κέρτις, Νάταλι.

Η Νάταλι, που σήμερα είναι επαγγελματίας φωτογράφος, ήταν μόλις ενός έτους όταν ο πάτέρας της αυτοκτόνησε, σε ηλικία 23 χρόνων το 1980. Σε μία δήλωση της είπε: “Η κιθάρα αυτή ήρθε στη ζωή μου, όταν ήμουν έτοιμη να μάθω περισσότερα για τον αδικοχαμένο πατέρα μου. Δεν είμαι καθόλου της μουσικής, αλλά είναι συναρπαστικό να βλέπω την κιθάρα του. Είναι κάτι πολύ προσωπικό. Καθώς είμαι άνθρωπος των εικόνων, η Phantom είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για εμένα, μιας και το σχέδιο της είναι κάπως ασυνήθιστο”.

“Μεγάλωσα γύρω από πολλούς μουσικούς και παρ’ όλο που έχω δει πολλές κιθάρες, ποτέ δεν έχω δει κάποια σαν αυτή. Από όσα έχω ακούσει ο πατέρας μου ήταν επίσης εμμονικός με το πώς μοιάζουν τα πράγματα, οπότε για εμένα βγάζει νόημα που η Phantom ήταν η κιθάρα του.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαν σήμερα, 18 Μαϊου 1980, πεθαίνει ο Ian Curtis12.09.2018

Η κιθάρα είχε βρεθεί και στην κατοχή του Johnny Marr των The Smith, με τον οποίο είχε δημιουργήσει ένα συγκρότημα ο Σάμνερ το 1988 -ο Σάμνερ και ο Johnny Marr είχαν βρεθεί μαζί στη σκηνή στη χώρα μας στο Release Athens 2019.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b