MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙ

Πώς να διαχειριστείτε την εσωστρέφεια του παιδιού σας

Αποκωδικοποιήστε την συμπεριφορά του για να ξέρετε πώς είναι καλύτερο να φέρεστε κι εσείς απέναντί του.

Monopoli Team

Σύμφωνα με τους ειδικούς της ψυχιατρικής, όπως ο Καρλ Γιουνγκ, ο καθένας από εμάς τείνει περισσότερο είτε προς την εξωστρέφεια είτε προς την εσωστρέφεια. Συχνά θεωρούμε τους εξωστρεφείς ανθρώπους ως πιο κοινωνικούς και τους εσωστρεφείς «ντροπαλούς» ή αντικοινωνικούς, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Οι εσωστρεφείς άνθρωποι δεν είναι απαραίτητα ντροπαλοί, μπορεί όμως να είναι σχετικά «απόμακροι» και «ήσυχοι» στις κοινωνικές εκδηλώσεις, επειδή έχουν ανάγκη από χρόνο και χώρο για να επεξεργαστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Ο ορισμός του εσωστρεφή είναι αυτό που το ενδιαφέρον του κατευθύνεται κυρίως προς τον εσωτερικό κόσμο του. Αντίστοιχα, εξωστρεφείς είναι όσοι κατευθύνουν το ενδιαφέρον προς του ς άλλους και προς τον κόσμο που τους περιβάλλει.

Πώς θα καταλάβετε εάν το παιδί σας είναι εσωστρεφές ή απλώς ντροπαλό; Τα πρώτα σημάδια της κλίσης προς την εσωστρέφεια ή την εξωστρέφεια είναι ήδη διακριτά από πολύ νωρίς, ακόμα κι από την ηλικία των τεσσάρων μηνών. Σε γενικές γραμμές, ένα εσωστρεφές παιδί…δεν μιλάει πολύ. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Περισσότερα από Παιδί
VIMA_WEB3b