MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Οι Κληρονόμοι της Γης, του Ιλδεφόνσο Φαλκόνες από τις εκδόσεις Πατάκη

Το ιστροικό μυθιστόρημα του Ιλδεφόνσο Φαλκόνες, «Οι Κληρονόμοι της Γης», κυκλοφορεί στις 16 Οκτωβρίου 2020, από τις εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Αγαθής Δημητρούκα.

Οι Κληρονόμοι της Γης
Monopoli Team

Δέκα χρόνια μετά την «Παναγιά της Θάλασσας», ο Ιλδεφόνσο Φαλκόνες επιστρέφει στον κόσμο που τόσο καλά γνωρίζει, τη μεσαιωνική Βαρκελώνη, με το ιστορικό μυθιστόρημα «Οι Κληρονόμοι της Γης» που κυκλοφορείς από τις εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Αγαθής Δημητρούκα. Αναδημιουργώντας με ακρίβεια τη φεουδαρχική κοινωνία μιας ταραχώδους εποχής, αιχμάλωτη της διεφθαρμένης τάξης των ευγενών, εξιστορεί τον αγώνα ενός ανθρώπου να τα βγάλει πέρα χωρίς να θυσιάσει την αξιοπρέπειά του.

*Το Νetflix, σε συνεργασία με την Atresmedia, προετοιμάζει την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου.

Οι Κληρονόμοι της Γης

«Οι Κληρονόμοι της Γης»: Λίγα λόγια για το βιβλίο

Βαρκελώνη, 4 Ιανουαρίου 1387. Η θάλασσα, αγριεμένη. Ο ουρανός, μολυβένιος. Στην παραλία, οι άνθρωποι των ναυπηγείων, οι βαρκάρηδες, οι ναυτικοί και οι μπαστάις περίμεναν μες στην ένταση. Πολλοί έτριβαν τα χέρια τους ή χτυπούσαν παλαμάκια για να τα ζεστάνουν, κι άλλοι προσπαθούσαν να προστατευτούν από τον παγωμένο άνεμο. Σχεδόν όλοι παρέμεναν σιωπηλοί, κοιτούσαν πρώτα ο ένας τον άλλο και μετά τα κύματα που έσκαγαν με δύναμη στην ακτή.

Η επιβλητική βασιλική γαλέρα με τους τριάντα πάγκους κωπηλατών σε κάθε πλευρά βρισκόταν στο έλεος του καιρού. Τις προηγούμενες μέρες οι μέστρα ντ’ άισα των ναυπηγείων, βοηθούμενοι από μαθητευόμενους και ναυτικούς, είχαν αφαιρέσει όλα τα εξαρτήματα του πλοίου: τιμόνια, εξοπλισμό, πανιά, κατάρτια, πάγκους, κουπιά… Οι βαρκάρηδες τα μετέφεραν στην ακτή και οι μπαστάις τα πήγαιναν στις αποθήκες. Είχαν αφήσει τρεις άγκυρες που, γαντζωμένες στον βυθό, συγκρατούσαν τη «Σάντα Μάρτα», τη ναυαρχίδα, που τη σφυροκοπούσαν τα κύματα.

Ο Ούγο, ένα δωδεκάχρονο αγόρι με καστανά μαλλιά και με λερωμένα τα χέρια και το πρόσωπο, όπως και το πουκάμισό του που του έφτανε ως τα γόνατα, είχε το έξυπνο βλέμμα του καρφωμένο στη γαλέρα».

Βαρκελώνη, 1387. Οι καμπάνες της εκκλησίας της Σάντα Μαρία δε λα Μαρ χτυπούν για όλους τους κατοίκους της συνοικίας Ριμπέρα, αλλά κάποιος τις ακούει με ιδιαίτερη προσοχή. Ο Ούγο Λιορ, γιος ναυτικού που έχει πεθάνει, στα δώδεκά του δουλεύει στα ναυπηγεία χάρη στη γενναιοδωρία ενός από τους πλέον σεβαστούς προκρίτους της πόλης, του Αρνάου Εστανιόλ. Ωστόσο, το νεανικό του όνειρο να γίνει ναυπηγός ανατρέπεται από τη σκληρή κι ανελέητη πραγματικότητα, όταν η οικογένεια των Πουτζ, που μισούν τον Εστανιόλ, εκμεταλλεύονται την προνομιακή τους θέση κοντά στον νέο βασιλιά για να πάρουν την εκδίκηση που χρόνια επιζητούσαν.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ιλδεφόνσο Φαλκόνες γεννήθηκε το 1959 στη Βαρκελώνη, όπου και εργάζεται ως δικηγόρος. Το πρώτο του μυθιστόρημα, «Η Παναγιά της Θάλασσας» (Εκδόσεις Πατάκη, 2009), αποτέλεσε παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο, αγαπήθηκε από τους αναγνώστες και τους κριτικούς, και μεταφράστηκε σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες.

Επίσης, τιμήθηκε με πολλά βραβεία, ανάμεσα στα οποία το Euskadi de Plata 2006 για το καλύτερο μυθιστόρημα στην ισπανική γλώσσα, το Que Leer για το καλύτερο βιβλίο του 2006 στα ισπανικά, το βραβείο Fundaciόn Jose Manuel Lara για το πιο επιτυχημένο μυθιστόρημα του 2006, το ιταλικό βραβείο Giovanni Boccaccio 2007 για τον καλύτερο ξένο συγγραφέα, το διεθνές βραβείο Citta dello Stretto 2008 και το Fulbert de Chartres 2009.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈλενα Φερράντε: Το λογοτεχνικό φαινόμενο με τη μυστηριώδη ταυτότητα12.09.2018

To 2018 έγινε τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται από το Netflix, το οποίο σε συνεργασία με την Atresmedia προετοιμάζει και τη μεταφορά των «Κληρονόμων της γης». Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί επίσης το δεύτερο μυθιστόρημά του, «Το χέρι της Φάτιμα» (2013).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: Οι Κληρονόμοι της Γης
Συγγραφέας: Ιλδεφόνσο Φαλκόνες
Εκδόσεις: Πατάκη
Μετάφραση: Αγαθή Δημητρούκα
Τιμή: €27
Σελίδες: 888
ΒΚΜ: 12438
ISBN: 9789601684383

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b