MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ναυάγησαν τα σχέδια για τη δημιουργία του μεγαλύτερου Μουσείου Picasso στον κόσμο

Σύμφωνα με το Δημοτικό Συμβούλιο της Αιξ-αν-Προβάνς, οι διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία, στην γαλλική πόλη, του μεγαλύτερου μουσείου στον κόσμο, αφιερωμένου στον εμβληματικό καλλιτέχνη Pablo Picasso, απέτυχαν.

Picasso
Monopoli Team

Το Δημοτικό Συμβούλιο της γαλλικής πόλης ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τη θετή κόρη του Picasso, Catherine Hutin-Blay, για τη δημιουργία του πολυαναμενόμενου μουσείου, αφιερωμένου στον εμβληματικό καλλιτέχνη και τη δεύτερη σύζυγό του Jacqueline Roque, απέτυχαν εξαιτίας της συμφωνίας πώλησης. Η Catherine Hutin-Blay έχει κληρονομήσει τη συλλογή της μητέρας της, Jacqueline, με έργα του διάσημου Ισπανού ζωγράφου, καθώς και το Château de Vauvenargues, κοντά στην Αιξ-αν-Προβάνς, όπου βρίσκεται ο τάφος του ζεύγους.

Τα σχέδια για το νέο Μουσείο Picasso που έμειναν στα χαρτιά

Το Μουσείο, το οποίο επρόκειτο να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του Pablo Picasso στον κόσμο, με περισσότερους από 1,000 πίνακες -ξεπερνώντας τα αξιοσέβαστα Μουσεία Picasso στο Παρίσι, τη Βαρκελώνη, τη Μάλαγα και την Αντίπ- είχε προγραμματιστεί να ανοίξει το επόμενο έτος, ενώ ως τοποθεσία είχε επιλεχθεί ένα πρώην μοναστήρι στην πόλη Αιξ-αν-Προβάνς της Νοτίου Γαλλίας. Στα αρχιτεκτονικά σχέδια περιλαμβάνονταν 1,500 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακός χώρος, για τη μόνιμη συλλογή και άλλα 500 τετραγωνικά μέτρα για την παρουσίαση περιοδικών εκθέσεων.

Το πρώην μοναστήρι, καθώς και το παρακείμενο παρεκκλήσι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, επρόκειτο να πουληθούν στην εταιρία της Hutin-Blay, για το ποσό των 11.5 εκατομμυρίων ευρώ, παρά το γεγονός ότι η κυβερνητική υπηρεσία της Γαλλίας, για τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, τα είχε κοστολογήσει ακριβότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Photo Festival 2020 στο Μουσείο Μπενάκη: Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες12.09.2018

Τελικά, όμως, με πρόσφατη ανακοίνωση της στο facebook, η Δήμαρχος της πόλης, Maryse Joissains Masini, δήλωσε ότι «Η συμφωνία ακυρώθηκε, ύστερα από τέσσερα χρόνια διαπραγματεύσεων με την Catherine Hutin-Blay», συμπληρώνοντας ότι, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο από την πλευρά του συμφώνησε σε κάποιες προτάσεις υψηλού πολιτικού ρίσκου, η Hutin-Blay, από τη δική της μεριά, δεν έχει δεχθεί, μέχρι στιγμής, κάποιες από τις ρήτρες που τέθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Πηγή: The Art Newspaper

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b