MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΕΧΝΗ

Καλλιτέχνης δημιουργεί μινιμαλιστικά έργα τέχνης, εμπνευσμένα από την πανδημία

Ο Michal Zahornacky είναι ένας καλλιτέχνης – φωτογράφος, ο οποίος αντλώντας έμπνευση από την πανδημία του covid-19 και το lockdown, δημιούργησε το πρότζεκτ CLOSE, με ξεχωριστά μινιμαλιστικά έργα τέχνης.

Monopoli Team

Μέσα στο 2020 όλοι έπρεπε να αντιμετωπίσουμε πολλές αλλαγές και προκλήσεις. Η χρονιά ξεκίνησε περίεργα, ενώ σταδιακά όλοι αναγκαστήκαμε να μείνουμε στο σπίτι, ν’ αλλάξουμε τις συνήθειές μας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το παγκόσμιο lockdown.

Ένας καλλιτέχνης, ο Michal Zahornacky, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της καραντίνας, περνούσε τον χρόνο του παρατηρώντας την φύση έξω από το παράθυρό του. Κι αυτό ένιωθε να τον ηρεμεί. Την ίδια στιγμή παρατηρούσε και τα γειτονικά διαμερίσματα, τα οποία σταδιακά του φαίνονταν διαφορετικά, σύμφωνα με τον ίδιο. Άρχισε να του αρέσει το πώς έδειχνε ο ήλιος και το φως που αντανακλούσε στα κτίρια, διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Τότε ήταν που άρχισε να συνειδητοποιεί πόσο πολύ του έλειπε η δουλειά του. Ως φωτογράφος πορτρέτου, ήταν εννοείται αδύνατον να δουλέψει εκείνη την περίοδο. Τότε ξεκίνησε να φωτογραφίζει αυτό που έβλεπε τη δεδομένη στιγμή και δημιούργησε το πρότζεκτ CLOSE, εμπνευσμένο από την πανδημία.

«Όλοι ήρθαμε πιο κοντά στο διάστημα αυτό, όλοι μαζί ως ανθρωπότητα κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και να επιβιώσουμε. Για μένα, οι φωτογραφίες αυτές ήταν ένα εργαλείο για να εκφράσω τα συναισθήματά μου τη δεδομένη περίοδο και τον φόβο μου», ανέφερε ο φωτογράφος.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα έργα του που ξεχωρίσαμε:

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

Πηγή: Bored Panda

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b