MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

5ο Διεθνές Street Art Festival: Ο Μπετόβεν στην νέα τοιχογραφία του Edmon1419 στην Πάτρα

Η τέταρτη τοιχογραφία στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας αποκαλύφθηκε και πρόκειται για έναν φόρο τιμής στον Ludwig van Beethoven.

Monopoli Team

Η τέταρτη τοιχογραφία στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας, ArtWalk 5, είναι πλέον γεγονός και μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της κλασικής μουσικής κοσμεί πλέον την Πάτρα!

Ο διάσημος καλλιτέχνης της street art, EDMON1419, εργαζόταν στον τοίχο με πυρετώδεις ρυθμούς, για να «συμπληρώσει» τον αστικό ιστό της Πάτρας με μία ακόμα μεγάλου μεγέθους θεματική τοιχογραφία. Τον τοίχο στην οδό Γεωρ. Ολυμπίου 90 στην Πάτρα, κοσμεί πλέον ο Ludwig van Beethoven.

Παίρνοντας έμπνευση από την 250ή επέτειο από τη γέννηση του Beethoven, o EDMON1419 θέλησε να τιμήσει έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες του κλασικού μουσικού ρεπερτορίου, δημιουργώντας ένα έργο τέχνης, το οποίο θα εναρμονίζεται πλήρως με το περιβάλλον και την τοποθεσία του. 

«Ενώ ερευνούσα τη θεματική του φεστιβάλ σχετικά με τον Beethoven, ανακάλυψα πολλά συναρπαστικά στοιχεία, αλλά μόνο ένα από αυτά έδεσε την ίδια τη θεματική με το περιβάλλον του τοίχου. “Τα Πλάσματα του Προμηθέα”, ένα από τα μοναδικά μπαλέτα που συνέθεσε ο Beethoven, θεωρείται ένα πολύ σημαντικό έργο στην καριέρα του και συνδέεται  με τις ομορφιές της ελληνικής μυθολογίας», μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Περισσότερες πληροφορίες για τον EDMON1419, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b