MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Anthénea: Η πρώτη eco-friendly πλωτή σουίτα του κόσμου

Το Anthénea είναι ένα πολυτελές πλωτό, 50 τετραγωνικών μέτρων, που τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια.

Monopoli Team

Ο τουρισμός είναι μια από τις βιομηχανίες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πανδημία COVID-19. Και τώρα που το καλοκαίρι είναι εδώ, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στον κλάδο κινητοποιούνται για να αναπτύξουν νέες ιδέες που θα δώσουν νέα ώθηση στη βιομηχανία. Αν αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν “πράσινο” πρόσημο, τότε το όφελος είναι διπλό.

Γνωρίστε λοιπόν την Anthénea, ένα πολυτελές κυκλικό πλωτό, που προσφέρει μερικές από τις πιο exclusive, και παράλληλα εντυπωσιακές εμπειρίες φιλοξενίας εκεί έξω.

Το Anthénea είναι σχέδιο του αρχιτέκτονα Jean-Michel Ducancelle που έχει περάσει πάνω από 25 χρόνια μελετώντας τους διάφορους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να κατοικήσουν πιο βιώσιμα στη γη.

Φιλικό προς το περιβάλλον

Όντας πάνω στο νερό, το Anthénea έχει σχεδιαστεί για να είναι φιλικό προς το περιβάλλον με ένα σύστημα άγκυρας με βίδα άμμου που δεν προκαλεί ζημιά στον βυθό και τα οικοσυστήματα του. Εκτός από αυτό, είναι πλήρως ηλιακό και καλύπτει όλες τις ηλεκτρικές ανάγκες των επισκεπτών, ενώ είναι εξοπλισμένο με εξειδικευμένους σταθμούς που φιλτράρουν όλα τα απόβλητα και απελευθερώνουν μόνο καθαρό νερό.

Το εσωτερικό

Όσο για το εσωτερικό, περιλαμβάνει μια πλήρως εξοπλισμένη μικρή κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο μεγέθους XL, ένα μπάνιο με στρογγυλή μπανιέρα (με την επιλογή νερού της θάλασσας ή του γλυκού νερού) και ένα σαλόνι με καναπέ και πολλά πολυτελή έπιπλα.

Έχει ενσωματωμένο γυαλί για να βλέπουν οι άνθρωποι την εντυπωσιακή θέα προς όλες τις κατευθύνσεις.  Επίσης το πάνω μέρος του παρατηρητηρίου ανοίγει για να χαλαρώσετε, ενώ προσφέρει θέα στην υποβρύχια χλωρίδα και πανίδα.

Στο εξωτερικό, υπάρχει ένα στρογγυλό κατάστρωμα 30 μέτρων και ένα παρατηρητήριο με σαλόνι.

Ο χώρος έχει σχεδιαστεί για να χωρέσει έως 12 άτομα.

Η τιμολόγηση δεν είναι δημόσια διαθέσιμη στον ιστότοπο της Anthénea. Πηγές λένε ότι μια νύχτα μπορεί να κοστίσει πάνω από 280 ευρώ, ενώ όσοι επιθυμούν να αγοράσουν, η τιμή μπορεί να φτάσει και στα 452.000 ευρώ.

πηγή: boredpanda

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b