MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΑ

Τα βιβλία καλοκαιριού: 31 προτάσεις που θα μας συντροφεύσουν στις διακοπές

Στο σπίτι ή στην παραλία, στην πόλη ή το νησί, οι παρακάτω 31 βιβλιοπροτάσεις υπόσχονται να μας παρασύρουν αυτό το καλοκαίρι σε αξέχαστες, δροσερές περιπλανήσεις.

Τα βιβλία του καλοκαιριού
author-image Αγγελική Βασιλάκου

Δοκίμιο

30. «Με τις μέλισσες ή με τους λύκους» – Θανάσης Καμπαγιάννης (Εκδόσεις Αντίποδες) Βιβλία

Το σημαντικότερο βιβλίο που έβγαλαν φέτος οι Αντίποδες ήταν το «Με τις μέλισσες ή με τους λύκους», η συγκλονιστική αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο εκδοτικός οίκος αναφέρει: «Η δίκη της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε το 2015 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων χρόνων. Στη διάρκειά της αναδείχθηκε η εγκληματική δράση της οργάνωσης, από τις απαρχές της μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.»

31. «Ο υπαρξισμός είναι ένας ανθρωπισμός» – Ζαν-Πολ Σαρτρ, Μτφρ: Αντώνης Χατζημωυσής, Εκδόσεις Δώμα Βιβλία

Ο Sartre έδωσε τη διάλεξη «Ο υπαρξισμός είναι ένας ανθρωπισμός» τον Οκτώβριο του 1945, θέλοντας να παρουσιάσει σε συνοπτική μορφή τις βασικές θέσεις της φιλοσοφίας του και να την υπερασπιστεί απέναντι σε ορισμένες συχνές παρανοήσεις. Η διάλεξη που δόθηκε από στήθους και κυκλοφόρησε σε βιβλίο λίγο αργότερα, αναδείχτηκε στο πιο πολυδιαβασμένο, πιθανότατα, φιλοσοφικό κείμενο του 20ού αιώνα. Μαζί με το «Γράμμα για τον ανθρωπισμό» του Χάιντεγκερ συνιστά την σημαντικότερη αντιπαράθεση για την θεμελίωση της Οντολογίας.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b