MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Jeanne Baret: Η Google τιμά με doodle την πρώτη γυναίκα που έκανε τον περίπλου της Γης

Η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle στη γέννηση της Γαλλίδας εξερευνήτριας, Jeanne Baret, που ήταν η πρώτη γυναίκα που έκανε τον περίπλου της Γης.

Monopoli Team

Ποια είναι η Jeanne Baret

280 χρόνια ακριβώς πέρασαν από τη γέννηση της Γαλλίδας εξερευνήτριας και βοτανολόγου, Jeanne Baret, η οποία αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα που έκανε τον περίπλου της Γης.

Η Baret γεννήθηκε, σαν σήμερα, στις 27 Ιουλίου το 1740. Η γενέτειρα της είναι η Γαλλία και συγκεκριμένα η κεντρική Γαλλία. Χάρη στην αγροτική ανατροφή της έγινε ικανή στον εντοπισμό φυτών και αναγνωρίστηκε ως ειδικός στη Φυτική Ιατρική. Στις αρχές του 1760 άρχισε να συνεργάζεται με τον γνωστό βοτανολόγο, Philibert Commerson.

Εμφανίστηκε ως άντρας

Η Γαλλία οργάνωσε τον πρώτο περίπλου της Γης, το 1765, και ο Commerson προσκλήθηκε ως ο βοτανολόγος της ομάδας που δημιουργήθηκε. Τα χρόνια εκείνα, σύμφωνα με τον Γαλλικό νόμο, απαγορευόταν η ύπαρξη γυναικών σε πλοία. Η Baret τότε αποφάσισε να εμφανιστεί ως άντρας στο πλοίο και να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα.

Η ίδια μαζί με τον Commerson συνέλεξαν πάνω από 6.000 δείγματα φυτών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Σήμερα, πολλοί πιστώνουν στην Baret την ευρωπαϊκή ανακάλυψη της βουκαμβίλιας, ενώ το πλήρωμα βρισκόταν στη Βραζιλία. Ο περίπλους ολοκληρώθηκε και η ίδια έμεινε στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να κάνει τον περίπλου της Γης!

‘Εφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου 1807.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 χρόνια χωρίς την Amy Winehouse…12.09.2018

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b