ΣΥΝΤΑΓΗ
Νιόκι με σάλτσα γκοργκοντζόλας, πανσέτα και καβουρδισμένα φουντούκια από το food blog Project Cooking
Δείτε πώς να φτιάξετε εύκολα, χειροποίητα νιόκι με σάλτσα γκοργκοντζόλας, πανσέτα και καβουρδισμένα φουντούκια!

Monopoli Team
16.07.2020
A
A
Υλικά
Για τα Νιόκι:
- 2 Πατάτες, Russet Burbank
- 75-100 γρ. Αλεύρι
- 35 γρ. Κρόκοι Αυγών
- Αλάτι
Για την Σάτσα:
- Βούτυρο
- Γκορκοντζόλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- Πανσέτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 2 Εσαλότ, ψιλοκκομένα
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/2 κούπα Κρέμα Γάλακτος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Καβουρδισμένα φουντούκια, ψιλοκκομένα
- Ετοιμάζουμε τις πατάτες. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τρυπάμε τις πατάτες και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Σε προθερμασμένο φούρνο 180°C, ψήνουμε τις πατάτες για μια ώρα. Είναι έτοιμες όταν δεν έχουν καθόλου αντίσταση όταν τις κόβεις με μαχαίρι.
- Φτιάξε την ζύμη. Πρέπει να ζυμώσεις τα νιόκι όσο είναι ακόμα ζεστά, με προσοχή όμως επειδή καίνε! Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε μέσα από έναν μύλο για να πάρουμε τον πουρέ. Εάν δεν έχουμε μύλο, χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι. Σχηματίζουμε ένα ‘πηγαδάκι’ με τον πουρέ και ρίχνουμε λίγο αλεύρι (περίπου 2 κ.σ.) Πάνω στο αλεύρι, ρίχνουμε τους κρόκους, το αλάτι, κι’ άλλο αλεύρι, και ανακατεύουμε.
- Αρχίζουμε να σχηματίζουμε μια μπάλα σιγά σιγά, χωρίς όμως να τη ζυμώσουμε, αλλιώς θα ενεργοποιηθεί η γλουτένη και δεν θα βγει καλή η υφή. Εάν κολλάει στα χέρια μας, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Το ζυμάρι είναι έτοιμο, όταν είναι μαλακό και όταν το ακουμπάμε, αφήνει αποτύπωμα.
- Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας, αρχίζουμε να ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια την ζύμη σε λωρίδες για να σχηματίσουμε ένα κορδόνι. Κόβουμε την ζύμη με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια και σχηματίζουμε κάθε κομμάτι σε μπάλες. Πέρνουμε ένα πιρούνι και δημιουργούμε γραμμές στα νιόκι.
- Βράζουμε νερό, ρίχνουμε λίγο αλάτι και όταν το νερό είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα νιόκι. Είναι έτοιμα όταν ανέβουν στην επιφάνεια. Τα μεταφέρουμε σε νερό με πάγο.
- Φτιάχνουμε την σάλτσα. Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτηρο σε μεσαία φωτιά και προσθέτουμε τα εσαλότ και την πανσέτα. Σοτάρουμε για 3 λεπτά, και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα φέρνουμε σε βράση. Τα σιγοβράζουμε μέχρι να σφίξει η σάλτσα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την Γκοργκοντζόλα. Γυρίζουμε το τηγάνι πίσω στη φωτιά και ανακατέβουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Ρίχνουμε τα νιόκι μέσα και τα σοτάρουμε ελάχιστα στη σάτλσα. Ρίχνουμε από πάνω τα φουντούκια και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤάρτα με βερίκοκα σε τραγανή σφολιάτα από το Cookbloggr12.09.2018
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας
Από τις λαμπάδες μέχρι τον λαγό: Οι συμβολισμοί και οι παραδόσεις πίσω από τα πασχαλιάτικα έθιμα
Η Μαρίνα Σπανού απαντά στα αρνητικά σχόλια: «Ποτέ μου δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες»
Η γυναίκα και ο ακροβάτης: Η νέα παράσταση των bijoux de kant στο HOOD art space
Lapin House: Κάθε σοκολατένιο αυγό… μια πράξη αγάπης
Συγγνώμη Κύριε Μπέκετ: Μια παρωδία από τη Σοφία Φιλιππίδου στο Μαγαζάκι της Τ3χνης