MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
24
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Τάρτα με βερίκοκα σε τραγανή σφολιάτα από το Cookbloggr

Μια υπέροχη τάρτα από ζουμερά βερίκοκα σε τραγανή σφολιάτα που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο! Μπορείτε να συνοδεύσετε με παγωτό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Monopoli Team

Υλικά:
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Βερίκοκα κομμένα στην μέση
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 1 κ.σ μέλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα κανέλα
  • Λίγες σταφίδες ξανθές
  • Αμύγδαλο φιλέ
  • 6 μύρτιλα
  • 6 blackberry
  • Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό,το ξύσμα , το μέλι και τα μπαχαρικά.
  3. Βράζουμε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  4. Σε ταψάκι τοποθετούμε την σφολιάτα και με έναν πλάστη και λίγο αλεύρι την ανοίγουμε ελαφρώς.
  5. Με ένα μαχαίρι την κόβουμε και δημιουργούμε έναν κύκλο.
  6. Την μεταφέρουμε σε λαδόκολλα με ταψί.
  7. Τοποθετούμε τα βερίκοκα ,τις σταφίδες και τα υπόλοιπα φρούτα πάνω από την σφολιάτα και περιχύνουμε με το μείγμα από την κατσαρόλα.
  8. Κλείνουμε γύρω γύρω την σφολιάτα και δημιουργούμε μια ανοιχτή τάρτα.
  9. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.
  10. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς .
  11. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε με παγωτό.

Δείτε περισσότερες συνταγές από το blog εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLight σοκολατόπιτα από το food blog Tasty Food Safari12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές