MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Παναγία των Παρισίων: Τέλος τα σχέδια για “σύγχρονο” καμπαναριό, θα χτιστεί ξανά όπως πριν

Μετά την περσινή πυρκαγιά που κατέστρεψε την Παναγία των Παρισίων, πολλοί μιλούσαν για μία πιο σύγχρονη εκδοχή του καμπαναριού, κάτι που όμως δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά.

Monopoli Team

Μετά από μήνες συζητήσεων, η Γαλλία αποφάσισε να προχωρήσει με μία πιο “ασφαλή” προσέγγιση στην ανακατασκευή της Παναγίας των Παρισίων, και να μην αντικαταστήσει το καμπαναριό με κάποιο σύγχρονο σχέδιο.

Το καμπαναριό χτίστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Viollet le Duc, τον 19ο αιώνα. Τον Απρίλιο του 2019, όμως, το καμπαναριό αυτό κατέρρευσε λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που συγκλόνισε τη Γαλλία και όλο τον κόσμο. Η πυρκαγιά είχε επεκταθεί τόσο, που οι πυροσβέστες χρειάστηκαν εννέα ώρες για να την σβήσουν.

Η Παναγία των Παρισίων πριν από την πυρκαγιά

Η Παναγία των Παρισίων πριν από την πυρκαγιά

Αμέσως μετά την πυρκαγιά, ο πρόεδρος Μακρόν υποσχέθηκε ότι ο διάσημος καθεδρικός ναός θα χτιζόταν ξανά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια -δηλαδή το 2024, που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Έτσι, ανακοίνωσε έναν διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανακατασκευή του καμπαναριού.

Η σουηδική αρχιτεκτονική ομάδα Ulf Mejergren Architects είχε προτείνει να μετατρέψει την οροφή σε μία τεράστια πισίνα!

“Ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχέδιο θα έκανε την Παναγία των Παρισίων ακόμα πιο όμορφη” είχε δηλώσει ο Μακρόν. Η ιδέα του, όμως, είχε προκαλέσει σκεπτικισμό και αντιδράσεις, ενώ η πλειονότητα των Γάλλων προτιμούσε το καμπαναριό να γίνει όπως πριν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι σημαίνει η καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων για τον τουρισμό της Γαλλίας;12.09.2018

Έτσι, μετά από μήνες συζητήσεων, ο Μακρόν και η αρχιτεκτονική ομάδα της Παναγίας των Παρισίων αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα ακριβές αντίγραφο του καμπαναριού, ακριβώς όπως ήταν στον 19ο αιώνα.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b