MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
EΠΙΚΑΙΡΑ

Τι σημαίνει η καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων για τον τουρισμό της Γαλλίας;

Απέραντη θλίψη για την πυρκαγιά που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας την εμβληματική Παναγία των Παρισίων, καταστρέφοντας ένα μνημείο ορόσημο όχι μόνο για την πόλη αλλά και για ολόκληρη τη Γαλλία

Monopoli Team

Εκατοντάδες τουρίστες και Παριζιάνοι, σοκαρισμένοι, παρακολουθούσαν τις φλόγες να καταπίνουν το εμβληματικό μνημείο της χώρας τους, το βράδυ της Δευτέρας 15 Απριλίου 2019.

Η θλίψη για την καταστροφή είναι παγκόσμιας εμβέλειας, ωστόσο αυτή θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην τουριστική βιομηχανία για την ίδια την πόλη του Παρισιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων12.09.2018

Ο ναός βρίσκεται στο επίκεντρο της πλοκής ενός κλασικού μυθιστορήματος του Βίκτωρ Ουγκό, αποτελεί Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Μέχρι σήμερα, ο καθεδρικός ναός έχει τις πιο γενναιόδωρες ώρες λειτουργίας σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σημαντικό αξιοθέατο στο Παρίσι: 8 π.μ. έως 16:45μμ κάθε μέρα του χρόνου και μισή ώρα αργότερα τα Σαββατοκύριακα. Η είσοδος είναι δωρεάν, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για πολλούς επισκέπτες της γαλλικής πρωτεύουσας.

Παναγία των Παρισίων

Το 2018, περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν την εκκλησία ως τουρίστες και όχι απλά ως πιστοί.

Η πυρκαγιά ωστόσο αναμένεται να μεταβάλλει σημαντικά τα σχέδια των επισκεπτών και κατ’ επέκταση την τουριστική βιομηχανία της πόλης. Ο μέσος όρος των 36.000 ημερήσιων επισκεπτών που περνούν δύο ή τρεις ώρες στο ορόσημο θα επιλέξουν να επισκεφθούν άλλες τοποθεσίες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.

Μουσείο του Λούβρου

Άλλα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου του Λούβρου και του Πύργου του Άιφελ, είναι πιθανόν να αυξήσουν τον αριθμό των επισκεπτών τους από εδώ και στο εξής. Αλλά το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την ημέρα της εβδομάδας. Τα περισσότερα αξιοθέατα του Παρισιού είναι κλειστά κάθε Δευτέρα ή Τρίτη, μέρες δηλαδή που η Notre Dame ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής.

Όσον αφορά τον εκκλησιαστικό τουρισμό η Βασιλική της Ιερής Καρδιάς της Μονμάρτης μπορεί να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες, όπως και το Άγιο Παρεκκλήσι ή Sainte-Chapelle του 13ου αιώνα, το οποίο βρίσκεται στο île de la Cité, στην καρδιά του Παρισιού και πρόκειται για ένα κομψοτέχνημα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής Γοτθικού ρυθμού.

Ανάμεσα στα αξιοθέατα, με ελεύθερη είσοδο, που μπορεί να δουν μια αύξηση του αριθμού των επισκεπτών τους συμπεριλαμβάνεται και το Μουσείο Βικτόρ Ουγκώ που βρίσκεται στην Πλατεία Βοσγίων στη συνοικία Μαραί στο Παρίσι. Όπως επίσης και το Μουσείο Καρναβαλέ, που είναι αφιερωμένο στην ιστορία του Παρισιού, αν και κλειστό για το μεγαλύτερο μέρος του έτους λόγω ανακαίνισης.

Βασιλική της Ιερής Καρδιάς της Μονμάρτης

Ο τουρισμός του Κοιμητηρίου του Περ-Λασαίζ, του μεγαλύτερου κοιμητηρίου της πόλης του Παρισιού, αναμένεται να ενισχυθεί επίσης, μιας κι εκεί βρίσκονται τάφοι διάσημων προσώπων και μεγαλοπρεπή επιτάφια γλυπτά, που καθιστούν το κοιμητήριο ενδιαφέροντα χώρο περιήγησης.

Στα νοτιοδυτικά, η Simone de Beauvoir, ο Jean-Paul Sartre και άλλοι σημαντικοί άνθρωποι είναι θαμμένοι στο Κοιμητήριο του Montparnasse.

Αν και είναι λίγο απίθανο να δούμε ακυρώσεις των ήδη προγραμματισμένων διακοπών στο Παρίσι από τουρίστες, το σίγουρο είναι πως το αναπόφευκτο κλείσιμο της Παναγίας των Παρισίων, για αρκετούς μήνες, θα αντικαταστήσει την επιλογή της γαλλικής πρωτεύουσας για διακοπές, με πόλεις όπως η Ρώμη, η Βαρκελώνη και το Άμστερνταμ, που είναι πιθανό να ωφεληθούν από αυτή την κατάσταση.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b