MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Condé Nast Traveller: Αφιέρωμα στα 12 ομορφότερα χωριά της Ελλάδας

Το περιοδικό Condé Nast Traveller και η αρθρογράφος Sarah James κάνουν για ακόμα μία φορά αφιέρωμα στην Ελλάδα, επιλέγοντας ως θέμα τα ομορφότερα χωριά της.

Monopoli Team

Το βρετανικό περιοδικό Condé Nast Traveller επέλεξε για μια ακόμη φορά να προβάλει την χώρα μας, κάνοντας αφιέρωμα σε ταξιδιωτικούς προορισμούς που προτείνει στους αναγνώστες του να επισκεφτούν.

Αυτή τη φορά, η συνεργάτιδα του περιοδικού Sarah James, επιλέγει να γράψει για τα 12 ομορφότερα χωριά-πόλεις που βρίσκονται στην Ελλάδα, καθώς θεωρεί πως δεν τους δίνεται η απαραίτητη σημασία το καλοκαίρι, αφού όλοι ψάχνουν ένα παραλιακό μέρος για να παραθερίσουν. Η αρθρογράφος επικεντρώνεται στα νησιά της χώρας, που συνδυάζουν και βουνό και θάλασσα σε πολλές περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCondé Nast Traveller: Πώς είναι η ζωή σε καραντίνα σε ένα χωριό της Κρήτης;12.09.2018

Άνω Σύρος

Φωτογραφία: Thomas Gravanis

Ένα από τα μικρότερα και πιο «ήσυχα» νησιά των Κυκλάδων, σε σύγκριση με την Σαντορίνη ή την Μύκονο. Χτισμένη από τους Ενετούς τον 13ο αιώνα πάνω σε έναν βραχώδη λόφο, τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της δείχνουν ότι μπορείς να την εξερευνήσεις μόνο περπατώντας.

Απολλωνία, Σίφνος

Φωτογραφία: Thomas Gravanis

Η ζωή στην πολυσύχναστη πρωτεύουσα του νησιού της Σίφνου στην κορυφή του λόφου περιστρέφεται γύρω από το Στενό, μια λωρίδα που διασχίζει την περιοχή. Στις ταράτσες και τις βεράντες σε όλο το σύμπλεγμα χωριών, έχουν ανοίξει όμορφα μπαρ και εστιατόρια, αλλά στο επίκεντρο βρίσκεται ο «Δρακάκης», ένα παραδοσιακό καφενείο που λειτουργεί από τον 19ο αιώνα.

Κάστρο, Σίφνος

Φωτογραφία: Thomas Gravanis

Το Κάστρο βρίσκεται σε έναν γκρεμό με θέα που κόβει την ανάσα. Οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται για την Εκκλησία των Επτά Μαρτύρων, που βρίσκεται σε έναν λόφο, φτάνοντας σε ένα μακρύ, απότομο μονοπάτι. Από εκεί, μπορείτε να δείτε τα κοντινά νησιά της Φολέγανδρου και της Πάρου. Πίσω στο κέντρο, υπάρχουν τα ερείπια μιας παλιάς ακρόπολης και μια διαδρομή πεζοπορίας που εκτείνεται κατά μήκος της ακτής προς το χωριό της Χρυσοπηγής. Στο κάστρο δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, οπότε μπορείτε να το εξερευνήσετε άφοβα, περπατώντας ή ακόμα και με ποδήλατο.

Ερμούπολη, Σύρος

Φωτογραφία: Thomas Gravanis

Ακριβώς όπως η Άνω Σύρος, η Ερμούπολη – η πρωτεύουσα της Σύρου – κατασκευάστηκε εν μέρει από Ενετούς, πράγμα που σημαίνει ότι αποπνέει ιταλικό αέρα: πλατείες από μάρμαρο, επιβλητικά αρχοντικά και πιο χρωματιστά σπιτάκια που διαφέρουν από τις υπόλοιπες Κυκλάδες με το χαρακτηριστικό κλασικό λευκό και μπλε.

Γιαλός, Σύμη

Φωτογραφία: Thomas Gravanis

Το λιμάνι Γιαλός στο μικρό νησί της Σύμης αποτελείται από παραθαλάσσια αρχοντικά σπίτια στην πλαγιά με φωτεινά χρώματα που θυμίζουν καλοκαιρινά φρούτα. Ολόκληρο το μέρος είναι ένα εθνικό μνημείο, με 500 σκαλοπάτια που απλώνονται στους απόκρημνους βράχους στο κοντινό Χωριό.

Κλίμα, Μήλος

Φωτογραφία: Thomas Gravanis

Αυτό το μικροσκοπικό ψαροχώρι είναι γεμάτο με σύρματα, σπίτια των ντόπιων ψαράδων που είναι λαξευμένοι σε βράχους, με τις φωτεινές χρωματιστές πόρτες τους, εκεί που σκάει το κύμα. Τα ισόγεια χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση σκαφών, ενώ οι πάνω όροφοι είναι κατοικήσιμοι – μερικά από αυτά τα σπίτια ενοικιάζομαι ακόμα και στην Airbnb.

Πλάκα, Μήλος

Φωτογραφία: Andrew Urwin

Η πρωτεύουσα της Μήλου αποτελείται από ένα σύμπλεγμα από γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια. Οι μπουκαμβίλιες σκαρφαλώνουν στους κατάλευκους πέτρινους τοίχους στα ταβερνάκια και στα καφέ.

Κόλπος του Αγνή, Κέρκυρα

Φωτογραφία: Oliver Pilcher

Κάποτε ήταν ένας όρμος στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας, τώρα ο κόλπος του Αγνή είναι ένα πολυσύχναστο μέρος με διάφορα παραδοσιακά μαγαζιά μπροστά στη θάλασσα, όπως η ταβέρνα «Νικόλας», που σερβίρει ελληνικό καφέ τα πρωινά και ψητά μύδια και κουνέλι το βράδυ. Το επόμενο χωριό είναι το Καλάμι, όπου ζούσε ο συγγραφέας Τζέραλντ Ντάρελ και έγραφε τα βιβλία του.

Χώρα, Αμοργός

Φωτογραφία: Jenny Zarins

Ένα από τα δυσκολότερα σε πρόσβαση νησιά της Ελλάδας – δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις και το ταξίδι με πλοίο από Αθήνα διαρκεί περίπου έξι ώρες, η Αμοργός, αποτελεί μια πιο εναλλακτική λύση από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων. Η Χώρα της είναι αρκετά ζωντανή, με όμορφες καφετέριες και μπαρ για κοκτέιλ.

Καστελόριζο

Φωτογραφία: Oliver Pilcher

Το Καστελόριζο είναι γνωστό από πολλούς ως η τελευταία στάση στην Ευρώπη, λίγα μόλις μίλια μακριά από την ακτή της Τουρκίας. Το μοναδικό χωριό αποτελείται από σπίτια σε παστέλ αποχρώσεις που βρίσκονται ακριβώς πάνω από τη θάλασσα.

Οία, Σαντορίνη

Φωτογραφία: Ana Lui

Είναι το πιο κλασικό σημείο για φωτογραφία σε νησί. Η Οία που αγκαλιάζει το βράχο της Σαντορίνης είναι το πιο γλυκό σημείο του νησιού. Τα ασβεστωμένα κτίρια, οι εκκλησίες με μπλε τρούλο και τα μυστικά μονοπάτια οδηγούν από τις πολυσύχναστες κύριες οδούς σε μια απίστευτη θέα στη θάλασσα. Τα βράδια όλοι θέλουν να θαυμάσουν το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης γι’ αυτό συνιστάται να βρεθείτε στην Οία από νωρίς το απόγευμα για να το απολαύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μικρή Βενετία, Μύκονος

Ενετικά κτίρια προσκολλούνται στην προκυμαία της κύριας πλακόστρωτης Χώρας της Μυκόνου. Ακριβώς πάνω στην ακτή, τα γραφικά καταστήματα και τα εστιατόρια σχεδόν ακουμπούν την θάλασσα, με συντροφιά τους κλασικούς κυκλαδίτικους ανεμόμυλους.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b