MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
02
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Condé Nast Traveller: Πώς είναι η ζωή σε καραντίνα σε ένα χωριό της Κρήτης;

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η δημοσιογράφος Heidi Fuller-Love περιγράφει την εμπειρία και τις εντυπώσεις της, ζώντας σε καραντίνα, σε χωριό του Λασιθίου στη Κρήτη.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Το Condé Nast Traveller είναι βρετανικό περιοδικό lifestyle, που μιλάει συχνά για προορισμούς ταξιδιών, με την Ελλάδα να βρίσκεται πάντα στις τοπ προτάσεις.

Πρόσφατα ανέβηκε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του περιοδικού, από την δημοσιογράφο Heidi Fuller-Love, η οποία βρισκόταν απομονωμένη σε ένα χωριό του Λασιθίου στη Κρήτη, την περίοδο της καραντίνας και του lockdown στην Ελλάδα.

Το άρθρο έχει τίτλο «Καραντίνα στον Παράδεισο: Πως μοιάζει το lockdown στα ελληνικά νησιά».

Η δημοσιογράφος περιγράφει πώς η καραντίνα έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής των μόνιμων κατοίκων του χωριού, και πως η απομόνωση θυμίζει την εποχή όπου ακόμα μεταφέρονταν στα χωριά με γαϊδουράκια. Ρωτάει ένα κάτοικο και φίλο της, τον Γιώργο, να της πει πως βιώνει αυτός την καθημερινότητά του στην καραντίνα, μακριά από την παρέα του στο καφενείο, που ξέρει από παιδιά.

Το βρετανικό περιοδικό έκανε αφιέρωμα για την καραντίνα στην Κρήτη

Το βρετανικό περιοδικό έκανε αφιέρωμα για την καραντίνα στην Κρήτη

Είναι στο DNA τους να μένουν ενωμένοι!

«Για τους Έλληνες και ειδικά για τους Κρητικούς, είναι δύσκολο να μένουν απομονωμένοι από τον κόσμο», γράφει. «Είτε μαζεύονται για να γλεντήσουν, πίνοντας ρακί, ή τρώγοντας αρνάκι ψητό ή ακούγοντας τη κρητική λύρα, ή πηγαίνοντας σε γάμο με 1.000 καλεσμένους, είναι στο DNA τους να μένουν ενωμένοι», υποστηρίζει η Fuller-Love. Ειδικά η ανακοίνωση για το Πάσχα, στεναχώρησε πολλούς, αφού κράτησε τις οικογένειες χωριστά, συμπληρώνει η κυρία Μαρία.

«Η ανθεκτικότητα είναι τρόπος ζωής για τους Κρητικούς, αφού πέρασαν αιώνες κατοχής», δηλώνει η Fuller-Love. «Οι γείτονες μου είναι περήφανοι για τον Πρωθυπουργό τους και το γεγονός ότι παρά τις οικονομικές συνθήκες της Ελλάδας, η χώρα στάθηκε ως παράδειγμα μίμησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας», αναφέρει στο άρθρο.

Υπομονή και…θα περάσει!

Ο φίλος της ο Γιώργος λέει να κάνουμε υπομονή και ότι θα περάσει σύντομα όλο αυτό. Λέει πως όταν ήταν αγόρι, έπρεπε να βρει φαγητό στα βουνά για να επιβιώσει και πως οι κοχλιοί τότε δεν ήταν μεζές, αλλά φαγητό που τους προσέφερε πλούσιες και απαραίτητες βιταμίνες. «Συγκριτικά με αυτό, η καραντίνα δεν είναι τίποτα! Έχω καλό φαγητό, δική μου ρακί και καλούς φίλους- τι άλλο να θέλει κανείς;», αναφέρει ο κύριος Γιώργος.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Stop scrolling: Από Ρέθυμνο μέχρι Καλλιθέα – το μυαλό μας και μια Λύρα
Επίκαιρα
Πότε θα δούμε το «Μπλε Φεγγάρι»;
Επίκαιρα
«Ανακαινίζω 2026»: Νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95% για κατοικίες – Ποιους αφορά και τι προβλέπει
Επίκαιρα
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί κατά της χρήσης του AI: «Ένας σύγχρονος Πύργος της Βαβέλ»
Επίκαιρα
Στο «κόκκινο» τα καύσιμα πριν το τριήμερο – Τι θα γίνει με την επιδότηση
Επίκαιρα
Ανακαινίζω 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποιες κατοικίες αφορά
Επίκαιρα
Πανελλήνιες 2026: Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις – Το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Δεμένοι πισθάγκωνα, θεσμικά ακάλυπτοι και με νέο κόμμα στην αναμονή
Επίκαιρα
Ψυχικές διαταραχές: Ραγδαία αύξηση παγκοσμίως – Η εικόνα στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Final-4: Τα μέτρα της ΕΛΑΣ και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Επίκαιρα
Τι θα συμβεί στο ΑΕΠ αν υιοθετήσουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη;
Επίκαιρα
Όχι, ο Akylas δεν μάς χρωστάει καμία συγγνώμη