MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Επτά απλές τεχνικές για να βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου σας

Αν στην καθημερινότητά σας δυσκολεύεστε με τον ύπνο σας και έχετε την επιθυμία να το αλλάξετε αυτό, υπάρχουν λύσεις που θα σας βοηθήσουν να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας.

Monopoli Team

O ποιοτικός, ξεκούραστος ύπνος είναι το Α και το Ω για να αισθάνεστε καλά.

Είναι σημαντικός παράγοντας που θα κρίνει την ενέργεια, την παραγωγικότητα και την διάθεση που θα έχετε κατά την διάρκεια της ημέρας. Μακροπρόθεσμα είναι κλειδί για την σωματική και πνευματική υγεία. Ο καλός ύπνος επομένως είναι μία σίγουρη επένδυση, που θα σας αποφέρει πολλά.

Οι προτάσεις που θα διαβάσετε στην συνέχεια, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για έναν καλό ύπνο. Είναι πολύ απλές και αν πραγματικά ταλαιπωρήστε, προτείνω να τις δοκιμάσετε σήμερα κιόλας.

1.Συγχρονιστείτε με τον βιολογικό σας ρυθμό

Ο συγχρονισμός με τον φυσικό, βιολογικό μας ρυθμό, ή αλλιώς τον κιρκαδικό ρυθμό όπως αποκαλείται, είναι από τα πρώτα και πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζεται να ρυθμίσουμε.

Ακολουθήστε συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ώρα που θα ξυπνάτε και για την ώρα που θα πηγαίνετε για ύπνο. Ο οργανισμός μας αναζωογονείται και ξεκουράζεται πολύ περισσότερο όταν διατηρούμε σταθερές αυτές τις ώρες. Η διαφορά γίνεται αισθητή ακόμα κι αν τις αλλάξουμε κατά μόλις μία ή δύο.

Το σταθερό πρόγραμμα ύπνου βοηθά το βιολογικό μας ρολόι να ρυθμιστεί κατάλληλα, ούτως ώστε ο οργανισμός μας να «είναι έτοιμος» να κοιμηθεί.

Πηγαίνετε για ύπνο νωρίς. Ιδανικά πριν τις 23:00. Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να κοιμηθείτε, εξασφαλίζοντας για τον εαυτό σας έναν σωστό και χορταστικό ύπνο καλής ποιότητας, που θα σας ξεκουράσει πραγματικά.

Αν κοιμάστε επαρκώς, θα ξυπνάτε εύκολα όταν χτυπάει το ξυπνητήρι. Αν δυσκολεύεστε να σηκωθείτε, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να κοιμηθείτε νωρίτερα την επόμενη φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιαχείριση χρόνου: Μία άσκηση για να πετύχετε τους στόχους σας12.09.2018

Διατηρήστε τις ίδιες ώρες ύπνου ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Έτσι θα παραμείνει ρυθμισμένο το φυσικό σας σύστημα. Αν δεν έχετε κοιμηθεί επαρκώς όλη την εβδομάδα, είναι προτιμότερο να εντάξετε κάποια ημέρα 15-20 λεπτά μεσημεριανού ύπνου, από το να ξυπνήσετε πολύ αργά το Σάββατο ή την Κυριακή.

Διαβάστε περισσότερα tips εδώ 

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b