MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου: 14 προτάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 14 αξιόλογες προτάσεις για online θεάματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Σάββατο 13 Ιουνίου.

«Ο Παίχτης»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Απόψε στις 21:00, o Κωνσταντίνος Βήτα για ένα live από τον Θόλο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, ειδικά σχεδιασμένo για τη σειρά #snfccAtHome music. Hip hop και ηλεκτρονικοί ρυθμοί, πειραματικές προσεγγίσεις και συνθέσεις αποτελούν στοιχεία που συνθέτουν την ιδιαίτερη μουσική και τους στίχους του αγαπημένου δημιουργού. Παρακολουθήστε τη συναυλία live εδώ, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook.

Ίδρυμα Ωνάση

Σήμερα ο Σάιμον Κρίτσλεϊ, μέσα από τα τρία νέα podcasts της σειράς με τίτλο Apply-Degger – Μια ανάλυση της σκέψης του Χάιντεγκερ στο «Είναι και χρόνος», υποστηρίζει πως η επαφή με αυτό το έργο μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου.
Βρείτε τα εδώ.

ΚΠΙΣΝ

Κωνσταντίνος Βήτα

Θέατρο Πορεία

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι εδώ» 46 καλλιτέχνες δημιουργούν, για το Θέατρο Πορεία, από ένα προσωπικό βίντεο επί σκηνής, με αναγνώσεις λογοτεχνικών, θεατρικών έργων κ.α. Σειρά, σήμερα, έχει η ηθοποιός Σμαράγδα Σμυρναίου, η οποία διαβάζει το διήγημα του Α. Π. Τσέχωφ, «Οι Εχθροί».
Δείτε το εδώ.

To πρώτο ελληνικό φεστιβάλ drag online

Το πρώτο ελληνικό, διαδικτυακό φεστιβάλ drag προβάλλεται μέσω της πλατφόρμας Gumroad, με drag shows από 27 performers και εισιτήριο 5 ευρώ, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου μεταξύ των καλλιτεχνών.
Δείτε το εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française σήμερα στις 21:30, προβάλει το έργο «Dom Juan & Sganarelle», βασισμένο πάνω στον «Δον Ζουάν» του Μολιέρου. Το σενάριο και η απόδοση είναι του Vincent Macaigne.
Δείτε το εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει το ντοκιμαντέρ «The Congo Tribunal» του Milo Rau, σε σκηνοθεσία του ίδιου.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Gala At-Home

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει σήμερα ένα Gala At-Home, με περισσότερους από 40 κορυφαίους καλλιτέχνες και μέλη της ορχήστρας να παίζουν μουσική, ο καθένας από το σπίτι του, σε όλο τον κόσμο. Ο Γενικός Διευθυντής Peter Gelb και ο μαέστρος Yannick Nézet-Séguin ως οικοδεσπότες του γκαλά.
Δείτε τo εδώ.

Κρατική όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 21:00 την όπερα «Ο Παίχτης» του Σεργκέι Προκόφιεφ, σε μουσική διεύθυνση της Simone Young. 
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Ο Παίχτης»

Dutch National Opera & Ballet

Δείτε σήμερα στις 20:00, δύο μπαλέτα (Citizen Nowhere και Overture) του David Dawson, μέρος ενός αφιερώματος για τα 25 χρόνια συνεργασίας του με το Εθνικό Μπαλέτο Ολλανδίας, πρώτα ως χορευτής, έπειτα ως χορογράφος και από το 2015 ως καλλιτεχνικός συνεργάτης.
Δείτε τα εδώ.

Επίσης, για λίγο ακόμα μπορείτε να απολαύσετε και την όπερα «Σαλώμη» του Ρίχαρντ Στράους, σε σκηνοθεσία του Ivo van Hove και την Royal Concertgebouw Orchestra σε μουσική διεύθυνση του Daniele Gatti.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Citizen Nowhere», David Dawson

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα το έργο «Η τρέλα του Γεωργίου του Γ’» (The Madness of George III) του Alan Bennett, σε σκηνοθεσία του Adam Penford. Ο Mark Gatiss στον ρόλο του βασιλιά Γεώργιου του Γ’. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 18/6.
Δείτε την εδώ.

Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προβάλει σήμερα την παράσταση μπαλέτου «La Fille mal gardée» (The Wayward Daughter), η οποία περιλαμβάνει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές χορογραφίες του Φρέντερικ Άστον. Μαέστρος ο Άνθονι Τουίνερ. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως τις 26/6.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«La Fille mal gardée»

Shakespeare’s Globe Theater

Δείτε σήμερα την παράσταση «Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνζορ» (The Merry Wives of Windsor) του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία της Elle White. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για δωρεάν παρακολούθηση έως αύριο εδώ.

Κι ένα μιούζικαλ online

Δείτε σήμερα το βραβευμένο με Emmy μιούζικαλ «The Wiz» με πρωταγωνιστές τους Queen Latifah, Mary J. Blige και Amber Riley. Το μιούζικαλ βασίζεται στο βιβλίο «The Wonderful Wizard of Oz» του L. Frank Baum και θα είναι διαθέσιμο για λίγες ώρες ακόμα, εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b