MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Η ανθρώπινη φωνή, του Φρανσίς Πουλένκ στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Η όπερα «Η ανθρώπινη φωνή» του Φρανσίς Πουλένκ ανεβαίνει, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 7 – 8 Αυγούστου 2020, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Μαρίας Πανουργιά.

Monopoli Team

Από τα πιο σπαρακτικά έργα για το τέλος του έρωτα και την απόγνωση της εγκατάλειψης, η μονόπρακτη όπερα που συνέθεσε ο Φρανσίς Πουλένκ πάνω στην «Ανθρώπινη φωνή» του Ζαν Κοκτώ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη σκηνή της Μικρής Επιδαύρου, 7 και 8 Αυγούστου 2020, σε μια τολμηρή σκηνοθετική σύλληψη από τη Μαρία Πανουργιά.

Μυρσίνη Μαργαρίτη | Φωτογραφία: Ilias Agiosperitis

«Η ανθρώπινη φωνή»: Η παράσταση

Πέντε χορευτές-ηθοποιοί, σε ξεχωριστούς τηλεφωνικούς θαλάμους, πλαισιώνουν την κεντρική ηρωίδα, που ερμηνεύει η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη, και μας συμπαρασύρουν στη δίνη της αγωνίας και των ονείρων της. Ο σκηνικός χώρος αντανακλά όλες τις ψυχολογικές της διακυμάνσεις, υπό τους ήχους του πιάνου της Μαρίας Παπαπετροπούλου.

«… Πέντε χρόνια τώρα ζω από σένα,/ περνάω την ημέρα μου περιμένοντάς σε./ Όταν αργείς, νομίζω πως πέθανες,/ πεθαίνω όταν σε φανταστώ νεκρό,/ ξαναζώ όταν γυρίζεις / κι ύστερα, όσο είσαι κοντά μου,/ πεθαίνω από τον φόβο μου μη φύγεις…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠέρσες, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου12.09.2018

*Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους. Οι ελληνικοί υπέρτιτλοι (μετάφραση Μάριου Πλωρίτη) προέρχονται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

**Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες. Πληροφορίες για τις ώρες προσέλευσης του κοινού και έναρξης των παραστάσεων, καθώς και για την προπώληση των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Jean Cocteau
Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
Σκηνοθεσία: Μαρία Πανουργιά

Σκηνικά: Μυρτώ Λάμπρου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Francis Poulenc
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Παίζουν: Μυρσίνη Μαργαρίτη σοπράνο, Μαρία Παπαπετροπούλου πιάνο | Χορός: Στέλλα Βογιατζάκη, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Αλεξάνδρα Ντεληθέου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Φιντέλ Ταλαμπούκας

Παραστάσεις: 7 & 8 Αυγούστου στις 21:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Γιώργος Παπαδάκης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b