ΣΥΝΤΑΓΗ
Μανιταρόπιτα με λιαστές ντομάτες και καρύδια από το food blog Mrs Olivespoon
Τα μανιτάρια έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό τα τελευταία χρόνια. Δοκιμάστε τα σε αυτή την εκδοχή της πίτας με το λεπτό χειροποίητο φύλλο με λιαστή ντομάτα για έξτρα νοστιμιά και καρύδια. Όσο για τα καρύδια, μην σας ακούγεται περίεργη αυτή η προσθήκη. Ταιριάζουν απόλυτα!
Μανιταρόπιτα με λιαστές ντομάτες και καρύδια
Monopoli Team
04.06.2020
A
A
Υλικά για ζύμη
- 160 ml χλιαρό νερό
- 50 ml ελαιόλαδο
- 260-280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 4 γρ.αλάτι
- 1 γρ.πιπέρι
- 600 γρ. μανιτάρια διάφορα
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες
- 80 γρ. καρυδόψυχα
- 20 ml λευκό κρασί
- Αλάτι, Πιπέρι
- Θυμάρι
- Ελαιόλαδο
- Θα ετοιμάσουμε πρώτα τη γέμιση, έτσι ώστε όταν τη βάλουμε στη ζύμη μας να μην καίει και πανιάσει το φύλλο.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια και τις λιαστές ντομάτες σε μακρόστενα κομμάτια. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε μέσα τις λιαστές ντομάτες και τα χοντροκομμένα καρύδια. Αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνουμε το θυμάρι. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι που το ενσωματώνουμε σταδιακά. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή κι εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια.
- Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε αλευρωμένο πάγκο με ένα πλάστη. Αφού ανοίξουμε τα φύλλα τα τοποθετούμε στο ταψάκι μας λαδώνοντας τα ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα άλλα τρία φύλλα. Αλείφουμε με λίγο λαδάκι και χαράζουμε με ένα μαχαίρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε με δροσερό γιαουρτάκι προαιρετικά.
Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ήχος από Φως, Χαρτί και Αιθέρα: Οι απαρχές της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής στο MOMus
Αγιονέρι – The Last Barrel Series 2025: Η φετινή συλλεκτική έκδοση συνοδεύεται από σπάνιο φωτογραφικό λεύκωμα
Σλάντεκ, του Έντεν φον Χόρβατ στο ΠΛΥΦΑ
Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και η Βιολέτα Ίκαρη στον Σταυρό του Νότου Club
Παραμονή Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς στο Penthouse 21
Ρεβεγιόν στις πίστες: Πού θα βγούμε αυτές τις γιορτές;
Belize: Ένα νέο στέκι στο κέντρο της Αθήνας
5 ατζέντες για να υποδεχτείς το 2026 πιο οργανωμένα και θετικά
Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί τη «Locandiera» του Γκολντόνι στο Θέατρο Τέχνης
Free City: Όσα θα κάνουμε δωρεάν στην χριστουγεννιάτικη Αθήνα