MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Στην κουζίνα με τα παιδιά #28: Ψάρι μπιάνκο στην κατσαρόλα

Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

author-image Ράνια Κρασάκη

Μπιάνκο στα ιταλικά είναι το λευκό χρώμα. Οι Κερκυραίοι γνωστοί για τις ιταλικές επιρροές τους ονόμασαν αυτή τη συνταγή έτσι, για να δώσουν έμφαση στο λευκό χρώμα της σάλτσας και για να το ξεχωρίσουν από την άλλη συνταγή με ψάρι το Μπουρδέτο που έχει κόκκινη σάλτσα.

Η δουλειά του μικρού Chef!

Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα και την ανάμειξη των υλικών, αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλαμάρι γεμιστό με σως γιαουρτιού από μελάνι σούπιας, από το Σταμάτη Κωβαίο12.09.2018

Υλικά
  • 4 -5 τεμάχια φιλέτο μπακαλιάρου (φρέσκου ή κατεψυγμένου)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ ποτήρι χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 4-5 πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση
  1. Τοποθετούμε στην κατσαρόλα το νερό, το λάδι, το σκόρδο και το πιπέρι.
  2. Μόλις αρχίσει να βράζει τοποθετούμε τις πατάτες (κομμένες στα οχτώ) και βράζουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια το ψάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα υγρά πρέπει να σκεπάζουν ακριβώς τα υλικά μας, οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  3. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσουν καλά, αλλά με προσοχή χωρίς να εξατμισθεί όλος ο ζωμός και ρίχνουμε το χυλό λεμονιού.
  4. Το αφήνουμε ακόμα 2-3 λεπτά να βράσει με το λεμόνι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  5. Περιμένουμε άλλα 4-5 λεπτά να χυλώσει λίγο ακόμα εκτός φωτιάς και σερβίρουμε.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b