MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΊΔΙΑ

10 τουριστικοί προορισμοί που θα δεχτούν τουρίστες τον Ιούνιο

Εκτός από την Ελλάδα, 9 ακόμη δημοφιλείς προορισμοί πρόκειται να ανοίξουν ξανά για τους τουρίστες τον Ιούνιο του 2020.

Monopoli Team

Όπως και η Ελλάδα, έτσι και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου ανακοινώνουν σιγά σιγά την επιστροφή τους στην κανονικότητα με την σταδιακή άρση της καραντίνας. Σε αυτό το πλαίσιο και με το καλοκαίρι να πλησιάζει όλο και περισσότερο, πολλοί δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί έχουν ήδη αρχίσει τα σχέδια, ώστε να μπορέσουν να υποδεχτούν τουρίστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα διεθνή μέσα τοποθετούν την Ελλάδα στην κορυφή των τουριστικών προορισμών12.09.2018

Μάλιστα, o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) δημοσίευσε έναν πλήρη οδηγό με τους κανόνες που θα ισχύουν για τις πτήσεις που θα πραγματοποιούνται πλέον.

Έτσι, το περιοδικό Insider συγκέντρωσε τους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς που θα ανοίξουν τις πόρτες τους για τους τουρίστες μέσα στον Ιούνιο -και φυσικά η Ελλάδα περιλαμβάνεται σε αυτούς.

Ελλάδα

Για την χώρα μας, το περιοδικό Insider αναφέρει ότι λόγω του έγκαιρου lockdown, αποφύγαμε τα χειρότερα, με σχετικά χαμηλό αριθμό κρουσμάτων. Έτσι, δίνοντας ως παράδειγμα την πανέμορφη Σαντορίνη με τα κατάλευκα σπίτια και το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, προτείνουν μια επίσκεψη στη χώρα μας.

Ιταλία

Η Ιταλία, από την άλλη, ήταν το επίκεντρο του κορονοϊού στην Ευρώπη. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, όμως, ότι πρόκειται για μία πανέμορφη χώρα με πολλούς τουριστικούς προορισμούς. Η κυβέρνηση της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι από 3 Ιουνίου θα επιτρέπονται ξανά οι διεθνείς πτήσεις, ενώ δεν θα χρειάζεται οι επισκέπτες να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Μάλιστα, ο δήμαρχος της Σικελίας σκέφτεται να πληρώσει το μισό εισιτήριο κάθε τουρίστα, ώστε να βοηθήσει τον τουρισμό στην περιοχή να ανακάμψει.

Ισλανδία

Όπως και η Ελλάδα, έτσι και η Ισλανδία θα επιτρέψει την επανέναρξη των πτήσεων από 15 Ιουνίου. Κάθε τουρίστας που θα καταφτάνει όμως θα υποβάλλεται σε test για τον κορονοϊό. Όσοι είναι θετικοί, θα πρέπει να παραμείνουν σε 14ημερη καραντίνα.

Αρούμπα

Η Αρούμπα, νησί της νότιας Καραϊβικής Θάλασσας, είναι από τις χώρες με ελάχιστα κρούσματα, που ξεπερνούν μόλις τα 100. Η κυβέρνηση της Αρούμπα, λοιπόν, δήλωσε ότι θα επιτρέψει και πάλι στους τουρίστες να ταξιδέψουν στην εξωτική χώρα, κάποια στιγμή από τις 15 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου, ανάλογα με την πορεία του ιού στη χώρα. Βέβαια, αυτή τη στιγμή έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί! Δεν γνωρίζουμε ακόμα, αν τα μέτρα αυτά θα συνεχιστούν και με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ισπανία

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Reuters, η Ισπανία σκοπεύει να επιτρέψει και πάλι την είσοδο τουριστών στη χώρα από τα τέλη Ιουνίου. Δυστυχώς, η Ισπανία ήταν από τις χώρες της Ευρώπης με τους περισσότερους θανάτους, οπότε είναι λογικό να διστάζουν για την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν.

Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Η εξωτική χώρα της Καραϊβικής, που συνίσταται από δύο μεγάλα νησιά, θα επιτρέψει και πάλι τις διεθνείς πτήσεις από 4 Ιουνίου. Η χώρα αντιμετώπισε μόλις 25 κρούσματα και 3 θανάτους από κορονοϊό.

Αγία Λουκία

Άλλο ένα νησί της Καραϊβικής που θα ανοίξει τα αεροδρόμια της για τους τουρίστες από τις 4 Ιουνίου είναι η Αγία Λουκία, η Σάντα Λουτσία.Με κανέναν καταγεγραμμένο θάνατο από covid-19, το νησί θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Οι τουρίστες θα θερμομετρούνται τόσο κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο, όσο και στο ξενοδοχείο και τα εστιατόρια του νησιού.

Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι

Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας ετοιμάζουν το σχέδιο, ώστε ο τουρισμός να μπορέσει να ξεκινήσει ξανά την πρώτη ημέρα του Ιουνίου! Αυτή τη στιγμή δεν νοσηλεύεται κανείς στη χώρα τους με κορονοϊό.

Κανκούν, Μεξικό

Το Κανκούν στο Μεξικό είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των νέων, ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από 1η Ιουνίου, αν και λέγεται πως αρχικά θα επιτρέπονται μόνο οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα για γάμους, συνέδρια και άλλα προκαθορισμένα γεγονότα. Στη συνέχεια, όμως, τα σύνορα θα ανοίξουν και για τους υπόλοιπους τουρίστες.

Florida Keys

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στις ΗΠΑ θα ανοίξει επίσης τα σύνορα του για τους τουρίστες, από την 1η Ιουνίου. Βέβαια, τα ξενοδοχεία θα επιτρέπεται να διαθέσουν μόνο τα μισά δωμάτια τους, ώστε να μην πλημμυρίσει η περιοχή από τουρίστες, όπως κάθε χρόνο.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b