MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΊΔΙΑ

Αυτές είναι οι νέες οδηγίες που θα ισχύουν για τις πτήσεις

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) δημοσίευσε έναν πλήρη οδηγό με τους κανόνες που θα ισχύουν για τις πτήσεις πλέον.

Monopoli Team

Όπως πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έτσι και η Ελλάδα έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για επανέναρξη του τουρισμού. Σύμφωνα με το σχέδιο “Restart Tourism” η φετινή καλοκαιρινή σεζόν στη χώρα μας θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, καθώς από τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα καταλύματα και θα επιτραπούν οι πτήσεις προς την Ελλάδα για πάνω από 10 χώρες.

Έτσι, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) δημοσίευσε έναν πλήρη οδηγό 28 σελίδων με τους κανόνες που θα ισχύουν για τις πτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα διεθνή μέσα τοποθετούν την Ελλάδα στην κορυφή των τουριστικών προορισμών12.09.2018

Τα κυριότερα σημεία του οδηγού:

Οι επιβάτες θα πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις 1,5 μέτρου στα αεροδρόμια και να φορούν μάσκες, τις οποίες θα πρέπει να αλλάξουν μετά από 4 ώρες. Εξαιρούνται τα παιδιά και όσοι έχουν πρόβλημα υγείας που δεν τους επιτρέπει να φορούν μάσκα. Παράλληλα, πρέπει να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, να βήχουν και να φταρνίζονται καλύπτοντας πάντα το στόμα και τη μύτη με χαρτομάντιλο ή το εσωτερικό του αγκώνα, ενώ συνιστάται να περιορίζονται οι επαφές με επιφάνειες στο αεροδρόμιο και το αεροσκάφος.

Το προσωπικό που έρχεται σε επαφή με επιβάτες πρέπει να φορά μάσκα, γάντια και στολές, τις οποίες πρέπει να αλλάζουν καθημερινά. Όσοι κάνουν σωματικούς ελέγχους θα φορούν και ασπίδες προσώπου.

Παράλληλα, θα μεταδίδονται μηνύματα προς τους επιβάτες ώστε να συμμορφώνονται με τα μέτρα. Αν κάποιος δεν συμμορφώνεται, δεν θα του επιτρέπεται η πρόσβαση στο αεροδρόμιο ή στην καμπίνα του αεροσκάφους. Αν η παράβαση συμβεί κατά την πτήση θα πρέπει να ακολουθείται το πρωτόκολλο για τους ανυπάκουους επιβάτες.

Πριν το τσέκ-ιν στο αεροδρόμιο

Η EASA προτείνει επίσης να γίνονται θερμομετρήσεις στα αεροδρόμια, αμέσως μόλις οι επιβάτες εισέρχονται στον χώρο του αεροδρομίου. Όσοι έχουν  πυρετό με θερμοκρασία άνω των 38 βαθμών θα μεταφέρονται σε έναν άλλο θάλαμο. Παράλληλα, οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους μία υπεύθυνη δήλωση που δηλώνει ότι όσο γνωρίζουν δεν έχουν κορονοϊό.

Οι αερομεταφορείς και οι διαχειριστές αεροδρομίων θα πρέπει να ενημερώνουν τους επιβάτες τους ότι αν έχουν συμπτώματα κορονοϊού δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν. Επιβάτες με συμπτώματα θα πρέπει να ενθαρρύνονται να μην εμφανίζονται στο αεροδρόμιο. Παράλληλα, με το κατάλληλο έγγραφο από γιατρό, θα έχουν τη δυνατότητα ακύρωσης/αλλαγής εισιτηρίου ακόμα και 6 ώρες πριν την πτήση.

Πώς θα γίνεται το τσέκ-ιν;

Καλό θα ήταν οι επιβάτες να κάνουν check in από το κινητό τους, πριν φτάσουν στο αεροδρόμιο, καθώς υπάρχουν ανάλογες εφαρμογές γι’ αυτό.

Οι χειραποσκευές επίσης θα πρέπει να περιοριστούν, ώστε να περιοριστούν και οι κινήσεις στο αεροσκάφος.

Στο σημείο που γίνεται το τσεκ-ιν θα υπάρχει αντισηπτικό, ενώ εκεί οι αρμόδιοι θα ενημερώνουν τους επιβάτες ότι πρέπει να έχουν αρκετές μάσκες για το ταξίδι τους.

Οδηγίες για την πτήση

Τέλος στις πωλήσεις duty-free προϊόντων κατά τη διάρκεια των πτήσεων, αλλά και στις ουρές (π.χ. στην τουαλέτα), οι οποίες πρέπει να αποφεύγονται. Προτείνεται επίσης οι υπηρεσίες φαγητού και ποτού να είναι «περιορισμένες».

Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο μία τουαλέτα να χρησιμοποιείται μόνο από το προσωπικό.

Οι καμπίνες των αεροσκαφών θα απολυμαίνονται τακτικά ανάμεσα στις πτήσεις, ενώ γίνεται λόγος για καλύτερα φίλτρα αέρα στα αεροπλάνα.

Oι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να δίνουν σαφείς οδηγίες για την υγιεινή χεριών, κυρίως προ του φαγητού ή του αναψυκτικού/ποτού και της χρήσης τουαλέτας, για τη σωστή χρήση των μασκών, για την αποφυγή επαφής με επιφάνειες, για τον σωστό τρόπο να βήξει/φτερνιστεί κανείς.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b