MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
FITNESS

Πώς θα μεγιστοποιήσεις τα οφέλη της online άσκησης;

Ο Master Yoga Teacher και Wellness Coach Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης μάς εξηγεί πώς μια online εμπειρία άσκησης μπορεί να είναι εξίσου -ή και περισσότερο- ωφέλιμη από ένα δια ζώσης πρόγραμμα.

Monopoli Team

Τα online προγράμματα άσκησης και ευεξίας μπήκαν στην καθημερινότητα πολλών, ειδικά την τελευταία περίοδο. Όλα δείχνουν ότι ήρθαν για να μείνουν.

Η αλήθεια είναι ότι σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια εξοικείωση με Online μαθήματα yoga, σεμινάρια και προγράμματα ευεξίας.

Τώρα που και εμείς εδώ στην Ελλάδα, μπαίνουμε περισσότερο σε αυτή τη λογική, προκύπτουν απορίες, με την σημαντικότερη να είναι: «αξίζει να κάνω ένα Online πρόγραμμα;».

Η απάντηση που δίνω εγώ, δεν διαφέρει από αυτήν που θα πάρετε εάν μου κάνετε την ίδια ερώτηση για ένα δια ζώσης πρόγραμμα. Όταν το πρόγραμμα που επιλέγεις είναι καλό, ποιοτικό και ανταποκρίνεται σε αυτό που θες να πετύχεις, τότε φυσικά και αξίζει.

Γιατί να επιλέξεις μία ψηφιακή εμπειρία ευεξίας;

Ποιοι είναι οι λόγοι για να επιλέξεις μία ψηφιακή εμπειρία, ενώ μπορείς να περιμένεις για την στιγμή που θα έχεις χρόνο και θα μπορείς να την κάνεις από κοντά;

  • Για να μην παραλείπεις κάτι που σου κάνει καλό

Ας πούμε σαν παράδειγμα, ότι επιθυμείς να κάνεις yoga. Παρόλα αυτά δεν έχεις την δυνατότητα ή τον χρόνο να πας σε ένα στούντιο, για 10 – 15 ημέρες ή και για περισσότερο. Σίγουρα επιλέγοντας να καλύψεις το κενό με online πρακτικές θα έχεις όφελος, κάτι που δεν θα συμβεί αν επιλέξεις την απραξία.

Το ίδιο ισχύει για οτιδήποτε σε δυναμώνει σε σωματικό, ψυχικό ή συναισθηματικό επίπεδο. Λειτουργεί όταν το κάνεις με συνέπεια και συχνότητα.

  • Γιατί είναι η ευκαιρία να έχεις πρόσβαση κάπου που ίσως πριν δεν είχες

Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος. Πολλές φορές κάνουμε επιλογές όχι γιατί είναι οι καλύτερες, αλλά γιατί είναι κοντά μας. Αν υπάρχει κάτι που θες πολύ να κάνεις, ξέρεις ότι είναι το κατάλληλο για εσένα και υπάρχει σε online εκδοχή, τότε γιατί να συμβιβαστείς με κάτι που σου ταιριάζει λιγότερο;

  • Γιατί είναι μία ευκαιρία να δεις πώς λειτουργούν οι πρακτικές σε πραγματικές συνθήκες

Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος σε μία online πρακτική. Συνήθως, επιλέγεις ένα πρόγραμμα, γιατί κάτι θέλεις να φέρεις στην ζωή σου μέσα από αυτό. Θέλεις να πετύχεις μία αλλαγή ή μια εξέλιξη. Αυτό δεν συμβαίνει στους 4 τοίχους του σεμιναρίου ή του μαθήματος. Μέσω ενός Online σεμιναρίου μπορείς να δεις ξεκάθαρα, πώς να εφαρμόζεις μία πρακτική στην καθημερινότητά σου.

Σαν συμπέρασμα, αυτό που εγώ σου προτείνω, είναι ότι όταν έχεις την δυνατότητα να κάνεις πράγματα από κοντά, ασφαλώς να τα κάνεις. Αν όμως η online δίοδος σου δίνει πρόσβαση σε δασκάλους, εμπειρίες και γνώσεις που δεν θα τις είχες αλλιώς, εκμεταλλεύσου το όσο περισσότερο μπορείς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑO Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης εξηγεί γιατί η yoga είναι ιδανική για άσκηση στο σπίτι12.09.2018

Εργαλεία και οι μέθοδοι όπως η yoga, ο διαλογισμός, το mindfulness κτλ. είναι πολύ μεγάλα και διαχρονικά. Κανένας μικροπαράγοντας, όπως σαν παράδειγμα, μέσα από ποιο μέσο λαμβάνεις την γνώση, δεν είναι ικανός να περιορίσει την αξία τους. Μπορείς να πάρεις σπουδαίο όφελος μέσα από ένα βιβλίο, ένα βίντεο, ή μία δια ζώσης συνάντηση. Βέβαια η εμπειρία που σου προσφέρει το κάθε ξεχωριστό μέσο, είναι διαφορετική. Εξίσου χρήσιμη όμως.

Κάθε διαφορετική εμπειρία, έχει κάτι λίγο διαφορετικό να σου δώσει. Σίγουρα επιλέγοντας να «συλλέξεις» αυτές τις διαφορετικές «όψεις» του ίδιου αντικειμένου, θα έχεις μία πιο πλήρη εικόνα. Αυτός είναι ο τρόπος για να εμβαθύνεις πραγματικά, σε αυτό που σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς.

3 παράγοντες που θα απογειώσουν την online πρακτική που θα διαλέξεις

Διάβασε περισσότερα εδώ

Περισσότερα από Fitness
VIMA_WEB3b