MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Agnès Varda: Μια ολοκληρωμένη ανθολογία του έργου της θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι

Η συλλογή θα περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ, παρουσιάσεις και φιλμ μικρού μήκους της σπουδαίας κινηματογραφίστριας του γαλλικού Νέου Κύματος και έρχεται το καλοκαίρι.

Monopoli Team

Μια ολοκληρωμένη συλλογή του συνόλου της σπουδαίας δουλειάς της Agnès Varda, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2019 σε ηλικία 90 ετών, αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»: Επιστρέφει στα θερινά σινεμά η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη12.09.2018

Το δημιουργικό όραμα της Agnès Varda σε ένα box-set

Η Criterion Collection ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει ένα box-set το οποίο θα περιλαμβάνει προλογισμούς από την ίδια την Varda, καθώς επίσης αδημοσίευτα πλάνα, αρχειακές συνεντεύξεις με την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες, καθώς και ένα βιβλίο 200 σελίδων με δοκίμια για τη ζωή και τη δουλειά της σκηνοθέτιδος.

Μετά το θάνατό της τον Μάρτιο του 2019, οι φανς της Agnès Varda άφησαν πατάτες σε σχήμα καρδιάς έξω από το σπίτι της στο Παρίσι, για να τιμήσουν την εκλιπούσα, τη ριζοσπαστική σκηνοθεσία της και το ακούραστο φεμινιστικό της πνεύμα. Η Varda παρέμεινε ενεργή στο έργο της μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς η πρεμιέρα της τελευταίας της ταινίας «Varda by Agnès» πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 2019.

Η ανθολογία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 11 Αυγούστου.

Δείτε το τρέιλερ:

Πηγή: Dazed

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b