MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική ατζέντα του Σαββάτου: 17 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 17 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Σάββατο 9 Μαΐου!

«Ηλέκτρα / Ορέστης»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Φεστιβάλ Αθηνών

Σημέρα στις 21:30 (ώρα Ελλάδος), συνεχίζεται ο κύκλος των διαδικτυακών προβολών του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με την παράσταση «Ηλέκτρα / Ορέστης», μια συνεργασία με τον εμβληματικό θίασο της Comédie-Française, σε σκηνοθεσία Ivo van Hove. Η παράσταση θα προβληθεί ταυτόχρονα από τα διαδικτυακά κανάλια των δύο οργανισμών (youtube: Greek FestivalComédie-Française) και θα παραμείνει διαθέσιμη για 24 ώρες.

Εθνικό Θέατρο

Δείτε σήμερα την παράσταση «Τίμων ο Αθηναίος» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Ένα έργο-πρόκληση για τον πλούτο, το χρέος, τη φιλία, την κολακεία, τη γενναιοδωρία, την αχαριστία, διαχρονικό και πάντοτε ενοχλητικό. Παρουσιάστηκε στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Θα είναι διαθέσιμη σήμερα από τις 13:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα αύριο.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Καλιγούλας»

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Δείτε σήμερα στις 12.00 την παράσταση «Καλιγούλας» του Αλμπέρ Καμύ, η οποία παρουσιάστηκε το 2017, σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη-Knutsen με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο. Η προβολή της παράστασης θα πραγματοποιηθεί  μέσω του www.dithepi.gr και θα παραμείνει ενεργή για 24 ώρες.

Ίδρυμα Ωνάση

Δείτε σήμερα μια διαφορετική πρόταση για όπερα από τους Medea Electronique και την παράστασή τους «Ηχώ και Νάρκισσος», η οποία εκκινεί από τον γνωστό μύθο, αλλά αποτυπώνεται με live coding σε ρόλο συνθέτη και λιμπρετίστα.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εταιρεία θεατρικών παραγωγών A Priori

Δείτε σήμερα στις 20:00 την παράσταση «Εκτός Ύλης ή Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του Κώστα Λεϊμονή, όπως παρουσιάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων στις 27 Μαρτίου 2018, με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση στον ρόλο του υπουργού-πολιτικού που βγάζει τον τελευταίο του λόγο στη Βουλή, έχοντας δηλώσει την παραίτησή του.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Ηχώ και Νάρκισσος»

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση 

Μέσα από το νέο πρότζεκτ της Στέγης με τίτλο «ENTER», καλλιτέχνες ανά τον κόσμο ετοίμασαν νέα έργα, φτιαγμένα στην περίοδο της καραντίνας, μέσα σε μόλις 120 ώρες. Δείτε σήμερα το έργο «inbetween Kwimiak, blue» από την Emily Johnson με έναν «χορό» που διανύει μια πορεία εκατό ετών και τηλεμεταφέρει το παρελθόν στο παρόν.
Δείτε το έργο εδώ.

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου προσθέτει καθημερινά παραστάσεις στο επίσημο κανάλι του στο YouTube. Δείτε σήμερα την παράσταση «Ο θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μαγκανάρη.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Ο θείος Βάνιας»

Θεσσαλικό Θέατρο

Δείτε την παράσταση «Υπό Έλεγχο» του Φρεντερίκ Σοντάγκ, από την Πειραματική Σκηνή 2018. Έξι ηθοποιοί επί σκηνής, ενσαρκώνουν είκοσι έξι χαρακτήρες μιας δυστοπικής κοινωνίας όπου τα πάντα ελέγχονται. Η σκηνοθεσία είναι του Θανάση Χαλκιά.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Γίνετε συνδρομητές στο κανάλι του φεστιβάλ στο ΥouΤube και παρακολουθήστε δύο νέες παραστάσεις την εβδομάδα. Δείτε σήμερα την παράσταση «Tears» το περίφημο σόλο του Edivaldo Ernesto, πάνω στην μουσική του Zbigniew Preisner, που παρασύρει το κοινό σε έναν φορτισμένο στοχασμό πάνω στην ανθρώπινη ελευθερία.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει την παράσταση «The Art of Comedy» του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, σε σκηνοθεσία Fred Berndt. Η παράσταση δεν διαθέτει αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Λα Μποέμ» του Τζάκομο Πουτσίνι, με την Ρενάτα Σκότο και τον Λουτσιάνο Παβαρόττι, σε μουσική διεύθυνση του Τζέιμς Λέβιν. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Λα Μποέμ»

Κρατική όπερα της Βιέννης

Κάθε μέρα, η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει και από μία παράσταση στην streaming πλατφόρμα της. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα της Όπερας. Σήμερα, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε online, στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), ένα γκαλά όπερας σε live stream από το Πεκίνο, που θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την 1η και την 6η συμφωνία του Μπετόβεν, σε μουσική διεύθυνση του LÜ Jia.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε το εμβληματικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Αντώνιος και Κλεοπάτρα», με τον Ralph Fiennes και την Sophie Okonedo να ενσαρκώνουν το μοιραίο ζευγάρι. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως τις 14/5.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνική Όπερα του Παρισιού

Η Εθνική Όπερα του Παρισιού προβάλει την παράσταση μπαλέτου «Le Songe d’une nuit d’été» βασισμένη στο έργο του Σαίξπηρ «Όνειρο Θερινής Νυκτός», σε μουσική διεύθυνση του Simon Hewett και χορογραφία του George Balanchine. Θα είναι διαθέσιμη μέχρι 10/5.
Δείτε την εδώ.

«Αντώνιος και Κλεοπάτρα»

Μπαλέτα Béjart

Δείτε έως την Κυριακή 10 Μαΐου, την παράσταση μπαλέτου «Piaf», σε μια χορογραφία του Maurice Béjart.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Dutch National Ballet

Δείτε σήμερα στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) την παράσταση μπαλέτου «Η Λίμνη των Κύκνων» σε μουσική του Τσαϊκόφσκι και μια χορογραφία του Rudi van Dantzig.
Δείτε την εδώ.

«Η Λίμνη των Κύκνων»

Κι ένα μιούζικαλ από τον Andrew Lloyd Webber!

Ένα ακόμη έργο του εμβληματικού συνθέτη και θεατρικού παραγωγού Andrew Lloyd Webber είναι διαθέσιμο για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση, για λίγες ώρες ακόμα. Πρόκειται για την κινηματογραφημένη εκδοχή του μιούζικαλ «By Jeeves», σε σκηνοθεσία Alan Ayckbourn.
Δείτε το εδώ. 

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b