MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Cheesecake ροδάκινο από το food blog Food24_skg

Ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκό. Για περισσότερη γλυκύτητα προσθέστε από πάνω κάποιο σιρόπι, περισσότερα ροδάκινα από την κομπόστα ή λίγο παραπάνω άχνη στην κρέμα.

Cheesecake ροδάκινο
Monopoli Team

Υλικά για βάση 25 εκ.:
  • 250 γρ. μπισκότα digestive (ή τα απλά Παπαδοπούλου)
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε σε ένα μίξερ τα μπισκότα να τα κάνουμε σκόνη.
  2. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
  3. Γεμίζουμε και απλώνουμε στην φόρμα πιέζοντας καλά.
  4. Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Υλικά για την στρώση ροδάκινο:
  • Μια κομπόστα ροδάκινο των 850 γρ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά #19: Σοκολατάκια…διαφορετικά12.09.2018

Εκτέλεση:
  1. Κρατάμε 2 κομμάτια ροδάκινο από την κομπόστα για ντεκόρ και τα υπόλοιπα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μίξερ και τα πολτοποιούμε εντελώς να γίνουν μια σάλτσα.
  2. Βάζουμε την σάλτσα πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-1.30 ώρα να σφίξει λίγο η σάλτσα.

Υλικά για την κρέμα:
  • 700 γρ. Κρέμα τυρί
  • 100 γρ. Άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 λεμόνι ξύσμα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 300 γρ. Κρέμα γάλακτος φυτική παγωμένη (την πράσινη)

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το κρέμα τυρί να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε την άχνη, την βανίλια, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε μια σφιχτή κρέμα.
  4. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από την στρώση της σάλτσας προσεκτικά ώστε να μην χαλάσουμε την στρώση.
  5. Αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Για το στόλισμα:
  • Κομμάτια από το ροδάκινο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • Φράουλες
  • Καβουρδισμένο φιλέ αμύγδαλο
  • Δυόσμος
  • Το στόλισμα μπορείτε να το κάνετε όπως επιθυμείτε.

Για περισσότερες συνταγές του blog δείτε εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b