MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΊΚΑΙΡΑ

Άδειες Καρέκλες στο Σύνταγμα: Δράση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους της εστίασης

Οι εργαζόμενοι εστίασης συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή συμβολική διαμαρτυρία “Άδειες Καρέκλες” και γεμίζουν τις μεγαλύτερες πλατείες της χώρας με καρέκλες.

"Άδειες καρέκλες" στην Γερμανία
Monopoli Team

Επαγγελματίες εστίασης από όλη την Ελλάδα θα προβούν σε μία συμβολική διαμαρτυρία αύριο, την Τετάρτη 6 Μαΐου, στις 20:00, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση “Empty Chairs,” δηλαδή Άδειες Καρέκλες. Οι μεγαλύτερες πλατείες της χώρας, λοιπόν, θα γεμίσουν καρέκλες, καθώς οι εργαζόμενοι στα μπαρ, καφέ και εστιατόρια της χώρας θα τηρήσουν όλα τα μέτρα αποσαστιοποίησης, για να περάσουν το μήνυμα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝα γίνουν ή όχι εκδηλώσεις το καλοκαίρι; Τι διεκδικούν οι εργάτες του πολιτισμού;12.09.2018

Πρόκειται για μία κίνηση που ξεκίνησε τον Απρίλιο στη Δρέσδη της Γερμανίας, όταν πάνω από 500 επαγγελματίες εστίασης γέμισαν την κυριότερη πλατεία με άδειες καρέκλες από τα καταστήματα τους, ώστε να τραβήξουν την προσοχή στην δύσκολη κατάσταση που περνούν λόγω του κορονοϊού: Άδειες καρέκλες ίσον άδεια ταμεία.

Άδειες καρέκλες: Φωτογραφία από τη διαμαρτυρία σε μία πόλη της Γερμανίες. Αναλογες διαμαρτυρίες έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη την Ευρώπη

Άδειες καρέκλες: Φωτογραφία από τη διαμαρτυρία σε μία πόλη της Γερμανίες. Αναλογες διαμαρτυρίες έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη την Ευρώπη

Στην Ελλάδα θα κινητοποιηθούν πάνω από 30 σύλλογοι εστίασης, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ). Καθώς η διαμαρτυρία είναι συμβολική δεν θα παρευρεθούν τα μέλη του κλάδου.

Η κεντρική διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος. Παρ’ όλ’ αυτά θα συμμετέχουν επαγγελματίες από όλη τη χώρα, ενώ ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν παράλληλα σε κάθε μεγάλη πόλη, όπως είναι η Πάτρα, η Κέρκυρα, η Κομοτηνή, τα Χανιά κ.α.

“Αίτημά μας είναι η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης.” σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b