MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
10
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΊΚΑΙΡΑ

Άδειες Καρέκλες στο Σύνταγμα: Δράση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους της εστίασης

Οι εργαζόμενοι εστίασης συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή συμβολική διαμαρτυρία “Άδειες Καρέκλες” και γεμίζουν τις μεγαλύτερες πλατείες της χώρας με καρέκλες.

"Άδειες καρέκλες" στην Γερμανία
Monopoli Team

Επαγγελματίες εστίασης από όλη την Ελλάδα θα προβούν σε μία συμβολική διαμαρτυρία αύριο, την Τετάρτη 6 Μαΐου, στις 20:00, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση “Empty Chairs,” δηλαδή Άδειες Καρέκλες. Οι μεγαλύτερες πλατείες της χώρας, λοιπόν, θα γεμίσουν καρέκλες, καθώς οι εργαζόμενοι στα μπαρ, καφέ και εστιατόρια της χώρας θα τηρήσουν όλα τα μέτρα αποσαστιοποίησης, για να περάσουν το μήνυμα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝα γίνουν ή όχι εκδηλώσεις το καλοκαίρι; Τι διεκδικούν οι εργάτες του πολιτισμού;12.09.2018

Πρόκειται για μία κίνηση που ξεκίνησε τον Απρίλιο στη Δρέσδη της Γερμανίας, όταν πάνω από 500 επαγγελματίες εστίασης γέμισαν την κυριότερη πλατεία με άδειες καρέκλες από τα καταστήματα τους, ώστε να τραβήξουν την προσοχή στην δύσκολη κατάσταση που περνούν λόγω του κορονοϊού: Άδειες καρέκλες ίσον άδεια ταμεία.

Άδειες καρέκλες: Φωτογραφία από τη διαμαρτυρία σε μία πόλη της Γερμανίες. Αναλογες διαμαρτυρίες έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη την Ευρώπη

Άδειες καρέκλες: Φωτογραφία από τη διαμαρτυρία σε μία πόλη της Γερμανίες. Αναλογες διαμαρτυρίες έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη την Ευρώπη

Στην Ελλάδα θα κινητοποιηθούν πάνω από 30 σύλλογοι εστίασης, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ). Καθώς η διαμαρτυρία είναι συμβολική δεν θα παρευρεθούν τα μέλη του κλάδου.

Η κεντρική διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος. Παρ’ όλ’ αυτά θα συμμετέχουν επαγγελματίες από όλη τη χώρα, ενώ ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν παράλληλα σε κάθε μεγάλη πόλη, όπως είναι η Πάτρα, η Κέρκυρα, η Κομοτηνή, τα Χανιά κ.α.

“Αίτημά μας είναι η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης.” σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Καύσωνας: Αυτά είναι τα συμπτώματα της θερμοπληξίας
Επίκαιρα
Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι
Επίκαιρα
Κλειστή και σήμερα η Ακρόπολη, λόγω καύσωνα
Επίκαιρα
Επίδομα επιστροφής ενοικίου: Αλλαγές στη διαδικασία – Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι
Επίκαιρα
Καύσωνας: Ποιες ώρες θα είναι κλειστή η Ακρόπολη
Επίκαιρα
Μετρό: Σχεδόν 30.000 οι επιβάτες το πρώτο βράδυ της 24ωρης λειτουργίας
Επίκαιρα
Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους – Τι ισχύει για delivery και τηλεργασία
Επίκαιρα
Φοιτητικό σπίτι 2025: Συμβουλές για τους γονείς που ψάχνουν σπίτι για φοιτητή
Επίκαιρα
Νέα πράσινα βάρη στις τιμές καυσίμων από το 2027
Επίκαιρα
Μετρό, λεωφορεία, τραμ: Ξεκινά η δοκιμαστική 24ωρη λειτουργία
Εικαστικά
Ίδρυμα Γουλανδρή: Τιμά τη μνήμη των ιδρυτών του με ένα εντυπωσιακό πορτραίτο στην ταράτσα του Μουσείου στην Αθήνα
Εικαστικά
Το Ίδρυμα Χατζηγάκη στηρίζει το Δημοτικό Σχολείο Τελένδου με μία καλλιτεχνική παρέμβαση-σταθμό