MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΊ

Πρωτομαγιά στο σπίτι με τα παιδιά: Προτάσεις για όλη την οικογένεια!

Τι κι αν φέτος θα περάσουμε την Πρωτομαγιά στο σπίτι; Με τις παρακάτω ιδέες θα δείξετε στα παιδιά σας πώς σημασία έχουν οι όμορφες οικογενειακές στιγμές!

Monopoli Team

Μπορεί τη φετινή Πρωτομαγιά να μην ξεχυθούμε στα πάρκα για να φτιάξουμε το δικό μας στεφάνι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πώς δεν μπορούμε να χαρούμε την πρώτη ημέρα της άνοιξης έστω από το σπίτι. Με τις παρακάτω δραστηριότητες θα αποδείξετε στα παιδιά σας ότι δεν έχει σημασία πού θα γιορτάσετε την Πρωτομαγιά, αλλά πώς!

Πικνίκ στο ..σπίτι!

Μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες την Πρωτομαγιά ήταν οι εκδρομές στην εξοχή, καθώς και το πικνίκ που ακολουθούσε. Φέτος, για την υγεία και την ασφάλεια της οικογένειας μας, αλλά και των συμπολιτών μας, αυτό δεν αποτελεί εφικτή επιλογή. Όπως είπαμε, όμως, υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις για μία ευχάριστη Πρωτομαγιά στο σπίτι!

Φτιάξτε τα αγαπημένας σας σαντουιτς και σνακ, με τη βοήθεια των παιδιών, καθώς και ό,τι άλλο συνηθίζατε να παίρνετε μαζί σας σε ένα πικνικ -μπορείτε να πάρετε ιδέες από την ενότητα Στην Κουζίνα με τα παιδιά. Στρώστε το πιο χρωματιστό σας τραπεζομάντιλο στο μπαλκόνι σας (αν έχετε κήπο ακόμα καλύτερα!) ή μια κουβέρτα στο πάτωμα του σαλονιού σας, και απολαύστε το πιο πρωτότυπο πικνικ που έχετε κάνει. Έτσι, όχι μόνο δεν θα χάσετε την αγαπημένη σας συνήθεια, αλλά θα δημιουργήσετε νέα έθιμα και φυσικά αξέχαστες αναμνήσεις με την οικογένεια σας.

Φτιάξτε το δικό σας πρωτομαγιάτικο στεφάνι στο σπίτι!

Αντί να αγοράσετε ένα πρωτομαγιάτικο στεφάνι, μπορείτε καλύτερα να το φτιάξετε μόνοι σας! Τι κι αν δεν μπορούμε να βρούμε λουλούδια μέσα στην πόλη; Το μόνο που χρειάζεστε είναι η φαντασία των παιδιών σας και μερικά υλικά που μπορούμε να βρούμε και στο σπίτι. Δείτε εδώ πως μπορείτε να φτιάξετε πρωτομαγιάτικα στεφάνια στο σπίτι με ύφασμα, διακοσμητικά που ήδη έχετε, και φυσικά χειροτεχνίες των παιδιών!

Φυτέψτε ανοιξιάτικα λουλούδια!

Το φύτεμα λουλουδιών είναι μια από τις πιο ευχάριστες ασχολίες που θα μπορούσατε να κάνετε με την οικογένεια σας! Μαθένετε στα παιδιά σας να αγαπούν τη φύση, ενώ τα απασχολείτε δημιουργικά! Μπορείτε να φυτέψετε τα αγαπημένα σας λουλούδια ή να επιλέξετε κάποιο «ανοιξιάτικο» λουλούδι, όπως είναι η πασχαλιά, το λίλιουμ, ο νάρκισσος, αλλά και ο πασχαλινός κάκτος, του οποίου τα λουλούδια κρατούν μέχρι και δύο εβδομάδες. Λουλούδια πολύχρωμα και ευωδιαστά που δεν χρειάζονται πολύ φροντίδα, ενώ φυτεύονται πολύ εύκολα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι γλάστρες και χώμα και έτσι απλά δίνετε χρώμα στο σπίτι σας!

Ζωγραφίστε ανοιξιάτικα λουλούδια!

Η ζωγραφική είναι σίγουρα μια αγαπημένη ασχολία των παιδιών, η οποία μάλιστα τους επιτρέπει να εκφράσουν την δημιουργικότητα τους. Μιας και η Πρωτομαγιά σημάνει την αρχή της άνοιξης, μπορείτε να προτείνετε στα παιδιά σας να ζωγραφίσετε όλοι μαζί το αγαπημένο σας λουλούδι. Μία πολύ πρωτότυπη πρόταση είναι να ζωγραφίσετε λουλούδια με τα ..αποτυπώματα σας, με τις παλάμες σας δηλαδή! Το μόνο που χρειάζεστε είναι κίτρινη μπογιά, ένα χαρτί και πολλή φαντασία. Διαβάστε εδώ αναλυτικές οδηγίες.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b