MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
17
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΤΕΧΝΗ

  «Artists for Moria»: 16 εικαστικοί δωρίζουν έργα τους για την ενίσχυση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

  Το State of Concept Athens με την πρωτοβουλία «Artists for Moria» στοχεύει στην συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση της προσπάθειας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα/Médecins Sans Frontières (MSF) στην Μόρια της Λέσβου.

  Monopoli Team

  To State of Concept στηρίζει τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

  Δεκαέξι διεθνείς εικαστικοί, δωρίζουν έργα τους για την ενίσχυση του έργου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, μέσα από μια πρωτοβουλία του State of Concept Athens, ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος σύγχρονης τέχνης που λειτουργεί στην Ελλάδα.

  Οι καλλιτέχνες

  Yael Bartana, Rossella Biscotti, Banu Cennetoğlu, Chto Delat?, Lawrence Abu Hamdan, Sanja Iveković, Emily Jacir, Bouchra Khalili, Metahaven(tbc), Nástio Mosquito, Ahmet Öğüt, Laure Prouvost, Oliver Ressler, Jonas Staal, Anton Vidokle και η ερευνητική ομάδα Forensic Architecture.

  Με την ευγενική χορηγία της Ακαδημίας Τεχνών του Άμστερνταμ Rijksakademie van Beeldende Kunsten.
  Visual identity δωρεά του Studio Remco van Bladel.

  Δείτε τα έργα εδώ. 

  Η διαδικασία γίνεται με απευθείας δωρεά στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

  Πώς μπορείτε να συνεισφέρετε

  Για να κάνετε κράτηση του έργου τέχνης που επιθυμείτε στέλνετε email στην ηλ. διεύθυνση [email protected]stateofconcept.org με το έργο για το οποίο ενδιαφέρεστε και περιμένετε να λάβετε επιβεβαίωση.  Εναλλακτικά καλείτε στο (+30) 6945472694.

  Τι λένε οι καλλιτέχνες

  Η ανθρωπότητα παγκοσμίως βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει αποσαρθρώσει ακόμη και κάποια από τα πιο οργανωμένα και εύπορα συστήματα υγείας ανά τον κόσμο.

  Πριν ακόμα ξεσπάσει η επιδημία του κορονοϊού, η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Μόρια της Λέσβου, ήταν εφιαλτική. Ενώ οι εγκαταστάσεις του κέντρου αρχικά προορίζονταν για 3,100 άτομα, σήμερα  στεγάζουν πάνω από 22,000 παιδιά, γυναίκες και άνδρες. Σε αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον να ληφθούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ενώ ακόμη και το τρεχούμενο νερό σπανίζει. Τα πρώτα κρούσματα του Covid-19 επιβεβαιώθηκαν στις 16 Μαρτίου και έκτοτε εξακολουθούν να αυξάνονται.

  Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία για την επιρροή που θα έχει ο κορονοϊός σε ευάλωτες ομάδες που είτε ζουν υπό επισφαλείς συνθήκες, είτε έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, είτε βρίσκονται παγιδευμένοι σε συνωστισμένα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα. Για αυτό το λόγο, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στοχεύουν να επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού νερού και υγιεινής στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Επίσης, στοχεύουν στο να αυξήσουν το ιατρικό, παραϊατρικό και υποστηρικτικό προσωπικό, καθώς και την αγορά αναγκαίου εξοπλισμού.

  Παρά τα επείγοντα καλέσματα για την αντιμετώπιση των επικείμενων κινδύνων της επιδημίας που απειλούν όλους τους πρόσφυγες, ελάχιστα μέτρα έχουν ληφθεί ως τώρα από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η προσφυγική κρίση, είναι μεταξύ άλλων και συνέπεια πολέμων που έχουν διεξαχθή από πολλές από τις κυβερνήσεις της Ευρώπης, και η περιθωριοποίηση των προσφύγων είναι ένα από τα αποτελέσματα της ανόδου ακροδεξιών πολιτικών κομμάτων και ρητορικών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Σκοπός μας να αναδείξουμε τις απαράδεκτες συνθήκες που βιώνουν αυτή την στιγμή συνάνθρωποι μας στις προσφυγικές δομές της Μόρια και αλλού, ενώ υπογραμμίζουμε την ηθική και πολιτική υποχρέωση για μια δομημένη πανευρωπαϊκή προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων.

  Ευχαριστούμε για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας!
  Καλλιτέχνες για την Μόρια.

  Περισσότερα από Επίκαιρα
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast