Bacon: Το πολυβραβευμένο έργο της Sophie Swithinbank για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΤο «Bacon»,ένα από τα πιο επιδραστικά σύγχρονα βρετανικά έργα των τελευταίων ετών, επιστρέφει, τη νέα σεζόν, στον Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία της Έμιλυς Λουίζου.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΣε σκηνοθεσία της Έμιλυς Λουίζου και με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Μπένο και τον Αλέξανδρο Πιεχόβιακ, το «Bacon» θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στην κάτω σκηνή του Θεάτρου Άνεσις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15, από τις 28 Σεπτεμβρίου 2026.
Το πολυβραβευμένο έργο της Sophie Swithinbank, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά τη θριαμβευτική πορεία του σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη — όπου χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο επιδραστικά σύγχρονα βρετανικά έργα των τελευταίων ετών — εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα θεατρικά γεγονότα της χρονιάς, με συνεχόμενα sold out, εξαιρετικές κριτικές και έντονη ανταπόκριση από κοινό και κριτικούς.
Τιμημένο με το Tony Craze Award, τρία Off West End Awards και το PRF/Film4 Award, το έργο αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στην τοξική αρρενωπότητα, την εφηβική βία και τα τραύματα που αφήνουν πίσω τους οι σχέσεις εξουσίας.
Η ΥπόθεσηΤο «Bacon» αφηγείται την ιστορία δύο εφήβων αγοριών από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα, που συναντιούνται σε έναν κόσμο σχολικής βίας, καταπίεσης και ανομολόγητης επιθυμίας. Μια σχέση που ξεκινά ως φιλία εξελίσσεται σε εξάρτηση, έλξη και σύγκρουση, αφήνοντας ένα τραύμα που τους ακολουθεί στην ενήλικη ζωή.
Χρόνια αργότερα, οι δύο άντρες έρχονται ξανά αντιμέτωποι. Το παρελθόν επιστρέφει βίαια. Οι πράξεις που δεν συγχωρέθηκαν και οι λέξεις που δεν ειπώθηκαν ζητούν δικαίωση. Το «Bacon» αποτυπώνει με σκληρή ειλικρίνεια πώς η ανδρική αδυναμία, όταν πνίγεται, μεταμορφώνεται σε καταστροφική βία.
Στους δύο απαιτητικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντιούνται Δύο από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς. Ο Γιώργος Μπένος, μετά τη διεθνή επιτυχία του στο Maestro και τις εξαιρετικές του ερμηνείες στις παραστάσεις «Η Φάλαινα» και «Blue Train», και ο Αλέξανδρος Πιεχόβιακ, αριστούχος του ΚΘΒΕ που έχει ξεχωρίσει σε σειρές όπως τα «Κάνε Ότι Κοιμάσαι», «Να μ’ αγαπάς» και «Σέρρες». Οι Δύο ηθοποιοί συγκρούονται επί σκηνής σε μια παράσταση υψηλής έντασης και έντονου συναισθηματικού ρίσκου.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Έμιλυ Λουίζου, σκηνοθέτιδα με διεθνή πορεία και σπουδές στο Λονδίνο, η οποία ζει και εργάζεται μόνιμα στο εξωτερικό. Έχει σκηνοθετήσει σε σημαντικούς θεσμούς του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει συνεργαστεί με οργανισμούς διεθνούς κύρους. Στην Ελλάδα σκηνοθετεί επιλεκτικά, με έργα που συνομιλούν άμεσα με τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, έχοντας παρουσιάσει δουλειές της στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Θέατρο Πορεία.
«Ένα έργο που μιλά χωρίς φίλτρα για την τοξική αρρενωπότητα, τη σεξουαλική σύγχυση, τη βία και τις συνέπειες της σιωπής. Γιατί κάποιες ιστορίες δεν τελειώνουν ποτέ. Απλώς περιμένουν τη στιγμή να ειπωθούν».
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Αθήνα