MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική ατζέντα της Μ. Δευτέρας: 8 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 8 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Μ. Δευτέρα 13 Απριλίου!

Μη χάσετε σήμερα: «Φυλές» από το θέατρο Σταθμός.
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Θέατρο Σταθμός

Το θέατρο Σταθμός προβάλει για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και εντελώς δωρεάν, μία από τις πρόσφατες επιτυχίες του. Πρόκειται για το πολυβραβευμένο έργο της Νίνα Ρέιν «Φυλές» σε μετάφραση Έρις Κύργια και σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τους: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Μάνο Καρατζογιάννη, Δημήτρη Κουρούμπαλη, Μανώλη Μαυροματάκη, Ελένη Μολέσκη και Βασιλική Τρουφάκου.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Θέατρο Πορεία

Το θέατρο Πορεία, από σήμερα Μ. Δευτέρα 13/4 και μέχρι αύριο το πρωί στις 10:00 π.μ προβάλει ξανά για όσους δεν πρόλαβαν να την δουν ήδη, την παράσταση «Οι Τρειςευτυχισμένοι» του Εζέν Λαμπίς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. Παίζουν: Δημήτρης Τάρλοου, Άλκηστις Πουλοπούλου, Χρήστος Λούλης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Λαέρτης Μαλκότσης, Λένα Παπαληγούρα, Ιωάννα Κολλιοπούλου.
Δείτε την παράσταση εδώ. 

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

«Babae» από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Γίνετε συνδρομητές στο κανάλι του φεστιβάλ στο ΥouΤube και παρακολουθήστε δύο παραστάσεις την εβδομάδα, ξεκινώντας από την παράσταση «Babae», που σημαίνει «γυναίκα» στα Tagalog (γλώσσα των Φιλιππίνων). Είναι μια σόλο παράσταση εμπνευσμένη από τον Χορό των Μαγισσών (Witch Dance) της Mary Wigman. Η χορογράφος Alpuerto Ritter ενσωματώνει τις ιστορικές θυσίες των γυναικών και την απόλυτη ελευθερία, στον χαρακτήρα της μάγισσας. Η παράσταση θα παραμείνει διαθέσιμη μέχρι τις 14/4.

Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προβάλει σήμερα στις 20:00, μια συναυλία – ρεσιτάλ του βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά. Πρόκειται για το πρώτο του ρεσιτάλ στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, στο οποίο ο Δημήτρης Πλατανιάς αναμετρήθηκε με δημοφιλείς άριες από όπερες των Μότσαρτ, Ροσσίνι, Βάγκνερ, Βέρντι, Τζορντάνο, Μασνέ και τραγούδια των Βέρντι, Τόστι, Σαμάρα. Η συναυλία θα παραμείνει διαθέσιμη στη σελίδα www.nationalopera.gr για 30 ώρες, ενώ θα υπάρχει παράλληλη μετάδοση στη Facebook page της ΕΛΣ.

Συναυλία Ρεσιτάλ Δημήτρη Πλατανιά από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française σήμερα Δευτέρα και ώρα 21:30, προβάλει το έργο «Οι τρεις αδελφές», του Αντόν Τσέχωφ, σε μετάφραση των André Markowicz και Françoise Morvan και σκηνοθεσία της Valeria Bruni-Tedeschi.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει το έργο «Επικίνδυνος οίκτος» του Στέφαν Τσβάιχ. Η σκηνοθεσία είναι του Σάιμον ΜακΜπάρνεϊ. Η παράσταση διαθέτει αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Έτσι κάνουν όλες» από την Metropolitan Opera Νέας Υόρκης.

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα του Μότσαρτ, «Έτσι κάνουν όλες» (Così fan tutte), σε μουσική διεύθυνση του Ντέιβιντ Ρόμπερτσον. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνική Όπερα του Παρισιού

Η Εθνική Όπερα του Παρισιού προβάλει σήμερα το «Hommage à Jerome Robbins», μια παράσταση χορού – αφιέρωμα στον χορογράφο Jerome Robbins, σε σκηνοθεσία του Valery Ovsyanikov. Μπορείτε να την απολαύσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της θρυλικής Opéra national de Paris.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, εμβληματικές παραστάσεις από το αρχείο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο Μουσικής: Μεγάλη Εβδομάδα & Πάσχα με online προβολές12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b