MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΠΕΡΑ & ΜΠΑΛΕΤΟ

10 παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής που θ’ απολαύσουμε online τον Απρίλιο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκινά έναν νέο κύκλο δωρεάν μεταδόσεων μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και μουσικού θεάτρου.

Ναμπούκκο Ηρώδειο - Δ. Πλατανιάς - φωτό Δ. Σακαλάκης
Monopoli Team

Οπερέτα – Ο μικάδος – Γκίλμπερτ και Σάλλιβαν

φωτό Δ. Σακαλάκης

Θα μεταδοθεί από το www.nationalopera.gr την Κυριακή 26 Απριλίου 2020 στις 20.00 και θα παραμείνει στη σελίδα για 30 ώρες. Παράλληλη μετάδοση στη Facebook page της ΕΛΣ (https://www.facebook.com/greeknationalopera/)

Μαγνητοσκοπήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2017 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ
Μουσική διεύθυνση – Ενορχήστρωση Μιχάλης Παπαπέτρου / Σκηνοθεσία Ακύλλας Καραζήσης / Με τη συμμετοχή εξαμελούς ενόργανου συνόλου και Μονωδων της ΕΛΣ.

Τον Δεκέμβριο του 2018, τα ερωτικά φλερτ στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ κόπηκαν… σπαθί! Για μια σειρά οκτώ παραστάσεων, η κωμική όπερα Ο μικάδος των Γκίλμπερτ και Σάλλιβαν, προπατόρων των Monty Python και των αδελφών Μαρξ, ενθουσίασε κοινό και κριτικούς σε μια άκρως επιτυχημένη παραγωγή με άφθονο γέλιο.

Οι δημιουργοί του Μικάδου Ουίλλιαμ Σβενκ Γκίλμπερτ και Άρθουρ Σάλλιβαν εμπνέονται από την ατμοσφαιρική Άπω Ανατολή για να συνθέσουν μια κοφτερή σάτιρα των κοινωνικοπολιτικών ηθών του 19ου αιώνα. Στη μαγική πολιτεία του Τιτιπού, όπου ο Μεγάλος Αυτοκράτορας (Μικάδος) είχε απαγορεύσει το κόρτε, οι ερωτύλοι ράφτες γίνονταν δήμιοι για να μην αποκεφαλίσουν… τον εαυτό τους, οι βουλευτές αυτοανακηρύσσονταν σε «άρχοντες των πάντων» και τα απαγορευμένα φλερτ ανθίζουν στις πιο απίθανες εκδοχές.

Μια συμπαραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής με την Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή. Η μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση ανήκει στον Μιχάλη Παπαπέτρου, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ακύλλας Καραζήσης.

Περισσότερες πληροφορίες για την παραγωγή: https://bit.ly/GNO_The_Mikado

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b