MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΠΕΡΑ & ΜΠΑΛΕΤΟ

10 παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής που θ’ απολαύσουμε online τον Απρίλιο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκινά έναν νέο κύκλο δωρεάν μεταδόσεων μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και μουσικού θεάτρου.

Ναμπούκκο Ηρώδειο - Δ. Πλατανιάς - φωτό Δ. Σακαλάκης
Monopoli Team

Animated όπερα για παιδιά και νέους-  Το αηδόνι του αυτοκράτορα – Λένα Πλάτωνος

Το αηδόνι του αυτοκράτορα- Φωτό: Σιμόπουλος

Θα μεταδοθεί από το www.nationalopera.gr την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 στις 20.00 και θα παραμείνει στη σελίδα για 30 ώρες. Παράλληλη μετάδοση στη Facebook page της ΕΛΣ (https://www.facebook.com/greeknationalopera/)

Μαγνητοσκοπήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2019 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος –ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ
Λιμπρέτο Γιώργος Βολουδάκης / Σκηνοθεσία Κατερίνα Πετσατώδη

Ένα μοναδικό έργο της Λένας Πλάτωνος πάνω στο ομώνυμο παραμύθι του Άντερσεν έγινε animated όπερα από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η Λένα Πλάτωνος, το έργο της οποίας έχει συνδεθεί με τον κόσμο των παιδιών μέσα από τη θρυλική Λιλιπούπολη, έγραψε το Αηδόνι του αυτοκράτορα σαν μια μελωδική παραβολή για τη άνιση σχέση την τεχνολογίας με τον άνθρωπο.

Πρόκειται για ένα έργο σπάνιας ομορφιάς και ευαισθησίας σε μια εντυπωσιακή παραγωγή, όπου η όπερα γίνεται προσβάσιμη στα παιδιά μέσω του animation, δημιουργώντας έναν καινούριο, μαγικό, αλλά και συναρπαστικό κόσμο. Το σύγχρονο μήνυμα του έργου, η συνύπαρξη αναλογικής και ηλεκτρονικής μουσικής, φυσικού και τεχνητού ήχου, η ευρηματική χρήση του animation και της live performance, οι μελωδικές γραμμές της Λένας Πλάτωνος και η δεξιοτεχνική φωνητική γραφή καθιστούν το Αηδόνι του αυτοκράτορα μια ιδεώδη γνωριμία των παιδιών με τον μαγικό κόσμο της λυρικής τέχνης.

Περισσότερες πληροφορίες για την παραγωγή: https://bit.ly/GNO_The_emperors_nightingale

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b