MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΠΕΡΑ & ΜΠΑΛΕΤΟ

10 παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής που θ’ απολαύσουμε online τον Απρίλιο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκινά έναν νέο κύκλο δωρεάν μεταδόσεων μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και μουσικού θεάτρου.

Ναμπούκκο Ηρώδειο - Δ. Πλατανιάς - φωτό Δ. Σακαλάκης
Monopoli Team

Μπαρόκ όπερα- Η βασίλισσα των ξωτικών – Χένρυ Πέρσελ

Η βασίλισσα των ξωτικών, Φωτο Α. Σιμόπουλος

Θα μεταδοθεί από το www.nationalopera.gr την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 στις 20.00 και θα παραμείνει στη σελίδα για 30 ώρες. Παράλληλη μετάδοση στη Facebook page της ΕΛΣ (https://www.facebook.com/greeknationalopera/)

Μαγνητοσκοπήθηκε στις 12 Μαΐου 2018 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ
Μουσική διεύθυνση Μάρκελλος Χρυσικόπουλος / Σκηνοθεσία Γιάννης Σκουρλέτης / bijoux de kant / Με τη συμμετοχή του Συνόλου Παλαιάς Μουσικής Latinitas Nostra, της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων και Μονωδών της ΕΛΣ

Η αριστουργηματική όπερα Η βασίλισσα των ξωτικών του Χένρυ Πέρσελ, σε μουσική διεύθυνση Μάρκελλου Χρυσικόπουλου και σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη / bijoux de kant απέσπασε ενθουσιώδη σχόλια από κοινό και κριτικούς σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ (Απρίλιος-Μάιος 2018).
Στην παράσταση η δράση μεταφέρεται στα δάση της Αρκαδίας, ενώ πρωταγωνιστές είναι δύο ερωτευμένοι νέοι, η Δάφνη και ο Απόλλωνας. Μαζί θα χαθούν μια νύχτα στο δάσος, όπου θα παρασυρθούν σε μυστηριακές τελετουργίες, προκειμένου τελικά να οδηγηθούν σε μεγαλειώδη ένωση.

Ο Γιάννης Σκουρλέτης και η ομάδα bijoux de kant δημιούργησαν ένα μαγευτικό εικαστικό σύμπαν με παλαιούς ήχους και νέα ενδύματα που μεταφέρει το κοινό στην Αρκαδία των ανεκπλήρωτων επιθυμιών.

Περισσότερες πληροφορίες για την παραγωγή: https://bit.ly/GNO_The_Fairy_Queen

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b