MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΠΕΡΑ & ΜΠΑΛΕΤΟ

10 παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής που θ’ απολαύσουμε online τον Απρίλιο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκινά έναν νέο κύκλο δωρεάν μεταδόσεων μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και μουσικού θεάτρου.

Ναμπούκκο Ηρώδειο - Δ. Πλατανιάς - φωτό Δ. Σακαλάκης
Monopoli Team

Μπαλέτο:  Η λίμνη των κύκνων – Κωνσταντίνος Ρήγος / Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Η λίμνη των κύκνων Μ. Κουσουνή – Β. Μπίκος – Ε. Ανδρεούδη (φωτό Α. Χριστοφιλόπουλος)

Θα μεταδοθεί από το www.nationalopera.gr τη Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 στις 20.00 και θα παραμείνει στη σελίδα για 30 ώρες. Παράλληλη μετάδοση στη Facebook page της ΕΛΣ (https://www.facebook.com/greeknationalopera/)

Μαγνητοσκοπήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος – ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ
Μουσική διεύθυνση Ηλίας Βουδούρης / Χορογραφία Κωνσταντίνος Ρήγος
Με την Ορχήστρα, τους Α΄ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η Λίμνη των κύκνων του Τσαϊκόφσκι διαχρονικά συναρπάζει και συγκινεί το κοινό, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί πρόκληση στην καριέρα των χορευτών αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του έργου υπερβαίνουν σχεδόν τα ανθρώπινα όρια. Παράλληλα, πρόκειται και για ένα μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων.

H παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018 σε χορογραφία του Διευθυντή Μπαλέτου Κωνσταντίνου Ρήγου αντιπαραθέτει εκτενή κομμάτια της πρωτότυπης χορογραφίας του μπαλέτου των Πετιπά / Ιβάνοφ με μια νέα χορογραφική ματιά, επιχειρώντας να θέσει ερωτήματα, αλλά και να αναζητήσει απαντήσεις για το πώς μπορούν να «ξαναδιαβαστούν» σήμερα τα μεγάλα έργα του ρεπερτορίου του κλασικού χορού. Ο Ρήγος υπέγραψε μια μεταμοντέρνα ανάγνωση και μετέτρεψε το κλασικό μπαλέτο σε κάτι που θα μπορούσε να ονομαστεί «μετακλασικό», αφού συνδιαλέγεται και επαναπλαισιώνει το πρωτότυπο, δημιουργώντας ένα νέο έργο.

Το βλέμμα του Ζήγκφρηντ είναι ο κύριος φορέας της αφήγησης. Δικές του φαντασιακές προβολές είναι ο λευκός και ο μαύρος κύκνος, τους οποίους καλείται να κυνηγήσει και να σκοτώσει: καθώς δεν είναι παρά κομμάτια του εαυτού του, το βέλος του τόξου του θα βρει τελικά και τον ίδιο.

Περισσότερες πληροφορίες για την παραγωγή: https://bit.ly/GNO_Swan_Lake

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b