MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

10 ιδέες για να περάσουμε ευχάριστα τον χρόνο μας στο σπίτι

Μερικές ιδέες για το πώς να περάσετε ευχάριστα το χρόνο σας εν καιρώ…καραντίνας!

Monopoli Team

Σίγουρα τις τελευταίες εβδομάδες η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει άρδην σε σχέση με το πώς ήταν πριν. Ίσως υπήρξε και μια σύγχυση για το πώς θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στα νέα μέτρα που μας επιβλήθηκαν από τη μία μέρα στην άλλη. Αλλά ας προσπαθήσουμε να δούμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική. Σε ποια περίπτωση θα είχαμε τόσο χρόνο για τον εαυτό μας; Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς #μένοντας_σπίτι, είτε σε μορφή διασκέδασης είτε σε μορφή χαλάρωσης.

Όμως ας ξεκινήσουμε από το τι δεν πρέπει να κάνουμε. Το να βλέπουμε όλη μέρα τηλεόραση δεν αποτελεί και την πιο κατάλληλη μέθοδο για να χαλαρώσουμε. Οι διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, τα αθλητικά προγράμματα και οι ειδήσεις όχι απλά δεν μας βοηθούν, αλλά μας βομβαρδίζουν συνεχώς με πληροφορίες που εντείνουν το άγχος και την αγωνία μας. Για την αποβολή του στρες, καλό θα ήταν να αποφύγουμε μια παθητική δραστηριότητα και έως ένα βαθμό εθιστική.

Εμείς σας προτείνουμε 10 απλούς τρόπους να απομακρυνθείτε λίγο από την αρνητικότητα της καθημερινότητας και από τη ρουτίνα του εγκλεισμού:

1. Επικοινωνήστε με φίλους

Λόγω των μέτρων προστασίας η διαπροσωπική επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα χάνεται. Επανενωθείτε με τους φίλους σας, ώστε να απαλλαγείτε από την μοναξιά και την απομόνωση. Προσπαθήστε λοιπόν, να κρατάτε συχνή επαφή μαζί τους μέσα από τα σόσιαλ μίντια και μην αφήνετε τον καιρό να περνάει. Κανονίστε διαδικτυακά ραντεβού, δείτε ταινία όλοι μαζί, παίξτε διαδικτυακά επιτραπέζια και συζητήστε τα θέματα που σας απασχολούν. Όχι μόνο θα αποσυμφορηθείτε από τα προβλήματά σας, αλλά θα αισθανθείτε και ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αυτά τα 5 apps θα σας βοηθήσουν να «βρεθείτε» ψηφιακά με τους φίλους για όσο μένετε σπίτι.

2. Γυμναστείτε… online!

Το καλοκαίρι δεν αργεί και τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά. Ευτυχώς για εμάς υπάρχουν πολλά apps, αλλά και sites με προγράμματα γυμναστικής που μπορούν να δώσουν μια καλή λύση στο πρόβλημα. Προσαρμόστε στους δικούς σας χρόνους τη γυμναστική και πειραματιστείτε όσο θέλετε, μέχρι να βρείτε εκείνο το είδος που σας ταιριάζει. Δείτε ενδεικτικά κάποιες εφαρμογές και sites για να μην ψάχνεστε, εδώ.

3. Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Τώρα που έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερο χρόνο, αντί για ένα απλό και γρήγορο ντους γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό, αρωματισμένο με αιθέρια έλαια, αφρόλουτρο και άλατα. Σβήστε τα φώτα και βάλτε την αγαπημένη σας playlist. Αμέσως θα νιώσετε ευεξία και ανακούφιση!

4. Διαβάστε ένα βιβλίο

Ώρα να αρχίσουμε το βιβλίο που είχαμε τόσο καιρό στην βιβλιοθήκη μας, αλλά δεν καταφέρναμε να το ξεκινήσουμε. Ένα βιβλίο μπορεί να μας μορφώσει ή ακόμα και να μας ταξιδέψει (ειδικά τώρα που οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν). Αν πάλι έχετε διαβάσει όλα σας τα βιβλία, πολλοί εκδοτικοί οίκοι και βιβλιοθήκες προσφέρουν τη δυνατότητα να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή διαφόρων ειδών βιβλία. Δείτε περισσότερα εδώ.

5. Δείτε online θεατρικές παραστάσεις
Παράσταση: Κατάδικός μου, της Ελένης Ράντου

Παράσταση: Κατάδικός μου, της Ελένης Ράντου

Χάρη στην πρωτοβουλία ανθρώπων του θεάτρου, να ανεβάσουν στο διαδίκτυο κάποιες από τις θεατρικές δουλειές τους, είμαστε τυχεροί που απολαμβάνουμε έστω και με αυτόν τον τρόπο σπουδαία έργα, ελεύθερα και δωρεάν, από την ασφάλεια του σπιτιού μας και την άνεση του σαλονιού μας!

6. Κανονίστε διαδικτυακούς περιπάτους

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ψηφιακές βόλτες στα μουσεία της χώρας, σε διαδικτυακή ξενάγηση στην Πομπηία, ακόμα και σε περιηγήσεις στο μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης και στη βιβλιοθήκη του Βατικανού. Θα είναι σαν να βρίσκεστε εκεί.

7. Διαμορφώστε τον χώρο σας

Πόσες φορές έχετε νιώσει ότι πρέπει να βάλετε τάξη στα πράγματά σας ή ότι θέλετε μια αλλαγή στη διακόσμηση; Τώρα είναι η ευκαιρία! Ξέρω ότι η όλη διαδικασία είναι βαρετή, αλλά αξίζει τον κόπο. Πειραματιστείτε, κάντε μια εκκαθάριση στα παλιά σας πράγματα και μη διστάζετε σε νέες αλλαγές. Πάρτε ιδέες από διάφορα sites και δημιουργήστε χώρους που θα σας εμπνέουν και θα σας φτιάχνουν τη διάθεση.

8. Δείτε ταινίες ή σειρές

Οι ταινίες αποτελούν μορφή ψυχαγωγίας και αναμφισβήτητα αποτελούν πηγή διεξόδου. Τώρα είναι λοιπόν η στιγμή να ξεκινήσετε τις σειρές που είχατε προγραμματίσει τόσο καιρό, αλλά συνεχώς αναβάλλατε γιατί είχατε τύψεις μην τυχόν και κολλήσετε στην οθόνη ενός υπολογιστή. Δείτε ποιες πλατφόρμες προσφέρουν ταινίες εδώ.

9. Μαγειρέψτε!

Τι πιο όμορφο από το να δημιουργείτε και να εντυπωσιάζετε τους αγαπημένους σας; Με την καθημερινή ενασχόληση μπορείτε να γίνετε όλο και καλύτεροι και περισσότερο δημιουργικοί. Στο ίντερνετ μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα συνταγών που προσφέρονται δωρεάν για να δοκιμάσετε ή μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές εδώ.

10. Κάντε σχέδια για τις διακοπές σας

Καταρχάς ευχόμαστε τα πράγματα να πάνε όλα καλά! Κατά δεύτερον, γιατί να μην είμαστε αισιόδοξοι; Πιάστε μολύβι και χαρτί και ακόμα καλύτερα έναν χάρτη. Σχεδιάστε τις καλοκαιρινές σας διακοπές στα ελληνικά μας νησιά – που είναι και πανέμορφα – και αφήστε τα εξωτερικά για άλλη φορά. Άλλωστε πρέπει να παραδεχτούμε ότι σαν την Ελλάδα δεν έχει!

Περιμένοντας όμως, αυτή τη δύσκολη περίοδο να περάσει, μπορούμε να “χαζέψουμε” τις ομορφιές της χώρας μας, μέσα από την online πλατφόρμα «Greece From Home», η οποία μάς ταξιδεύει στην Ελλάδα…από το σπίτι!

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b