MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΈΑΤΡΟ

Τα αριστουργήματα του Σαίξπηρ online, από το Globe Theatre

Το ιστορικό Globe Theater προσφέρει προς ενοικίαση ή πώληση 74 σαιξπηρικά αριστουργήματα για online προβολή.

Απόσπασμα από την παράσταση 12η Νύχτα
Monopoli Team

Από τη μία, μένουμε σπίτι για να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού και από την άλλη πολλά πολιτιστικά ιδρύματα αναγκάζονται να κλείσουν τις πόρτες τους για το κοινό. Έτσι, πολλοί χώροι πολιτισμού προσπαθούν να κρατήσουν το κοινό τους μέσω της τεχνολογίας, είτε κάνοντας streaming τις καλύτερες τους παραστάσεις, είτε με εικονικές ξεναγήσεις, είτε με δωρεάν online περιηγήσεις στο αρχείο τους.

Αυτή την τάση ακολουθεί και το ιστορικό Globe Theatre, ένα θέατρο που χτίστηκε πριν 23 χρόνια δίπλα στο πρωτότυπο Globe που είχε ιδρύσει η θεατρική ομάδα του Σαίξπηρ το 1599! Σήμερα, το θέατρο αυτό ανεβάζει από τις σημαντικότερες σαιξπηρικές παραγωγές, τις οποίες θα διαθέσει online τώρα που έκλεισε.

Τα κακά νέα είναι ότι οι προβολές δεν προσφέρονται δωρεάν. Αντιθέτως, μπορείτε είτε να “νοικιάσετε” έναν τίτλο για περίπου 6,5€ ή να τον αγοράσετε για 13,5€. Οι τιμές αυτές είναι φυσικά πολύ χαμηλότερες από τα κανονικά εισιτήρια που θα πλήρωνε κανείς για να παρακολουθήσει ζωντανά μια παράσταση στο Globe. Παράλληλα, είναι ένας τρόπος να στηρίξετε το θέατρο που αυτές τις μέρες περνάει κρίση.

Αν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε αυτό το αντίτιμο, τότε θα μπορέσετε να απολαύσετε πάνω από 70 παραγωγές του θεάτρου στην online streaming υπηρεσία. Μεταξύ των παραγωγών αυτών περιλαμβάνονται και οι παραστάσεις: “12η Νυχτα” με τους Stephen Fry και Mark Rylance, μια εκδοχή του “Κοριολάνου” της ιαπωνικής ομάδας Motoi Miura, μια γυναικεία παραγωγή του “Άμλετ” και ο “Έμπορος της Βενετίας” με τον Jonathan Pryce.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του θεάτρου.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b