MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Θετικά μηνύματα από το Σημείο Μηδέν του κοροναϊού

Κι όμως υπάρχουν καλές ειδήσεις! Σε πείσμα των καιρών και των μέσων που προβάλλουν μόνο τ’ αρνητικά…

Οι Κινέζοι Γιατροί αποχωρούν από την Ουχάν
author-image Αγγελική Βασιλάκου

Ανακαλύψαμε τη λέξη Ουχάν από τη μια μέρα στην άλλη. Στο γύρισμα του χρόνου, από ένα μήνυμα του καθηγητή Λι Γουένλιανγκ στους φοιτητές του (να είναι προσεκτικοί γιατί επτά ασθενείς από την τοπική αγορά θαλασσινών διαγνώστηκαν με ίωση τύπου SARS και νοσηλεύονταν σε καραντίνα στο νοσοκομείο) που, άθελά του, έγινε viral!

Τρεις μήνες μετά, κι ενώ ο ιός Covid-19 εξαπλώθηκε σαν δυστοπία στον πλανήτη, η Κίνα έδωσε τη μάχη της και τα κατάφερε! Μετά το τσουνάμι τόσων κρουσμάτων και νεκρών, τα δραστικά κυβερνητικά μέτρα για να το αναχαιτίσουν, τα ξενοδοχεία και τα νοσοκομεία που υψώθηκαν εν ριπή οφθαλμού, κι μια ολόκληρη στρατιά ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που κατέφτασε στη βιομηχανική πόλη των 11 εκ. κατοίκων, ο πόλεμος στην Ουχάν κερδήθηκε.

Τα νέα κρούσματα του ιού είναι σχεδόν μηδαμινά. Και ο τρομερός απολογισμός, όπως όλοι άλλωστε σε θανατηφόρους ιούς (Στα 80.967 κρούσματα, συνολικά στην Κίνα, είχαμε 3.248 νεκρούς, 71.150 που ανάρρωσαν, δείτε τα στοιχεία εδώ) δείχνει ότι η Ζωή και η Άνοιξη προχωρούν μαζί!

Οι ήρωες αυτής της περιπέτειας

Η φωτογραφία στην αρχή του θέματος δείχνει τους γιατρούς που αποχωρούν και χαιρετούν θριαμβευτές στη σκάλα του τρένου, που θα τους μεταφέρει στα σπίτια τους μετά από τόσους μήνες στην Ουχάν. Είναι 3.675. Βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, σε 14 “αυτοσχέδια” νοσοκομεία και 7 “κανονικά”. Και τώρα, επιτέλους, χαμογελάνε.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b