MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
09
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

The Flick, της Άνι Μπέικερ στο Skrow theater

Το skrow theater παρουσιάζει το έργο «The Flick» της Άνι Μπέικερ, από τις 13 Μαρτίου 2020, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.

| Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Monopoli Team

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ (2014) έργο της Άνι Μπέικερ «The Flick» κάνει πρεμιέρα στις 13 Μαρτίου στο skrow theater, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.

«The Flick»: Υπόθεση

Σε μια χώρα σε οικονομική κρίση, τρεις ήρωες, ο Σαμ, η Ρόουζ και ο Έιβερυ, διακατέχονται από μια ακατανίκητη φιλοδοξία να ξεφύγουν απ’ τη μουντή και μίζερη ζωή τους. Στον παρακμασμένο κινηματογράφο στον οποίο εργάζονται, έναν απ’ τους λίγους που δεν έχουν εφαρμόσει ακόμα ψηφιακή τεχνολογία προβολής ταινιών, οι τρεις υπάλληλοι εκτελούν τα αφάνταστα βαρετά καθήκοντά τους. Πουλούν εισιτήρια, καθαρίζουν την αίθουσα μετά την αποχώρηση των θεατών, χειρίζονται τη μηχανή προβολής, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζονται να βρουν την προσωπική τους ταυτότητα, σ’ ένα περιβάλλον που υπονομεύει συστηματικά κάθε τους προσπάθεια για εξέλιξη.

Καθώς η ζωή προχωρά, η ταινία τελειώνει και το κοινό αποχωρεί απ’ την αίθουσα του κινηματογράφου, οι τρεις αλλιώτικοι «πρωταγωνιστές» του αποκαλύπτονται. Είναι οι ήρωες που μένουν πίσω, που αντιστέκονται, φοβούνται ή απλώς έχουν ξεχαστεί μπροστά από μια κινηματογραφική οθόνη. Έχουν, όμως, απόλυτη ανάγκη να μην είναι πια μόνοι. Γιατί το «The Flick» είναι ένα έργο για τη φιλία. Για το πώς χτίζεται αλλά και το πώς δοκιμάζεται. Γι’ αυτό το ανθρώπινο «μαζί». Ένας γοητευτικός μικρόκοσμος με μυρωδιά χυμένου στο πάτωμα ποπ κορν.

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Οι ήρωες του Flick είναι περισσότερο αντιήρωες, απλοί και αληθινοί άνθρωποι. Αυτό που τους ενδιαφέρει κυρίως είναι να βγει η μέρα, να κερδίσουν τα προς το ζην, να τη βγάλουν καθαρή. Στην καθημερινότητά τους αντιμετωπίζουν προβλήματα που συνδέονται με πολύ ουσιαστικές ανάγκες: την οικονομική ανεξαρτησία, τη βασική αίσθηση ασφάλειας και την ύπαρξη νοήματος στην κάθε μέρα που περνά. Όταν πρωτοσυναντιούνται βλέπουν ο ένας τον άλλον επιφυλακτικά, ίσως ακόμα κι εχθρικά. Έχουν μάθει ν’ ανεβάζουν «τοίχους», για να προστατευθούν.

The Flick

Μετά από ένα μικρό, όμως, διάστημα συνύπαρξης στον παλιό κινηματογράφο στον οποίο εργάζονται, αρχίζει να φαίνεται πόσο σημαντικό είναι στη ζωή απλά να κάνεις παρέα με κάποιον. Ο κινηματογράφος στέκεται καθοριστικός στην εξέλιξή τους. Οι ταινίες τους συνοδεύουν στην πορεία τους. Το φως και οι σκιές της στιγμής καταγράφονται στο φιλμ. Κάθε ταινία δημιουργείται από μια σειρά εικόνων, που χωρίζονται από ένα σκοτάδι που κρατάει ένα δευτερόλεπτο. Άραγε το σκοτάδι χωρίζει ή ενώνει τους ανθρώπους του Flick; Πόσο φίλος είσαι στην πραγματικότητα με τον άλλον, όταν τα πράγματα δυσκολέψουν;»

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Άνι Μπέικερ, είναι Αμερικανίδα θεατρική συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στη Μασαχουσέτη. Είναι απόφοιτος του τμήματος θεατρικής γραφής του Πανεπιστημίου Tisch της Νέας Υόρκης με μεταπτυχιακές σπουδές στη συγγραφή θεατρικών έργων του τμήματος Καλών Τεχνών στο Κολλέγιο του Μπρούκλιν. Μερικά απ’ τα πιο γνωστά της έργα είναι: Body Awareness, Circle Mirror Transformation, The Aliens, Nocturama, John, the Antipodes.

The Flick

Η Μπέικερ ήταν μια από τους επτά θεατρικούς συγγραφείς, που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν το 2008 στο Sundance Institute Theatre Lab. Το 2011 χρίστηκε μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών των ΗΠΑ, ενώ το 2013 κατέκτησε το επαμειβόμενο με 50.000$ βραβείο The Steinberg Playwright. Το διάσημο έργο της «The Flick» έκανε πρεμιέρα στα Playwrights Horizons τον Μάρτιο 2013, λαμβάνοντας την ίδια χρονιά το Βραβείο Obie Award για συγγραφή θεατρικού έργου και την επόμενη το Βραβείο Πούλιτζερ, κατατάσσοντάς την Μπέικερ σε μια απ’ τις πιο διακεκριμένες και πολυβραβευμένες συγγραφείς της εποχής μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άνι Μπέικερ
Μετάφραση: Δημήτρης Κιούσης
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα
Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη
Μουσική: Γιάννης Σορώτος
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Χορογραφία: Πάρης Μαντόπουλος

Παίζουν: Αριάδνη Καβαλιέρου, Μιχάλης Πανάδης, Σωτήρης Τσακομίδης

Διάρκεια: 110 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 13€ γενική είσοδος, 10 € φοιτητικό, μειωμένο, ομαδικό (για κρατήσεις άνω των 10 ατόμων), 8€ ανέργων/ΑΜΕΑ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 13 Μαρτίου 2020 έως 12 Απριλίου 2020
Πληροφορίες: Στο site: www.skrowtheater.com | Στο τηλέφωνο: 2108938111 | Στο δίκτυο καταστημάτων: Public | Στο ταμείο του θεάτρου: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο 17:00–20:00 | ticketmaster.gr
Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Καλή Βοϊκλή, Σοφία Καρρά
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketmaster.gr/ticketmaster_se_2004830.html?tkhrq=560d18a4-f34f-48b6-8b9d-0d0cc6d1e278&tkhrp=585933d9-919f-40d9-89c7-c594b79a2cea&tkhrts=1583757277&tkhrc=tickethour&tkhre=ticketmasterhellas&tkhrrt=Safetynet&tkhrh=4558b0e2ba46df1b5b03b39d71ad80fa
Πληροφορίες Χώρου: Skrow Theater, Αρχελάου 5, Παγκράτι, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7235842. Email: [email protected] | https://www.skrowtheater.com/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Πιγκουίνος του Γιόχαν: Μια παιδική παράσταση για την κλιματική αλλαγή στο Θέατρο Παραμυθίας
ΘΕΑΤΡΟ
Το αμάρτημα της μητρός μου, του Γεώργιου Βιζυηνού για 3η χρονιά στο Θέατρο Radar
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα: Ένα μιούζικαλ για όλη την οικογένεια στο Μέγαρο
ΘΕΑΤΡΟ
Το ημερολόγιο ενός τρελού: Η παράσταση του Στάθη Λιβαθινού για 2η χρονιά στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων
ΘΕΑΤΡΟ
Ζιζέλ: Μια διαδραστική μουσική και χορευτική εμπειρία για παιδιά στην Λυρική Σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Μακριά νύχτα στη Γη του Νοντ, του Duncan Graham στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
ΘΕΑΤΡΟ
Άμλετ*, του Ανδρέα Φλουράκη στο Θέατρο ΕΛΕΡ
ΘΕΑΤΡΟ
Το Ψέμα του Μυαλού, του Σαμ Σέπαρντ στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ένα Κουκλόσπιτο, του Χένρικ Ίψεν στη Σκηνή Μπέκετ
ΘΕΑΤΡΟ
Mother Tongue: Ένας γυναικείος μονόλογος της Γεωργίας Τσαγκαράκη στο Theatre Of The No
Θεατρικά Νέα
Η «Ηλέκτρα» του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία - Πρώτες εικόνες από τις πρόβες
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Πατέρας, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Καλλιρόης