MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Αγαπημένε Elvis, αγαπημένη Janis, του Furio Bordon στο Θέατρο Μπιπ

Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση της Έλενας Μουνδρούβαλη, στο Θέατρο Μπιπ, από το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

Παράσταση: Αγαπημένε Elvis, αγαπημένη Janis
Παράσταση: Αγαπημένε Elvis, αγαπημένη Janis
Monopoli Team

Η τραγικότητα της νεολαίας του 1960

Στην πρόσφατη ιστορία του δυτικού κόσμου, η δεκαετία του εξήντα, μπορεί εύκολα να παρομοιαστεί με την περίοδο μιας εφηβείας. Η κοινωνία ήρθε σε επαφή με μια ταραχώδη νεολαία, κι αυτά τα παιδιά έμελλε να γίνουν ήρωες και πρωταγωνιστές αυτής της δεκαετίας. Ήρωες βγαλμένοι από δράματα , πολύ διαφορετικοί από τους καριερίστες της δεκαετίας του ’80. Κι αυτό γιατί ζούσαν τη ζωή τους έντονα – στα άκρα – καταλήγοντας τις περισσότερες φορές με τσακισμένα φτερά εξαιτίας της καταστροφικής επίδρασης που είχαν οι ουτοπικές τους ιδέες στην προσπάθεια τους να φέρουν αντίσταση στο κατεστημένο.

Στο τέλος όμως, όλα εκείνα τα σχέδια τους να αλλάξουν τον κόσμο, έμοιαζαν περισσότερο με εκείνους τους παιδικούς πυρετούς από τους οποίους βγαίνεις πιο αδύναμος και πιο ενήλικας. Μερικοί νέοι όμως δεν τα κατάφεραν και ο πυρετός αυτός τους εξόντωσε! Πρόκειται για την περίπτωση των αστέρων της ροκ , οι οποίοι αδυνατώντας να εξορθολογήσουν τα επαναστατικά τους ένστικτα , οδηγήθηκαν σε ένα αυτοκαταστροφικό παροξυσμό με απόηχο την αυτοκτονία. Μαζί με αυτούς, υπήρχαν και εκατομμύρια θαυμαστές τους. Αυτοί οι μικροί, ανώνυμοι οπαδοί που συχνά υπέφεραν πολύ περισσότερο και μπορούσαν να καταλήξουν , όπως και τα ίδια τους τα είδωλα, στον θάνατο.

Το «Αγαπημένε Elvis, αγαπημένη Janis’ γεννήθηκε με αφορμή αυτά τα γεγονότα και από την επιθυμία μου να διηγηθώ την προσωπική  ιστορία της Μαρίνας, σε ένα μεταγενέστερο χρόνο, όταν οι γονείς της ανακαλύπτουν πια την οδυνηρή εμπειρία από τη ζωή της κόρης τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Furio Bordon
Μετάφραση: Έλενα Μουνδρούβαλη
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος

Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος

Παίζουν: Θοδωρής Γκόγκος, Μαρβίνα Πιτυχούτη, Σεμέλη Παπαοικονόμου|Στα video της παράστασης συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Βασίλης Γουργούλης, Γιώργος Καρακυριάκος, Στέλλα Κατσαρού, Βασίλης Κονταξής, Βαγγέλης Κουντουριωτης, Γεράσιμος Μαύρος, Κωνσταντίνος Μπάζας, Μαρίνα Πολυμέρη, Αλέξανδρος Ντάκης, Άντρια Ράπτη, Χριστίνα Χριστοφή

Διάρκεια: 75΄(χωρίς διάλλειμα)
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 14 ευρώ, Μειωμένο: 8 ευρώ (μαθητές, φοιτητές, άνεργοι)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 29/02 έως 29/03/2020
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Γιώργος Καρακυριάκος
Φωτογραφίες: Γιώργος Σταύρος
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b