MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Χριστούγεννα με τα παιδιά στο θέατρο: Προσκλήσεις για γιορτινές οικογενειακές βόλτες!

Και αυτές τις γιορτές το Μonopoli.gr εξασφάλισε για τους μικρούς φίλους του προσκλήσεις για τις καλύτερες παραστάσεις για όλη την οικογένεια.

author-image Γεωργία Οικονόμου

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει αρχίσει για τα καλά και οι περισσότεροι γονείς ψάχνουν πώς θα περάσουν όσο το δυνατόν πιο δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους. Το παιδικό θέατρο αποτελεί την καλύτερη ίσως επιλογή για ένα άκρως ψυχαγωγικό δίωρο.

Για τον λόγο αυτό, το Μonopoli.gr εξασφάλισε προσκλήσεις για τις καλύτερες παραστάσεις για όλη την οικογένεια!

“ΑΝΝΙΕ” στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ

Η Θέμιδα Μαρσέλλου σκηνοθετεί ένα από τα πιο συγκινητικά οικογενειακά μιούζικαλ, το «Annie», με «συμμάχους» λαμπερούς πρωταγωνιστές, όπως τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου, τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, τη Νάντια Μπουλέ, τον Αργύρη Αγγέλου/ Άρη Πλασκασοβίτη και την Κατερίνα Στικούδη. Η ιστορία της μικρής Annie είναι μια ιστορία γεμάτη περιπέτεια που αγγίζει την ψυχή μικρών και μεγάλων. Ένα συγκινητικό, μουσικό και παραμυθένιο ταξίδι που μας μεταφέρει μαγικά στο πνεύμα των Χριστουγέννων και μας θυμίζει ότι η ευτυχία μπορεί να βρεθεί στα πιο απρόσμενα μέρη!
Κερδίστε προσκλήσεις

“Το Σκλαβί” στο θέατρο Πόρτα


Το θρυλικό «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου, μετά από 150 sold out παραστάσεις και 60.000 μικρούς και μεγάλους θεατές, επέστρεψε στο ΠΟΡΤΑ σε συν-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου. Πρόκειται για ένα καινούριο ξανα-διάβασμα του έργου, κρατώντας, ωστόσο, ανοιχτό τον διάλογο με τη μνήμη της θρυλικής παράστασης και μπολιάζοντας τις παλιές ρίζες με νέους χυμούς και εντελώς φρέσκια ματιά. Παίζουν οι: Παντελής Βασιλόπουλος, Ελένη Βλάχου, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Αυγουστίνος Κούμουλος, Τζωρτζίνα Λιώση, Νάνσυ Μπούκλη, Φοίβος Συμεωνίδης, Δημήτρης Φουρλής.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Συρανό ντε Μπερζεράκ” στο θέατρο Κάππα


Ο σκηνοθέτης και σκιοπαίχτης
Ηλίας Καρελλάς, ζωντανεύει με τον δικό του τρόπο το αριστούργημα του Edmond Rostand «Συρανό ντε Μπερζεράκ» σε διασκευή του Jo Roets και απόδοση – προσαρμογή της Χαράς Γιαννακοπούλου. Τον ήρωα με την πιο διάσημη μύτη στο παγκόσμιο θέατρο ερμηνεύει ο Λευτέρης Ελευθερίου. Οι String Demons διασκευάζουν αριστουργήματα της κλασσικής μουσικής και όχι μόνο, με ροκ και ανατρεπτικό τρόπο, ενώ η χορογράφος Αντιγόνη Γύρα δημιουργεί επί σκηνής εικόνες του έργου με χορευτές από την ομάδα της «Κινητήρας Χοροθέαμα». Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί: Κατερίνα Αθανασιάδη, Χρήστος Καπενής, Φάνης Παυλόπουλος.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Ήμουν παιδί το ’21 με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη” στο θέατρο Ακροπόλ


Η σκηνοθέτιδα Ειρήνη Ιακώβου εμπνέεται από τον ξεσηκωμό του 1821 και παρουσιάζει την παράσταση «Ήμουν παιδί το ’21 με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη» στο Θέατρο «Ακροπόλ». Ο ηρωισμός των Ελλήνων τα χρόνια της Επανάστασης, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η αγνή αγάπη δύο νέων γίνονται το όχημα προκειμένου να μεταφερθεί στα παιδιά το μήνυμα των μεγάλων στόχων και του αγώνα για την επίτευξή τους. Πρωταγωνιστούν οι: Γιώργος Γιαννόπουλος (Κολοκοτρώνης), Θανάσης  Βισκαδουράκης (Λάμπρος).
Κερδίστε προσκλήσεις

“Ως την άκρη του κόσμου” στο Θέατρο Τζένη Καρέζη


Η ομάδα των C. for Circus ενώνει τις δυνάμεις της με τη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη και τον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο σε μια άκρως ενδιαφέρουσα πειρατική περιπέτεια… «Ως την άκρη του κόσμου»! Τι γίνεται όταν το σπίτι σου, οι αγαπημένοι σου, οι φίλοι σου, ο κόσμος όπως τον ήξερες έχουν χαθεί; Τότε θα κάνεις τα πάντα για να τα φέρεις πίσω κι αν χρειαστεί θα φτάσεις ως την άκρη του κόσμου. Σκηνοθετεί ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης, η δραματουργία και η επιμέλεια κειμένου ανήκει στην Ελίνα Μαντίδη, ενώ η επιμέλεια κίνησης στην Σεσίλ Μικρούτσικου. Πρωταγωνιστουν οι: Παναγιώτης Γαβρέλας, Βαλέρια Δημητριάδου, Χρύσα Κοτταράκου, Μαρία-Ελισάβετ Κοττίνη, Παύλος Παυλίδης, Νατάσα Ρουστάνη, Νικόλας Παπαδομιχελάκης.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Μικρός Πρίγκιπας” στο Θέατρο 104

Μία βιωματική προσέγγιση του απόλυτου παραμυθιού του 20ου αιώνα, με οδηγό τις πέντε μας αισθήσεις από την «Ομάδα των Πέντε Εποχών» έτσι ώστε να κατανοήσουμε και να ανακαλύψουμε ξανά την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα, αλλά και αυτό το «κάτι» αληθινό, το κρυμμένο μέσα μας…  Αγάπη, φιλία, παιχνίδι, ευθύνη, γέλια, αντιφάσεις, ελπίδα, όνειρο, διαφορετικότητα, σχέσεις, αισιοδοξία, ήχοι, μουσική, είναι μερικά μόνο, από τα «υλικά» που ξεδιπλώνουν και ξεδιπλώνονται στον γοητευτικό κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα χαρίζοντας στους μικρούς θεατές μια ανεκτίμητη γνώση ζωής και στους μεγάλους την ανάκτηση της χαμένης τους παιδικότητας! Τη θεατρική διασκευή, σκηνοθεσία & την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει η Σοφία Παπαδοπούλου, ενώ πρωταγωνιστούν η Σοφία Παπαδοπούλου, ο Γιώργος Αλεβιζάκης και ο Μιχάλης Κατσούδας.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Ένας Ελέφαντας στο Δωμάτιο”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πού πηγαίνουν οι μνήμες όταν τις ξεχνάμε; Και πώς τα βγάζει κανείς πέρα σ’ έναν κόσμο που επιμένει να ξεχνά; Με τι μοιάζουν τα γηρατειά; Μα τι το νοιάζουν ένα παιδί όλα αυτά! Εκτός αν κάποιος ξεχάσει τα γενέθλιά του… O Μιχάλης Κοιλάκος σκηνοθετεί ένα θέατρο δωματίου με σουρεαλιστικές αποχρώσεις και ζωντανή μουσική. Ένα τρυφερό, σύγχρονο έργο που με χιούμορ και ενσυναίσθηση προσεγγίζει το θέμα της απώλειας μνήμης και, παρουσιάζοντας τις σχέσεις των τριών γενεών μέσα στην οικογένεια, δείχνει πώς η δημιουργική σκέψη και το παιχνίδι μπορούν να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσά μας!
Κερδίστε προσκλήσεις

“Μωβ Ομπρέλα” στο θέατρο Άνεσις

Η Δήμητρα Λαρεντζάκη σκηνοθετεί το εμβληματικό βιβλίο της Αλκης Ζέη «Η Μωβ Ομπρέλα». Η ιστορία μιας οικογένειας ένα καλοκαίρι λίγο πριν ξεσπάσει στην Ελλάδα ο πόλεμος του 1940, αλλά και τα γεγονότα που θα καθορίσουν την ιστορία, μέσα από τη μοναδική ματιά των παιδιών. Παίζουν οι: Νίνα Δραγώνα, Δημήτρης Μπαμπανιώτης, Ευάγγελος Χαλκιαδάκης, Δημήτρης Διακοσάββας, Στέλλα Ράπτη, Γιάννης Ασκάρογλου, Έλιο Φοίβος Μπέικο, Χρήστος Χριστόπουλος, Κωνσταντίνα Εμμανουήλ.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Χίλιες και μία ιστορίες” στο Μικρό Εθνικό

Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, η συλλογή παραμυθιών και ιστοριών «Χίλιες και μια νύχτες», αποτελεί την έμπνευση για την παράσταση που ζωντανεύει φέτος στο Μικρό Εθνικό, σε διασκευή του αγαπημένου θεατρικού συγγραφέα των παιδιών, Μάικ Κέννυ και σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν και Μυρτώς Μακρίδη. Ένα έργο που μιλά για τα παραμύθια και τις ιστορίες μας, αυτήν την κωδικοποιημένη γνώση που περνά από τη μια γενιά στην άλλη, από μητέρα σε παιδί, δίπλα στο μαξιλάρι, με λίγο ή καθόλου φως. Παίζουν οι: Χρηστίνα Γαρμπή, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Ιωάννης Δενδρινός, Θέμης Θεοχάρογλου, Ρωμανός Καλοκύρης, Λήδα Παπνά, Γιάννης Καράμπαμπας, Εμμανουήλ Κοντός, Κατερίνα Λάττα, Προμηθέας Νεραττίνι-Δοκιμάκης, Χρήστος Πίτσας, Ιωάννα Ραμπαούν και οι μουσικοί Αλέξης Κωτσόπουλος, Ορέστης Πετράκης, Δημήτρης Τάσαινας.
Κερδίστε προσκλήσεις

Στις επομενες σελίδες, περισσότερες παραστάσεις

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b