MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

8 tips για διαύγεια και μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Αν έχετε την επιθυμία να είσαστε πιο παραγωγικοί αλλά η θέλησή σας «σκοντάφτει» πάνω σε κάποια εμπόδια που συναντάτε στην καθημερινότητά σας, τότε το κείμενο του Κωνσταντίνου Χαραντινιώτη θα σας βοηθήσει.

Monopoli Team

Οι προτάσεις που θα βρείτε είναι πολύ απλές και μπορούν να κάνουν τα πράγματα πιο ξεκάθαρα. Ως αποτέλεσμα θα πετύχετε να αποσυμφορίσετε τον νου σας και να συγκεντρωθείτε με επιτυχία σε αυτά που έχετε να κάνετε.

Μερικές φορές όταν η αλλαγή που μας παροτρύνει κάποιος να κάνουμε είναι πολύ μικρή, μπορεί να αναρωτηθούμε αν αξίζει τον κόπο. Μπροστά στην δυσκολία, φαντάζει ασήμαντη. Αναλογιστείτε όμως κάθε φορά που πετύχατε μία οποιαδήποτε βελτίωση τα επιμέρους βήματα που σας έφεραν ως εκεί. Ακόμα και η πιο μεγάλη προσπάθεια αποτελείται από μικρότερα τμήματα που συνθέτουν την τελική εικόνα.

Αν λοιπόν η καθημερινότητά σας αρχίσει και γίνεται λίγο δύσκολη με αποτέλεσμα να μην φέρνετε εις πέρας όσα θέλετε και με τον τρόπο που θέλετε, υπάρχει ένα κλειδί για να το αλλάξετε αυτό: Να είσαστε ευπροσάρμοστοι. Αν αναγνωρίζετε ότι κάτι δεν δουλεύει πια, αλλάξτε το. Ακούγεται ίσως απλό, ωστόσο εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να επιμένουμε σε καταστάσεις και πράγματα για πολύ περισσότερο χρόνο απ’ όσο μας ωφελεί.

Οι προτάσεις που θα βρείτε παρακάτω έχουν την μορφή λίστας . Είναι οι τρόποι για να ξεμπλοκάρετε και για να επανεστιάζετε καθημερινά. Σας προτείνω να τις αντιγράψετε, να τις εκτυπώσετε και να τις τοποθετήσετε κάπου που θα τις βλέπετε κάθε μέρα ως υπενθύμιση.

Αποσυμφόρηση του Νου

1. Ξεκινήστε την ημέρα σας αφιερώνοντας χρόνο αποκλειστικά σε εσάς

Αν ξυπνάτε και το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να τρέχετε να προλάβετε υποχρεώσεις, σαμποτάρετε κατά κάποιο τρόπο όλη την υπόλοιπη ημέρα.

Φρόντιστε να έχετε περίπου 15 – 30 λεπτά δικά σας. Πριν ξυπνήσουν τα παιδιά και πριν χρειαστεί να έρθετε σε επαφή με το πρόγραμμα της ημέρας. Όχι για να ντυθείτε ή να πλυθείτε. Είναι ο χρόνος για να συνδεθείτε με τον εαυτό σας, να θέσετε την πρόθεσή σας, να έρθετε στο κέντρο σας και να δημιουργήσετε συνθήκες διαύγειας και ηρεμίας.

Κάθιστε κάπου άνετα. Προτείνω όχι στο κρεββάτι γιατί πάντα υπάρχει ο «κίνδυνος» να ξανακοιμηθείτε.

Συγκεντρώθείτε στο σώμα σας, στην αναπνοή σας. Κάντε διαλογισμό ή οραματισμό. Ίσως κάποια τεχνική Mindfulness. Θα βρείτε αρκετές τέτοιες τεχνικές εδώ. Κάτι που έχετε δει ότι λειτουργεί για εσάς, σας φέρνει σε επαφή με το παρόν και σας κάνει να αισθάνεστε καλά. Σας περιμένει μία γεμάτη ημέρα και είσαστε αποφασισμένοι να την κάνετε υπέροχη!

2. Εξασφάλισε την επιτυχία από το προηγούμενο βράδυ

Αν σας αρέσει η ιδέα να ξυπνάτε με τον τρόπο που περιγράψαμε προηγουμένως, χρειάζεται να εξασφαλίσετε ότι θα γίνει. Ότι δεν θα σκοντάψετε σε κάτι που θα σας βγάλει από τον στόχο σας.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ίσως χρειαστεί να κοιμηθείτε νωρίτερα για να ξυπνήσετε την κατάλληλη ώρα. Ή ότι πρέπει να περιορίσετε τους περισπασμούς που σας κρατάνε ξύπνιους. Αν για παράδειγμα σας συμβαίνει να παίρνετε το κινητό για να δείτε «μόνο ένα πράγμα» και το ένα φέρνει το άλλο με αποτέλεσμα να περνάει η ώρα, κάντε κανόνα το «όχι διαδίκτυο μία ώρα πριν τον ύπνο».

Μπορεί το παράδειγμα να είναι κάτι άλλο. Εσείς γνωρίζετε ποιος κανόνας θα εξασφαλίσει την επιτυχία σας.

Δείτε περισσότερα tips εδώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης είναι Wellness Mentor & Coach, Ayurvedic Practitioner, NLP Master Coach, Δάσκαλος Γιόγκα και Διαλογισμού.
Περισσότερα άρθρα του με Tips και συμβουλές για αυτοβελτίωση και καλύτερη ζωή θα βρείτε στο blog https://konstantinosc.com/

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b