MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Συλλεκτική κούκλα Barbie, με αφορμή την Ημέρα των Νεκρών στο Μεξικό

Συλλεκτική κούκλα Barbie που είναι βγαλμένη από τους εορτασμούς της μεξικανικής γιορτής της Ημέρας των Νεκρών, θα λανσάρει μέσα στις επόμενες ημέρες η εταιρεία Mattel.

Monopoli Team

Μια… διαφορετική συλλεκτική Barbie, για την ακρίβεια μια Barbie στον αντίποδα του αμερικανικού ονείρου και της τελειότητας που πρέσβευε αρχικά η διάσημη παιδική κούκλα, λανσάρεται σε λίγες ημέρες, με αφορμή την μεξικανική γιορτή της Ημέρας των Νεκρών (Dia de los Muertos).

Φέτος η γιορτή της Ημέρας των Νεκρών θα πραγματοποιηθεί 1 και 2 Νοεμβρίου, έχοντας ήδη λάβει διεθνή φήμη εξαιτίας του φεστιβάλ που διοργανώνεται και στο οποίο οι συμμετέχοντες γιορτάζουν τους νεκρούς τους, βάφοντας τα πρόσωπα τους με εικόνες… αλλόκοσμες. Συνήθως τα βάφουν για να θυμίζουν κρανία και στολίζουν με σκελετούς και νεκροκεφαλές τους δημόσιους χώρους. Η γιορτή έχει επηρεάσει σημαντικά την σύγχρονη υποκουλτούρα και την λαϊκή τέχνη, αλλά και τους καλλιτέχνες του χώρου του τατουάζ.

Από όλα αυτά φαίνεται να εμπνεύστηκαν και οι άνθρωποι της Mattel και έτσι στα 60α γενέθλια της Barbie αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν μια κούκλα της σειράς η οποία φοράει ένα μαύρο φόρεμα με ραμμένα λουλούδια και πεταλούδες, τα μαύρα μαλλιά της πλεξούδες και το πρόσωπο της ζωγραφισμένο σαν κρανίο. Σύμφωνα με την εταιρεία η κούκλα, που θα στοιχίζει 75 δολάρια, «τιμά τις παραδόσεις, τα σύμβολα και της τελετουργίες που συχνά παρακολουθούμε αυτή την περίοδο».

Σημειώνεται ότι τα λουλούδια και οι πεταλούδες δεν βρίσκονται τυχαία στο φόρεμα της Dia de los Muertos Barbie, αφού αυτή την περίοδο οι πεταλούδες του συγκεκριμένου είδους (Μονάρχες) εμφανίζονται στο Μεξικό και τα λουλούδια αυτά διακοσμούν τα σπίτια και τους δημόσιους χώρους κατά την διάρκεια των εορτασμών. Η συγκεκριμένη γιορτή αποτελεί μέρος της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2008 και πλέον χαίρει αναγνώρισης σε διεθνές επίπεδο, ιδιαίτερα μετά την κυκλφορία της ταινίας κινουμένων σχεδίων Coco το 2017 που πήρε και δύο Όσκαρ.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b