MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Ο Βασιλιάς Ντο, του Μίμη Πλέσσα στο Θέατρο Broadway

Η οικογενειακή μουσικοθεατρική παράσταση, «Βασιλιάς Ντό», του Μίμη Πλέσσα, ανεβαίνει στο Θέατρο Broadway σε σκηνοθεσία Αναστάση Δεληγιάννη και καλλιτεχνική διεύθυνση Μαυρίκιου Μαυρικίου.

Monopoli Team

Η εταιρία παραγωγής θεαμάτων «Music & Drama Productions» του Μαυρίκιου Μαυρικίου παρουσιάζει την οικογενειακή μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Βασιλιάς Ντο», του Μίμη Πλέσσα, από τις 3 Νοεμβρίου 2019, στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Broadway.

Τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες έχει επιμεληθεί ο Αναστάσης Δεληγιάννης, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, ο οποίος επιμελείται, επίσης, την ενορχήστρωση και τη μουσική διδασκαλία.

Ένα παραμύθι «ζωντανεύει» στη σκηνή

Το παραμύθι του κορυφαίου μας δημιουργού Μίμη Πλέσσα μεταφέρεται για πρώτη φορά στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Broadway. Πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο με παραμυθένιες εικόνες και ηθικά διδάγματα, το οποίο μεταμορφώνεται σε μία παράσταση γεμάτη ζωτικά μηνύματα για όλη την οικογένεια.

Η ιστορία του μικρού Μίμη, μας ξεναγεί σε μαγευτικά τοπία, παραμυθένια κάστρα και βασίλεια, μουσικές σκάλες, τονικότητες, κλίμακες, χρωματισμούς και ρυθμούς. Ο ήρωας μας μέσα από την μουσική περιπλάνηση μαθαίνει να αντιμετωπίζει όλα όσα του συμβαίνουν και να εκφράζει όλα όσα νιώθει.

Η παράσταση «Βασιλιάς Ντο»

Παρακολουθώντας το μουσικό αυτό παραμύθι, το κοινό ανακαλύπτει πως μόνο με την μελέτη, την σκληρή δουλειά, την συνέπεια και την αγάπη, μπορεί κανείς να κατακτήσει με επιτυχία τους στόχους του.

Μέσα από την ιστορία του «Βασιλιά Ντο» τα παιδιά μαθαίνουν τις νότες και μυούνται στον μαγικό κόσμο της μουσικής. Τα τραγούδια, οι μελωδίες άλλα και το κείμενο και ο χορός είναι τα βασικά εργαλεία αυτής της διαδραστικής υπερπαραγωγής που στόχο έχει όχι μόνο να διασκεδάσει τους μικρούς θεατρόφιλους και να καλλιεργήσει την φαντασία τους αλλά να τους μεταδώσει και την αξία του σεβασμού, της δικαιοσύνης και της εργατικότητας.

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Βασιλιάς Ντο» βασίζεται έντονα στις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και ισορροπεί απόλυτα την περιπέτεια και την ένταση με την συγκίνηση και την τρυφερότητα.

Οι πρωταγωνιστές

Χωρίς διδακτισμό αλλά με χιούμορ και φαντασία ο «βασιλιάς» και η «βασίλισσα» , Κώστας Βουτσάς και Άννα Φόνσου, ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής με τον «μάγο» της μουσικής Μίμη Πλέσσα, ο οποίος αφηγείται την ιστορία και οδηγεί τον πολυμελή θίασο και τους πρωταγωνιστές στο μουσικό τους ταξίδι. Ένα ταξίδι γεμάτο μηνύματα για τη δύναμη της ομαδικότητας, τη σπουδαιότητα της μάθησης και την μαγεία της μουσικής.

*Το ομώνυμο βιβλίο «Ο Βασιλιάς Ντο» του Μίμη Πλέσσα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μίνωας» και μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Θέατρο Broadway. Περιέχει CD με αφήγηση του παραμυθιού από την Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, τα τραγούδια και μουσικά θέματα που έχει συνθέσει ο κορυφαίος δημιουργός.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μίμης Πλέσσας
Σκηνοθεσία: Αναστάσης Δεληγιάννης

Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη
Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη - Σύλια Δεμίρη
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Χορογραφία: Αναστάσης Δεληγιάννης

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Άννα Φόνσου, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Κώστας Φραγκολιάς, Τέτα Καμπουρέλη, Έφη Κιούκη, Άκης Δήμας, Νένα Δρογγίτη

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά (και 10 λεπτά διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: Vip Ζώνη: €18 | Διακεκριμένη Ζώνη: €15 | Ζώνη Α΄: €12 | Ζώνη Β΄: €10 | Ζώνη Γ΄: €8 |Για τα ΑΜΕΑ η είσοδος είναι δωρεάν. Ειδικές τιμές για σχολεία, συλλόγους και ομαδικά εισιτήρια.
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 έως Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019
Πληροφορίες: Προπώληση: Viva.gr. Ταμείο Θεάτρου Broadway (Αγ.Μελετίου 61) & Γραφείο οργάνωσης & παραγωγής (Ορφέως 41)
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00.
Βοηθός Σκηνοθετη: Ελεάνα Πλέσσα
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Broadway, Αγίου Μελετίου 61 & Πατησιών, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0865 4787
Φωτογραφίες: Νεκτάριος Κουρής - Ελεάνα Πλέσσα
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ