MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Ο δρόμος για την επιτυχία στην εξεταστική μέσα από 5 tips

Δυστυχώς, η εξεταστική του Σεπτεμβρίου είναι προ των πυλών και ήρθε η ώρα να οργανωθείτε και να προετοιμαστείτε κατάλληλα μήπως και τη βγάλετε καθαρή

Monopoli Team

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε έναν οδηγό που αν τον ακολουθήσετε θα σας βοηθήσει να πετύχετε στην επαναληπτική εξεταστική.

Όλα ξεκινούν με το σωστό πρόγραμμα

Το μότο “είχε πρόγραμμα” να ξέρετε ότι δεν βγήκε τυχαία. Αν δεν έχετε ένα δομημένο και σωστό πρόγραμμα, δύσκολα θα βγάλετε την περίοδο της εξεταστικής. Αρχικά σας προτείνουμε να ξεκαθαρίσετε τους στόχους και να τους καθαρογράψετε. Ταυτόχρονα -ανάλογα με τους στόχους- προσπαθήστε να οργανώσετε τις υποχρεώσεις σας μέσα στην ημέρα.

Ύπνος + Διατροφή = Επιτυχία

Από τη μια πλευρά ο ύπνος είναι αυτός που θα σας εξασφαλίσει καθαρό μυαλό και όρεξη για να συνεχίσετε το διάβασμα. Όμως θα πρέπει να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη ρουτίνα. Με άλλα λόγια, το οκτάωρο είναι ό,τι πρέπει, αλλά τι να το κάνετε εάν πέφτετε για ύπνο στις 6:00 και ξυπνάτε στης 14:00;

Από την άλλη, η διατροφή είναι το καύσιμο που θα σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε τα δεδομένα. Για αυτό φροντίστε να πίνετε αρκετές ποσότητες νερού, να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά. Nα κάνετε focus στην κατανάλωση ψαριών, που με το ω3 τους θα βελτιώσουν τις επιδόσεις σας.

Οργάνωση χώρου

Ένας καθαρός και οργανωμένος χώρος διαβάσματος θα σας βοηθήσει στο πρακτικό κομμάτι της υπόθεσης. Εάν είναι όλη μέρα να κάθεστε και να ψάχνετε το στυλό και τα μολύβια και τις υπόλοιπες ώρες στο χάος που έχει το γραφείο σας να ψάχνετε τις σημειώσεις και τα βιβλία σας αυτό δεν θα σας βοηθήσει καθόλου. Απλά θα χάσετε και άλλο χρόνο.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b