MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
06
ΜΑΪΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
  ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΘΕΣΗΣ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΚΘΕΣΗ X
  Stellar Gems: Η νέα ατομική έκθεση του Brian Rochefort online από τη γκαλερί Bernier/Eliades
  Από 03/04/2021 έως 20/05/2021
  That my nails can reach unto thine eyes: Η γκαλερί Gagosian φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Sterling Ruby
  Από 13/05/2021 έως 31/07/2021
  Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών: Έκθεση για τον Αμερικανικό Φιλελληνισμό στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
  Από 25/05/2021 έως 19/12/2021
  Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός: Online η έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
  Από 22/03/2021 έως 01/06/2021
  Η μουσική απογειώνει: Επετειακή έκθεση του Μεγάρου Μουσικής στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
  Από 25/02/2021 έως 30/08/2021
  Λάβαρα: 200 χρόνια μετά - Διαδικτυακή έκθεση
  Από 25/03/2021 έως 31/07/2021
  Νεκρές Φύσεις: Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κρανίου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
  Από 10/04/2021 έως 15/05/2021
  Το νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή, στην καρδιά της Αθήνας
  Από 02/10/2019 έως 31/12/2022
  Διάφορα

  Ίχνη Τέχνης: Έκθεση στο Μουσείο «Κώστα Τσόκλη» στην Τήνο

  Το Μουσείο Κώστα Τσόκλη στην Τήνο παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Ίχνη Τέχνης», ενώ παράλληλα διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικά και θεραπευτικά προγράμματα για εφήβους και ενηλίκους.

  Monopoli Team

  «Ίχνη Τέχνης» τιτλοφορείται η καινούρια έκθεση, η οποία θα παρουσιασθεί αυτό το καλοκαίρι στο Δημοτικό Ίδρυμα – Μουσείο «Κώστα Τσόκλη» στην Τήνο.

  Εφέτος, η έκθεσή τίποτε δεν διηγείται, δεν περιγράφει τίποτα, απλώς είναι. Μιλάει δηλαδή για στοιχεία και χαρακτηριστικά που με αυτά η Τέχνη εκδηλώνεται. Δηλαδή, το λίγο – το πολύ. Το άσπρο – το μαύρο. Το μικρό – το μεγάλο. Το ελαφρύ – το βαρύ. Το στρογγυλό – το τετράγωνο. Το τώρα και το τότε. Μιλάει για το δύσκολο και το εύκολο. Το κατανοητό και το ακατανόητο. Το φως και το σκοτάδι. Είναι δηλαδή ένα ποιητικό λεξικό και όχι μια νουβέλα, ένα μυθιστόρημα, μια συλλογή διηγημάτων.

  Όσοι λοιπόν, αγαπάτε την καθαρή ποίηση επισκεφτείτε την έκθεση «Ίχνη Τέχνης». Γιατί η τέχνη δεν είναι μόνο οπτική αγαλλίαση, είναι και διδασκαλία. Και στις καλές τις στιγμές, αυτά τα δύο ταυτίζονται, γίνονται ένα.

  Εκπαιδευτικά και θεραπευτικά προγράμματα

  Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει στο χώρο του μουσείου η ολοένα και μεγαλύτερη εφαρμογή προγραμμάτων Εικαστικής Θεραπείας. Εκεί τα μέλη μιας μικρής σταθερής ομάδας καλούνται να αλληλεπιδράσουν με τα εκθέματα, παράγοντας τα δικά τους έργα με στόχο την ανάδυση και αναγνώριση ενός υποκειμενικού βιώματος. Πλέον η εμπειρία για τον επισκέπτη δεν προέρχεται μόνο από τη θέαση του έργου, αλλά και από ένα χειροπιαστό εικαστικό αποτέλεσμα, το οποίο όχι μόνο διεγείρει και εκκινεί ενδεχομένως προσωπικές συνδέσεις με αφορμή το έργο του καλλιτέχνη, αλλά είναι και «κάτι» το οποίο μπορεί να πάρει μαζί του/της.

  Οι αίθουσες του μουσείου και τα εκθέματα μεταμορφώνονται σε ένα χώρο, ο οποίος μπορεί να εμπεριέχει πλέον προσωπικές ιστορίες και συναισθήματα, καθώς και μια σύντομη έστω πορεία αυτογνωσίας. Τα έργα που παρουσιάζονται φέτος στο Μουσείο Κώστα Τσόκλη, προσφέρονται γι’ αυτό το εσωτερικό «ταξίδι αυτογνωσίας».

  Το φετινό καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικά προγράμματα κατά τους μήνες Ιούλιο και Άυγουστο:

  «Αντίθεση/Εναντίωση/Διαφορά»

  Το πρώτο αφορά σε ένα διήμερο πρόγραμμα για εφήβους (άνω των 14 ετών) ευαισθητοποίησης και αυτογνωσίας, με τίτλο «Αντίθεση / Εναντίωση / Διαφορά». Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι τα μέλη, με ερέθισμα τα έργα του Κώστα Τσόκλη από τη φετινή έκθεση, να αναστοχαστούν τα συναισθήματα, τους προβληματισμούς, τα άγχη και τους φόβους που συνδέονται με την εφηβική ηλικία.

  «Art as Therapy»

  Το δεύτερο πρόγραμμα, με τίτλο «Art as Therapy» αφορά ενήλικες, σε ένα εύρος 6 συναντήσεων. Κάθε εβδομάδα, για τρεις ώρες τα μέλη της ομάδας θα έρχονται σε επαφή με τα έργα της συλλογής του μουσείου, θα εμπνέονται από αυτά και στη συνέχεια θα δημιουργούν δικά τους έργα. Θα ακολουθεί συζήτηση και λεκτική επεξεργασία των προσωπικών έργων.

  Το συντονισμό των προγραμμάτων έχει αναλάβει η εικαστικός, εκπαιδευτικός και εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Κόντη. Στην εικαστική εποπτεία του προγράμματος θα βρίσκετε η Αφροδίτη Πανταγούτσου, κλινική εργοθεραπεύτρια στο Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και εικαστική ψυχοθεραπεύτρια. Τέλος επιστημονική συνεργάτης των προγραμμάτων είναι η Ελισάβετ Ιωαννίδη, επιμελήτρια εκπαίδευσης Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης  και εικαστική ψυχοθεραπεύτρια.

  Ημερομηνίες διεξαγωγής προγραμμάτων:

  • Διήμερο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και αυτογνωσίας

  «Αντίθεση / Εναντίωση / Διαφορά»,  για εφήβους (άνω των 14 ετών)

  17 & 18 Ιουλίου, 6 με 9μ.μ.
  21 & 22 Αυγούστου, 6 με 9μ.μ.

  • Πρόγραμμα Εικαστικής Θεραπείας για ομάδα με ενήλικα μέλη

  «Art as Therapy»

  Έξι συναντήσεις, κλειστής ομάδας. Η συνάντηση είναι εβδομαδιαία, διάρκειας τριών ωρών, και τα μέλη της ομάδας δεσμεύονται και για τις έξι συναντήσεις.

   Δευτέρα: 15, 22, 29 Ιουλίου και  5, 12, 19 Αυγούστου

  *Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν
  Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 22830 51009 ή στο email: [email protected]

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Καλλιτέχνης: Κώστας Τσόκλης
  Χώρος: Δημοτικό Ίδρυμα/Μουσείο «Κώστα Τσόκλη», Kάμπος Τήνου
  Διάρκεια Έκθεσης: Από 1 Ιουνίου 2019 έως 30 Σεπτεμβρίου 2019
  Πληροφορίες Χώρου: Δημοτικό Ίδρυμα/Μουσείο «Κώστα Τσόκλη», Kάμπος Τήνου, τηλέφωνο επικοινωνίας: 22830 51009, email: [email protected]
  Περισσότερα από Showtimes
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast