MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

10 πρωινά tips για μεγαλύτερη αποδοτικότητα μέσα στη μέρα

Αν η δυσκολία στο πρωινό ξύπνημα σας απασχολεί από το σχολείο, αυτές οι δέκα συμβουλές θα σας βοηθήσουν.

Monopoli Team

Σε λίγους αρέσει να ξυπνούν πρωί και ακόμα πιο λίγοι σηκώνονται με όρεξη να ετοιμαστούν για τη μέρα τους. Ο ύπνος είναι τόσο γλυκός-ειδικά τα πρωινά-για να παραμείνεις κάτω από τα σκεπάσματα. Και σαφώς κανένα ξυπνητήρι δε θα αλλάξει τη σχέση με το κρεβάτι σας-όχι αμαχητί τουλάχιστον. Είναι μια ρουτίνα που ίσως σας χαρίσει και τα πρώτα σας πρωινά χαμόγελα.

1. Μην πατήσετε την αναβολή στο ξυπνητήρι

Ακόμα κι αν νιώθετε ότι χρειάζεστε δύο λεπτά επιπλέον, για να σηκωθείτε. Κι αυτό, γιατί το να ξανακοιμηθείτε μπορεί να σας αφήσει πιο κουρασμένο. Αγνόησε, λοιπόν, το snooze και σήκω.

2. Πάρτε λίγο χρόνο για αναπνοές

Πολλές πρωινές ρουτίνες συνιστούν τον διαλογισμό, όταν ξυπνάτε. Βέβαια αυτό δε ταιριάζει σε όλους. Εάν ο διαλογισμός δεν είναι αγαπημένη σας συνήθεια, απλά κάθιστε στο κρεβάτι. Δώστε στον εαυτό σας ένα λεπτό ή δύο, για βαθιές αναπνοές. Αυτό σας βοηθά να ξυπνάτε σταδιακά και να έχετε το μυαλό σας σε εγρήγορση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς θα κάνεις την ζωή σου απλούστερη και καλύτερη;12.09.2018

3. Πιείτε λίγο νερό

Πίνοντας ένα κρύο ποτήρι νερό θα αναζωογονηθείτε. Καθότι κοιμάστε όλη τη νύχτα, ίσως νιώσετε λίγο αφυδατωμένος. Κατά συνέπεια, είναι σημαντικό να πίνετε νερό αμέσως, αφού σηκωθείτε από το κρεβάτι.

4. Βουρτσίστε τα δόντια σας

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει και όλες τις δραστηριότητες στο μπάνιο (από το βούρτσισμα των δοντιών, την ενυδάτωση του δέρματος ή το χτένισμα των μαλλιών). Αφιερώστε λίγο χρόνο για να προετοιμαστείτε και να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας για προσωπική υγιεινή.

5. Προπόνηση και μουσική

Το multitasking είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινάτε την ημέρα σας. Κάνοντας λίγη yoga ή ακόμα και μια πιο έντονη προπόνηση στο δωμάτιο, θα σας βοηθήσει να ενεργοποιηθείτε. Ακούγοντας ταυτόχρονα ραδιόφωνο, το σώμα και ο εγκέφαλός σας δουλεύουν σαν ένα, ετοιμάζοντάς σας για την υπόλοιπη μέρα.

Διαβάστε περισσότερα tips για το σωστό ξεκίνημα της μέρας εδώ

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b