MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
18
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΩΡΕΑΝ

Free City: Όσα θα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Για ακόμη μια φορά, συγκεντρώνουμε τις δωρεάν εκδηλώσεις που θα μας κάνουν να βγούμε έξω αυτή την εβδομάδα.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η μαθηματική ψυχή της μουσικής στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2026, στις 19.00, μια ξεχωριστή βραδιά με θέμα την μαθηματική ψυχή της μουσικής.Δομημένη σε δύο μέρη, η βραδιά θα ξεκινήσει με συναυλία του Bertrand Maury – με έργα των Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Claude Debussy, Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin και Sergei Rachmaninoff – και θα ακολουθήσει συζήτηση με την καθηγήτρια Αναστασία Γεωργάκη.Η εκδήλωση εντάσσεται στον ετήσιο κύκλο «Ραντεβού στη Σίνα» του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Δευτέρα 20/04 στις 19:00
Σίνα 31, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών θέλουμε;12.09.2018

ΝΕΟn ΝΕΡΟ: Μια συναρπαστική in situ εγκατάσταση στο Αδριάνειο Υδραγωγείο

Η ΕΥΔΑΠ, σε συνεργασία με το Athens Digital Arts Festival (ADAF), παρουσιάζει το “Νeon Νερό”, μια in situ πολυμεσική εγκατάσταση ψηφιακών τεχνών στον ιστορικό χώρο του Αδριάνειου Υδραγωγείου, στην Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι. Η εμπειρία επαναπροσεγγίζει το Αδριάνειο Υδραγωγείο ως ενεργό σύστημα, αναδεικνύοντας τη σχέση του με το παρελθόν και το παρόν της βιωσιμότητας και τη διασύνδεση της πόλης με τον υδάτινο κόσμο. Η εγκατάσταση αξιοποιεί πραγματικά δεδομένα ποιότητας νερού και τρισδιάστατα σκαναρίσματα του χώρου, δημιουργώντας ένα δυναμικό οπτικοακουστικό περιβάλλον. Η δραματουργία εξελίσσεται σε τέσσερις συνθήκες: Σκοτάδι, Νερό, Καρδιά/Υδραγωγείο, Μνήμη. Το κοινό παρακολουθεί την εμπειρία εξωτερικά του χώρου. Παράλληλα, η δράση αναδεικνύει τη στρατηγική της ΕΥΔΑΠ για βιώσιμη χρήση του Αδριάνειου Υδραγωγείου για μη πόσιμες χρήσεις στην πόλη.
Από 15 έως 30 Απριλίου
Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝΕΟn ΝΕΡΟ: Το Αδριάνειο Υδραγωγείο μετατρέπεται σε μια καθηλωτική εμπειρία ψηφιακής τέχνης12.09.2018

Ηχοχρωμίες: Οι συναυλίες συνεχίζονται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Η συναυλία αποκαλύπτει τη μεταφυσική διάσταση της μουσικής, με τον ίδιο τρόπο που οι γεωμετρικές κενές επιφάνειες στα έργα του Stephen Antonakos υπονοούν μια μεταφυσική παρουσία. Η μουσική ενεργοποιεί άγνωστες δυνάμεις της ανθρώπινης αντίληψης που ξεπερνούν τον συνειδητό έλεγχο· ενστικτώδεις αντιδράσεις, συχνά ανεξήγητες για τον ακροατή.Το έργο «Mater Tremenda» του Ιωάννη Αγγελάκη, περικλείει ίχνη μιας εξίτηλης θρησκευτικής παράδοσης, επαναπλαισιώνοντας τον πυρήνα της μέσα από έναν ήχο που αναδύεται ως απτική ύλη, βιωμένη σωματικά. Αποσπάσματα από το Salve Regina του Χέντελ εμφανίζονται παραμορφωμένα και μεταμορφωμένα, σαν θολές μνήμες ενός τελετουργικού που επιβιώνει μόνο μέσα από την ηχητική αντήχηση και τη μεταμόρφωση.Στο έργο «The Hand Angels» του Tianyu Zou, οι σχέσεις μεταξύ κίνησης, ήχου και χώρου γίνονται αντιληπτές μέσα από την παρουσία του χεριού ως διεπαφή· ένα όργανο αφής, εργασίας, έκφρασης και αντίστασης. Το έργο αναδεικνύει την ευθραυστότητα, την ατέλεια και την απρόβλεπτη αποτυχία, αποκαλύπτοντας την ερμηνεία ως ένα εύθραυστο δίκτυο αλληλεπιδράσεων μεταξύ σώματος, οργάνου και τεχνολογίας.Εμπνευσμένο από την ποίηση του Σαμσών Ρακά, το έργο «Θαλερών Χίμαιρα» του Ιάσονα Μαρούλη φέρνει στο προσκήνιο μια παράδοξη ανθρωποκεντρική μεταφυσική. Τα όρια μεταξύ ακουστικού και ηλεκτρονικού ήχου θολώνουν και η αφήγηση κινείται μεταξύ της βύθισης του κοινού στον ηχητικό κόσμο του έργου και της υπενθύμισης της τεχνητής του φύσης, επιτρέποντας στη μουσική να διατηρεί τη μαγική της διάσταση, ενώ ταυτόχρονα εκθέτει τις ανθρώπινες καταβολές της δημιουργίας.

Τρίτη 20/04 στις 20:30
Ίδρυμα Θεοχαράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Ιστορίες τρόμου σε πολλά ταμπλό12.09.2018

Ρεσιτάλ για βιολί και άρπα με την Κατερίνα Χατζηνικολάου και τη Σίσσυ Μακροπούλου στο Goethe

το ρεσιτάλ συνδυάζει γνωστούς κύκλους τραγουδιών του Ρίχαρντ Βάγκνερ, του Ρόμπερτ Σούμαν, του Φραντς Σούμπερτ και του Γιάννη Κωνσταντινίδη, σε νέες διασκευές για βιολί και άρπα. Αφήνοντας προσεκτικά στην άκρη την ποίηση ώστε οι μελωδίες να μιλήσουν χωρίς λόγια, το ντουέτο διαγράφει μια συμβολική πορεία που οδηγεί στη σύνθεση του Vocalise του Ραχμάνινοφ, ενός έργου στο οποίο αποκλειστικός φορέας του συναισθήματος, της αφήγησης και της αλήθειας είναι η μουσική.
Τρίτη 21/04 στις 20:30
Goethe Institut, Ηρούς 14-16

Συναυλια από την Χορωδία Mims Baptist Church στην Εστία Νέας Σμυρνης

Την Πέμπτη 23 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Εστία Νέας Σμύρνης, μια μουσική  Παράσταση από την Χορωδία Mims Baptist Church Worship Choir. H Χορωδία Mims Baptist Church Worship Choir υπό τον μαέστρο Director Allen Lowe, από το Texas των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής θα μας ταξιδέψει σε μια μοναδική μουσική παράσταση.
Πέμπτη 23/04 στις 20:00
Εστία Νέας Σμύρνης, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Νέα Σμύρνη

Το Αρχαίο Δράμα Εμπνέει και η Αθήνα Ενώνει τους Νέους της Ευρώπης στο Θέατρο Τέχνης

Μια τριήμερη καλλιτεχνική συνάντηση μαθητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό αφιερωμένη στο Αρχαίο Δράμα διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Αναπτυξιακής Αθήνας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η δράση «Το Αρχαίο Δράμα Εμπνέει και Ενώνει τους Νέους της Ευρώπης», θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 26 Απριλίου 2026 στο ιστορικό, πολυβραβευμένο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν της οδού Φρυνίχου και φιλοδοξεί να αναδείξει τη διαχρονική δύναμη του αρχαίου ελληνικού θεάτρου ως κοινού πολιτισμικού τόπου διαλόγου, δημιουργίας και συνεργασίας. Μαθητές από την Αθήνα, την Πάφο, τη Σεβίλλη και την ελληνική ομογένεια της Γερμανίας παρουσιάζουν παραστάσεις και σύγχρονες διασκευές αρχαίου δράματος, εκφράζοντας τις ανησυχίες, τα οράματα και τις αξίες της νέας γενιάς.
24-26 Απριλίου, από τις 17:00
Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Φρυνίχου

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Free City: Όσα θα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα (18-22/05)
Εκδηλώσεις
Από τις μουσικές του Morricone στους παλμούς της σύγχρονης τζαζ - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Από την Tilda Swinton μέχρι το ΑΧΟΣ ΦΕΣΤ: Ο οδηγός για το πιο γεμάτο ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Οι δωρεάν δράσεις που αξίζει να βάλεις στο πρόγραμμα
Εκδηλώσεις
SNF Nostos 2026: Αυτό είναι το πολιτιστικό πρόγραμμα της φετινής, επετειακής διοργάνωσης
Εκδηλώσεις
Έναρξη για το 17ο ARC For Dance Festival, η Patti Smith στο Θέατρο Λυκαβηττού – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
17ο ARC For Dance Festival: Η διεθνής συνάντηση σύγχρονου χορού επιστρέφει στην Αθήνα με 17 παγκόσμιες και ελληνικές πρεμιέρες
Εκδηλώσεις
Ο Πάνος Βλάχος στο Θέατρο ΜΕΤΣ με καινούρια τραγούδια, η Φένια Παπαδόδημα και το «Uccelli del mare» στη Μουσική Βιβλιοθήκη – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Η «Χρυσή Εποχή» του Κωνσταντίνου Ρήγου στην ΕΛΣ, η μουσική συναντά την τέχνη της όσφρησης στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
Μουσείο Βορρέ: Με συναυλία, ξεναγήσεις και εργαστήρια πλαισιώνεται η έκθεση «Αναδρομικά»
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 12 Μαΐου
Εκδηλώσεις
Από συναυλίες μέχρι θέατρο: Τι θα δούμε αυτό το καλοκαίρι στο Θέατρο Λυκαβηττού