MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  σύγχρονος χορός

  Wolf & Bliss, από την ιταλική ομάδα σύγχρονου χορού Aterballetto στην Πειραιώς 260

  Μια χορευτική παράσταση αποτελούμενη από δύο ενότητες (Wolf και Bliss) σε χορογραφία των Hofesh Shechter και Johan Inger.

  φωτογραφία: Nikolay Krusser
  φωτογραφία: Nikolay Krusser
  Monopoli Team

  Την παράσταση σύγχρονου χορού-δίπτυχο «Wolf & BLISS» θα παρουσιάσει η ιταλική ομάδα Aterballeto την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 στην Πειραιώς 260. Τα πρώτα 30 λεπτά της παράστασης θα αφιερωθούν στην ενότητα «Wolf», ενώ η επόμενη μισή περίπου ώρα στην ενότητα «Bliss«.

  Οι Aterballetto

  Οι Aterballeto, φωτογραφία: Viola Berlanda

  Ενεργή από το 1977, η διάσημη ιταλική ομάδα Aterballetto αποτελείται από διεθνώς καταξιωμένους χορευτές και διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο των καλλιτεχνικών διευθυντών και ερμηνευτών της. Πολλοί διεθνούς φήμης χορογράφοι έχουν συνεργαστεί με την ομάδα (Mauro Bigonzetti, Αντώνης Φωνιαδάκης, William Forsythe, Johan Inger, Jiří Kylián, Cristina Rizzo, Hofesh Shechter κ.ά.).

  Στην παράσταση-δίπτυχο που θα παρουσιάσουν στο Φεστιβάλ Αθηνών 2019 οι χορευτές της ομάδας συνεργάζονται με δύο σημαντικούς χορογράφους: τον Χόφες Σέχτερ στο α΄ μέρος, που δημιουργεί με τον Λύκο ένα σύμπαν ηλεκτρισμένης ενέργειας, και τον Γιόχαν Ίνγκερ στο β΄ μέρος, για την Ευδαιμονία, που εμπνέεται από το The Köln Concert του Κηθ Τζάρετ.

  Hofesh Schechter, Wolf

  Ο διεθνώς αναγνωρισμένος χορογράφος Χόφες Σέχτερ (Hofesh Schechter), που είχαμε απολαύσει στο Φεστιβάλ Αθηνών 2017 με την παράσταση Grand Finale, επιστρέφει με ένα παλαιότερο έργο του, εμπνευσμένο από τους 16 εκπληκτικούς χορευτές του Aterballetto και ξαναδουλεμένο αποκλειστικά για την ομάδα. Οι χορευτές της διάσημης ομάδας καταλαμβάνονται από μια άγρια, ζωώδη ενέργεια, συνθέτοντας ένα πρωτόγνωρο σύμπαν, έναν κόσμο του οποίου συστατικά στοιχεία είναι η συνεχής ένταση, οι αντιθέσεις μεταξύ φωτός και σκότους και η μουσική που, όπως πάντα, υπογράφει ο ίδιος ο Σέχτερ. Όπως αναφέρει ο δημιουργός: «Ο χορός είναι σαν όνειρο. Όταν ξυπνάς, αδυνατείς να εξηγήσεις πώς και γιατί έγιναν ορισμένα πράγματα ή διατυπώθηκαν κάποιες ιδέες, και μάλιστα γιατί εκφράστηκαν με τον συγκεκριμένο τρόπο».

  Johan Inger, BLISS

  Το BLISS (βραβείο Danza&Danza 2016) του σουηδού Γιόχαν Ίνγκερ, που έχει διακριθεί ως χορευτής και χορογράφος στο Nederlands Dans Theater και έχει βραβευτεί με το Carina Ari για τη συνεισφορά του στον σουηδικό χορό, αντλεί έμπνευση από το εμβληματικό The Köln Concert (1975) του αμερικανού πιανίστα Κηθ Τζάρετ, μια συναυλία που ηχογραφήθηκε και κατέληξε να γίνει ο σόλο τζαζ δίσκος και η ηχογράφηση για πιάνο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Όπως αναφέρει ο Ίνγκερ: «Το έργο αυτό άγγιξε εκατομμύρια ανθρώπους γιατί απεικόνισε μια ολόκληρη γενιά που έκανε τη μετάβασή της από μια φάση ζωής σε μια άλλη. Στόχος μου, μαζί με τους χορευτές, είναι να συνδεθούμε με τη θρυλική αυτή μουσική. Είναι πρόκληση για μας, τόσο από πλευράς σύνθεσης όσο και από πλευράς συναισθημάτων, το να προσεγγίσουμε τη μουσική με σύγχρονη ματιά».

  Η εκδήλωση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Tempo Forte Italia- Eλλάδα 2019», μια πρωτοβουλία που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, μαζί με πολιτιστικούς φορείς, ιδρύματα, μουσεία, καλλιτέχνες και φίλους του πολιτισμού από την Ελλάδα και την Ιταλία, με σκοπό να φέρει «περισσότερη Ιταλία στην Ελλάδα και περισσότερη Ελλάδα στην Ιταλία».

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Σκηνικά: Johan Inger
  Κοστούμια: Hofesh Shechter, Johan Inger, Francesca Messori
  Μουσική Διεύθυνση: Hofesh Shechter
  Μουσική: Ophir Ilzetzki, Keith Jarrett
  Φωτισμοί: Hofesh Shechter, Peter Lundin
  Χορογραφία: Hofesh Shechter, Johan Inger

  Παίζουν: Wolf Ερμηνεύουν: Noemi Arcangeli, Saul Daniele Ardillo, Damiano Artale, Estelle Bovay, Hektor Budlla, Martina Forioso, Clément Haenen, Arianna Kob, Philippe Kratz, Ina Lesnakowski, Grace Lyell, Ivana Mastroviti, Giulio Pighini, Roberto Tedesco, Hélias Tur-Dorvault, Serena Vinzio BLISS Ερμηνεύουν Saul Daniele Ardillo, Damiano Artale, Martina Forioso, Philippe Kratz, Ina Lesnakowski, Ivana Mastroviti, Roberto Tedesco, Serena Vinzio, Noemi Arcangeli, Estelle Bovay, Hektor Budlla, Clément Haenen, Arianna Kob, Grace Lyell, Giulio Pighini, Hélias Tur-Dorvault

  Διάρκεια: 57'
  Τιμές Εισιτηρίων: Ζώνη Α΄ 25€, Φοιτητικό & 65+ 20€, Ζώνη Β΄ 20€, Φοιτητικό & 65+ 15€, Ζώνη Γ΄ 15€, Φοιτητικό & 65+ 10€, Ανέργων5€
  Πληροφορίες: Πειραιώς 260, Πειραιώς 260, Καλλιθέα, T.: 210 9282900
  Παραστάσεις: Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 21:00
  Link Εισιτηρίων: greekfestival.gr και www.ticketmaster.gr
  Πληροφορίες Χώρου: Πειραιώς 260, Πειραιώς 260, Καλλιθέα, T.: 210 9282900
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ