MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ

Σκηνές απο μια jazz παράσταση, στο Τhe Zoo Αthens

Βρεθήκαμε στο The Zoo την Τετάρτη 15 Μαίου, όταν ο ντράμερ Βασίλης Ποδαράς παρουσίασε το νέο δίσκο του “Drums to heal society” με τη συμβολή του πιανίστα Γιώργου Κοντραφούρη και του κοντραμπασίστα Βασίλη Κουτσονάνου. 

photo credit: tasos stavroulakis
author-image Τάσος Τσομπανίδης

Κάθε φορά που συναντώ τον Γιώργο Κοντραφούρη στην σκηνή, συνειδητοποιώ ότι η οντότητά του είναι συνυφασμένη κυρίως με την pure jazz αλλα και με ισοροπημένους αυτοσχεδιασμούς που φέρουν πάντα την δυνατή υπογραφή ενός Jazz Master.

Γιώργος Κοντραφούρης

To σημαντικό στη μουσική αυτή βραδιά ήταν ότι τον συνόδευσαν δύο νέοι αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχοι μουσικοί, που επιβεβαιώνουν την ευεργετική ώσμωση, που αντλούν πολλοί νέοι jazzmen στην μουσική τους.

O Βασίλης Ποδαράς, “οικοδεσπότης” και ντράμερ, έδειξε και σε αυτό το live πόσο διαχρονικά ωριμάζει το ταλέντο συμπράτοντας με jazz μάστερς, όπως ο Γιώργος Κοντραφούρης, αλλά και με ανερχόμενους μουσικούς, όπως ο μπασίστας Βασίλης Κοντονάνος, ο οποίος μετά απο μια σύντομη απουσία του στην Αυστρία, επέστρεψε δυναμικά στην ελληνική jazz σκηνή.

Βασίλης Κουτσονάνος

Ξεχωριστές και οι μουσικές επιλογές σε αυτή τη βραδιά με παλιές και νέες συνθέσεις του Γιώργου Κοντραφούρη. To “Old photos”, το “Let start the dance”, το “Bill Pod” είναι μερικά μόνο απο τα κομμάτια που ακούστηκαν, με ιδιαίτερη έμφαση στο πιο καινούριο κομμάτι το “Equatoria”, που ο συνθέτης του το εμπνεύσθηκε απο το ομώνυμο διήγημα του Μιχάλη Μοδινού. Τον ερχόμενο μήνα ο Γιώργος Κοντραφούρης μπαίνει στο studio για την ηχογράφηση του καινούργιου του δίσκου.

H ξεχωριστή αυτή μουσική παράσταση εμπλουτίσθηκε και με τραγούδια από το άλμπουμ “Standards” του Telonius Monk μεταξύ των οποίων ήταν το “Ugly Beauty” και το “Monk stream”.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

“Τhe Zoo”, Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι
Τηλ: 210.6745375

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b